Bractwo Rycerskie - co i jak??
Napisano Ponad rok temu
chodzi mi o normalne spotkania (2x w tyg?) - jak sa takowe.. a nie o zloty i pokazy..
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
jak wygladaja spotkania w bractwach rycerskich? wykonuje sie bron i zbroje? omawia taktyke? opowiada o zwyczajach, budowlach? trenuje sie walke na miecze itp? jak to tam jest?
chodzi mi o normalne spotkania (2x w tyg?) - jak sa takowe.. a nie o zloty i pokazy..
sam juz sobie odpowiedziales, wlasnie tak jest no oprucz tego wytwarzania broni
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wielkie dzieki. juz czytam
Słoniak:
a co natych treningach robicie? mozesz troche jasniej? trenuje sztuki walki i mamy: najpierw przywitanie, rozgrzewke, cwiczenia wprowadzajace do technik, techniki, silowke i zakonczenie - no i to jest taki trzon.
cos w tym tonie mozesz napisac?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uwielbiam tańcować w "rajtuzach". Jakieś kompleksy, kolego?To tam uachowo musicie miec...banda "tfardzieli"w rajtuzach tancuje po parkiecie w jakiejs sredniowiecznej potancowce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lukew --> w jakims watku kiedys pisales cos o dobrych (w twojej opinii) bractwach i wspomniales cos o 'Bielsku'. Miales na mysli Bielsko-Biała, czy Bielsk Podlaski ?
Jesli to pierwsze, to istnieja 4 bractwa (o tylu w kazdym badz razie wiem). Ktore jest nastawione na studiowanie realnej, skutecznej walki w wydaniu sredniowiecznym, a nie tylko na machanie czym popadnie jak cepem ?
Od zawsze pasjonowaly mnie te klimaty, (choc ciut bardziej ciagnelo mnie do tych dalekowschodnich i dywagowalbym na temat niektorych Twoich opinii na jej temat:), wiec bardzo chetnie bym wsparl jakies bractwo moja skromna osoba
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
chodzilo mi o Bielsko - Biala niestety bractwo zabij mnie niepamietam zdaje sie ze "Choragiew....." ale po pierwszym obejzeniu paru bractw w akcji bedziesz wiedzial ktorzy to.
ps dla ulatwienia to powinni byc goscie z pogietymi blachami i wyszczerbionymi tarczami oczywiscie niezawsze
Pozdrawaim
OSU!
Napisano Ponad rok temu
"Wolna Druzyna Ziemi Beskidzkiej"
"Druzyna Grodu Bielskiego"
?
Jest jeszcze z tych o ktorych wiem :
"Bielska Druzyna Najemna"
"Druzyna Najemna herbu Feniks"
Ktora z nich ?
(osobiscie sklanialbym sie do "Wolnej Druzyny Ziemi Beskidzkiej"...)
Napisano Ponad rok temu
Co do postu Sloniaka - siniaki to malo (choc sa najczestsze) - czasami zdarzaja sie zlamania.
Gacek - z calym szacunkiem ale gosc z mieczem z plaskownika w naszym srodowisku wzbudza gromki smiech. To samo tyczy sie rajtuzow. To takie obcisle to sie nazywa nogawice. Poza tym mam propozycje - podejdz kiedys do jakiegos rycerza na turnieju i powiedz mu ze pedalsko wyglada w tych swoich rajtuzach. Ale wczesniej sie ubezpiecz
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Postarajcie sie sobie przypomniec ktorzy to byli - nie chce 'zle' trafic :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
że tak powiem nie lubie późnych fistaszków, bo na ich imprezach jest drętwo.....
wole wczesne bydło
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Katana do iaito-prośba o opinie
- Ponad rok temu
-
Katana vs. długi miecz
- Ponad rok temu
-
IAITO by Graf
- Ponad rok temu
-
Budojo dojo - opinie, wrazenia, uwagi...
- Ponad rok temu
-
Mordercze ale jakze zmyslowe wojowniczki miecza
- Ponad rok temu
-
Sklep z tanimi iaito.
- Ponad rok temu
-
Jak ćwiczyć realne cięcie mieczem?
- Ponad rok temu
-
Kto chciałby się uczyć kenjutsu we Wrocku?
- Ponad rok temu
-
Katori Shinto Ryu
- Ponad rok temu
-
cudze chwalicie .... (miecze)
- Ponad rok temu