Military / Paramilitary
Napisano Ponad rok temu
Ahh i jeszcze pytanko, czy Military posiada podkladki ? Jesli tak to z czego ? Przeszukalem archiwum ale odp nie znalazlem, tylko obawy o g-10 itp. dylematy
Jeszcze pytanie czy ktos z Budowiczow zaopatrzyl sie w paramilitary, bo ten nozyk rowniez wyglada zachecajaco. Jesli tak, prosze o dwa slowa opisu.
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Bardzo dobrze się sprawuje :twisted: .Wiem, ze mamy w PL kilku wlascicieli Mili, jako ze ostatnio jakos bardziej przychylnie patrze na to brzydactwo :wink: chcialem spytac jak to to sie sprawuje jako EDC.
Mi najwygodniej się nosi Mili na klipsie w prawej kieszeni na udzie "bojówek", ale tylna kieszeń dżinsów też jest OK, nosiłem też Mili w zatknięty za klips w kieszeniach kurtek, daje też rade w kieszeni grubszej koszuli...troche wystaje, ale z drugiej strony bardzo ułatwia to wyjmowanie i szybkie otwarcie.Wiem, ze rekojesci sa duze, interesuje mnie, w jak nosi sie ten noz w kieszeni na klipsie (jak w sensie czy wygodnie ).
Gacman_c robił wiwisekcję i podobno nie ma żadnych podkładek 8O . Trochę mało płynnie przez to chodzi ale zyskujesz dzieki temu bardzo stabilne trzymanie głęboko wchodzącego trzpienia głowni między G-10 (praktycznie zero prześwitu i ZERO BLADE-PLAY).Ahh i jeszcze pytanko, czy Military posiada podkladki ? Jesli tak to z czego ? Przeszukalem archiwum ale odp nie znalazlem, tylko obawy o g-10 itp. dylematy
BTW: Wielką zaletą tego noża jest ogólna ergonomia&funkcjonalność, zwlaszcza projekt glowni ze szlifem płaskim-pełnym, najlepsze moim zdaniem rozwiązanie na nóż użytkowy...- niedawno miałem okazję testować parę dni Native'a: głownia niby ciensza, szlif wklęsły, stal ta sama...ale w cięciu kartonów czy struganiu drewna Mili był bez porównania lepszy. Po prostu niski szlif wklęsły daje agresywne cięcie ale jest niestabilny /cięty materiał nie ma podparcia po obu stronach i krawędź zbacza z wytyczonej lini przy głębszym cięciu/, szlif częściowy płaski daje za to duży opór...a płaski-pełny po prostu płynie przez cięty materiał :twisted: i choćby z tego powodu /dodaj świetną stal/ warto kupić Mili.
Pozdrawiam
Heimdall
ps: Rozumiem, że chcesz nieco wyręczyć Sebi jakimś folderkiem do brudnej roboty :wink: ?
Napisano Ponad rok temu
Moja opinia- jeden najlepiej zaprojektowanych noży użytkowych. Wykonanie- jak to Spyderco: proste, estetyczne ale bez Achów i ochów.
Polecam.
Napisano Ponad rok temu
Moze jakies fotki cyknij Sebka + przyszly noz?
No i ludzie wszystko okej ....ale na litosc boska jakie brzydactwo? slepi jestescie ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wlasnie Vince jak z ta Sebi? :twisted:
No i ludzie wszystko okej ....ale na litosc boska jakie brzydactwo? slepi jestescie ?
