Przewodnik dlugosci ostrza miecza
Napisano Ponad rok temu
Nie sądze abys znalał taki przelicznik, po prostu miecze ninja sluzyły do innych celów niz Katana i wywazenie/dopasowanie do własciciela nie bylo im raczej potrzebne, poszukaj gdzies informacji na temat samych Ninja i ich mieczy - napewno znajdziesz info do czego one słuzyły, jak nie, to odezwij sie na Pw - podesle Ci linka
Napisano Ponad rok temu
Ale przecież ninjato jest takie fajne, jak ninja go używali to znaczy że jest lepsze od katany, no i wogóle ninja byli lepsi od samurajów w walce, dlatego ja sobie kupie i tak ninjato bo napewno będzie lepsze.
Uwaga ironia mode off
Niestety często się spotykam właśnie z takimi tekstami jak próbuje ludziom wytłumaczyć jaka jest prawda o ninjato. Ale z tego się zrobił taki bajer, że już w każdym praktycznie "maszynowym" sklepie znajdziesz ninjato w różnych modelach. Czuję żal jak widze że ktoś coś takiego kupuje i się podnieca że ma broń ninja.... taka mentalność z filmów amerykańskich "ninja to i tamto" gdzie ninjów to były całe plutony..
Napisano Ponad rok temu
Jak mam ochotę na sarkazm rozmawiam z dziećmi.Uwaga ironia mode on
Ale przecież ninjato jest takie fajne, jak ninja go używali to znaczy że jest lepsze od katany, no i wogóle ninja byli lepsi od samurajów w walce, dlatego ja sobie kupie i tak ninjato bo napewno będzie lepsze.
Uwaga ironia mode off
Niestety często się spotykam właśnie z takimi tekstami jak próbuje ludziom wytłumaczyć jaka jest prawda o ninjato. Ale z tego się zrobił taki bajer, że już w każdym praktycznie "maszynowym" sklepie znajdziesz ninjato w różnych modelach. Czuję żal jak widze że ktoś coś takiego kupuje i się podnieca że ma broń ninja.... taka mentalność z filmów amerykańskich "ninja to i tamto" gdzie ninjów to były całe plutony..
A jaka jest. Nie wiesz bo nie odpowiedziałeś na moje pytanie w ogóle. Ani trochę nawet nie odniosłeś się formalnie do niego, więc bądź łaskaw sie więcej nie odzywać.
Struś many thx.
Już piszę na priv.
Napisano Ponad rok temu
A jaka jest. Nie wiesz bo nie odpowiedziałeś na moje pytanie w ogóle. Ani trochę nawet nie odniosłeś się formalnie do niego, więc bądź łaskaw sie więcej nie odzywać
Obawiam się że nie masz racji, bo wspomniałeś o ninjato, a o tej właśnie "broni" był mój post. Nie musiałem odpowiadać na Twoje pytanie bo zrobił to już Struś i po co miałbym dublować Jego wypowiedź ? To nie zdaje Ci się że to mijałoby się z celem ?
Jak mam ochotę na sarkazm rozmawiam z dziećmi.
No cóż, moja wypowiedź nie odniosła się personalnie do Ciebie, a jedynie wspomniałem o panującym wśród wielu ludzi mylnym moim zdaniem przekonaniu, a staram się je budować na książkach a nie wyłaćznie materiałach z netu. Nie rozumiem skąd ta Twoja wrogość i takie argumentum ad personam w stosunku do mojej osoby. Dzieckiem nie jestem i nie zamierzam się tu bawić w dyskusje na poziomie piaskownicy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bractwo Rycerskie - co i jak??
- Ponad rok temu
-
Katana do iaito-prośba o opinie
- Ponad rok temu
-
Katana vs. długi miecz
- Ponad rok temu
-
IAITO by Graf
- Ponad rok temu
-
Budojo dojo - opinie, wrazenia, uwagi...
- Ponad rok temu
-
Mordercze ale jakze zmyslowe wojowniczki miecza
- Ponad rok temu
-
Sklep z tanimi iaito.
- Ponad rok temu
-
Jak ćwiczyć realne cięcie mieczem?
- Ponad rok temu
-
Kto chciałby się uczyć kenjutsu we Wrocku?
- Ponad rok temu
-
Katori Shinto Ryu
- Ponad rok temu