Gacman_c, ja też nie ma pojęcia o co im chodzi , pomijając ogólną urode Spyderców, którą można kochać lub nienawidzić :wink: , to przecież Mili jest najbardziej rasowym folderkiem w ofercie tej firmy i ogólną liną rękojeści&ostrza niewiele się różni od kultowego AFCK, w dodatku głownia jest o wiele bardziej użytkowa/lepiej tnąca.
ps: Zresztą Mili został(a) MissSpyderco http://www.forum-kul...showtopic=65821
(właśnie Gacman_c - jesteś pewien czy to on czy ona 8) ?)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no ten tego .......raczej ona ....dziurke ma 8) militarka
Native i Chinoock też mają dziurki ... . Ale niech będzie że to to "ona" :wink: , "Mili" brzmi tak czule, że gdyby to był "on" to na pedalstwo by zakrawało :wink: ... 8)
No, brać panowie, Militarka fajna dziewczyna jest :twisted: !
ps: A wracając do topicu: Ciekawe byloby porownanie cięcia i trzymania ostrza Mili vs Sebi...może Vince wkrótce zrobi testy?
Napisano Ponad rok temu
to ja dolaczam jeszcze jedno pytanie - myslicie ze paramilitary stanieje? na razie kosztuje tyle, co duze
pozdro
tez mnie to boli powinna byc chociaz o te 20$ tansza
Napisano Ponad rok temu
Mi najwygodniej się nosi Mili na klipsie w prawej kieszeni na udzie "bojówek", ale tylna kieszeń dżinsów też jest OK, nosiłem też Mili w zatknięty za klips w kieszeniach kurtek
No wlasnie tu jest problem bo ja nosze zazwyczaj jeansy a w tylnej kieszeni mam poppera Czyli pozostaje prawa przednia kieszen, cos mi sie widzi ze mili bedzie za duzy (wygladalbym jak Rocco Sinfreddi jesli wiecie, co mam na mysli ).
ps: Rozumiem, że chcesz nieco wyręczyć Sebi jakimś folderkiem do brudnej roboty ?
Dokladnie, szukam nozyka do rotacji.
Brak cyfrowki, ale moze sie do kumpla wybiore kiedys to foty beda
No wlasnie Vince -kupiles przecie niedawno tempesta,walnij mu pare zdjec razem z sebka(tempesta chyba na budo jeszcznie bylo?)
No wiec z tym tempestem hmm... pozbylem sie go po paru dniach, co prawda mialem okazjie pomacac go przed zakupem, ale nie przewidzialem ze bedzie problem z cieciem np zarcia (co tne dosc czesto) bo ostrze sie klinuje np w bulce. Moze teraz pora dac szanse spyderco
ps: A wracając do topicu: Ciekawe byloby porownanie cięcia i trzymania ostrza Mili vs Sebi...może Vince wkrótce zrobi testy?
Chyba predzej paramilitary vs sebka, choc to w sumie bardzo podobnie...
A jeszczeco do brzydactwa Spyderco, nie ma co sie zalamywac, Sebenza tez ustepuje uroda takim np MT czy MODom jednak swa funkcjonalnoscia przewyzsza niejedna blyskotke i to jest wazne.
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- tylnej kieszeni jensów
- wsuniętej w dowolne spodnie z tyłu, zaczepionej klipsem (spodnie o garnituru mile widziane)
- innych miejscach, w których Mili nosicie
Z góry oświadczam, i klnę się, że nie jestem zboczeńcem lubiącym oglądać noże ze szczegółami anatomii w tle ( z wyjątkiem nastolatek w stringach lub bez ). Po prostu nie znalazłem w sieci tego typu zdjęć, a pomacać Mili nie mam gdzie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(mnie sie cholera zadnych ladnych fotek nie udalo wytropic )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"Na noże" J. Tuwim
- Ponad rok temu
-
noże które warto kupić jseszcze raz
- Ponad rok temu
-
Pochewka do Benchmade
- Ponad rok temu
-
gdybym byl McGiverem to wybralbym...
- Ponad rok temu
-
Szukam składanego nóża do kuchni
- Ponad rok temu
-
Czy kazdy noz mozna zaostrzyc tak zeby golil?
- Ponad rok temu
-
OT letko, ale... paracord
- Ponad rok temu
-
Dark Ops knives
- Ponad rok temu
-
Szukam fotek Stridera MFS
- Ponad rok temu
-
BM Ares 732 czy BM Osborne 773 jako EDC