Noz dla szefa.....
Napisano Ponad rok temu
Jaki , no oczywiscie fighter, z czego tym razem z 440C z nitrogenowym hartowaniem.W nozu tym jest kilka jak dla mnie nowosci.
Po raz pierwszy hartowalem ( nitro) noz u mistrza Moe z Alliance Heat Trating ( maestro Tischbourne jest jego klientem ) , po raz pierwszy skurwilem ostrze , po raz pierwszy uzywalem Corby rivets i po raz pierwszy ( ichyba ostani ) urzyelm Madagascar ebony iron wood.
Po raz ostani natomiast urzylem ksiazkowej metody zakladania rekojesci
Koniec z tym badziewiem , nastpny noz bede robi juz swoja metoda ( szczegoly wkrotce)
Corby rivets to niesamowita rzecz, do tej pory pylu do przewarznie pins lub snap rivets.Corby to solidnosc i pewnosc ze rekjesc bedzie sie trzymala na wieki.
Recurve blade , to troche mi to zabralo ( robilem po hartowaniu ) ale wyglada OK i tnie pieknie.flase edge to bitch i jeszcze nie jestem zadowolony
Na powyzszym zdjeciu , widac ze musze kupic nowy aparat (2 MP bylo Ok ale 4 lata temu ).
Co jeszcze , mam ochote zrobic high polish "Zero ground" false edge i HP glowne ostrze przy zachowaniu satin blade , grzebiet noza na na polysk.
wiecej w trakcie , ale jako ze z czasem krucho , na robienie noza moge sobie pozwolic tylko kilka gdzi nw sobote.....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fiod , yes or no ?
Noz to fighter pode mnie , ma tapered tang, kila otworow dla zrobienia balansu.Kurcze to juz chyba z 5 tydzien jak to robie ( na chleb bym nie zarobil z nozorobstwa.
NA koniec jesze pochwa z kydexu , to bedzie zabawa............
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie RecurveAdmin , tak ten noz bedzie sie nazywal
Napisano Ponad rok temu
Czekam z niecierpliwoscia na ostateczne wykonczenie i zdjecia...
Napisano Ponad rok temu
Czekam na finish i życzę spokoju w mozolnej obróbce.
Napisano Ponad rok temu
Z niecierpliwością czekam na dalsze fotki...
Napisano Ponad rok temu
Dobra starczy bo mni ejuz w turbulencje z lekka Jan wrzuca
Napisano Ponad rok temu
Wracamy do noza , dzisiaj znalazlem 2 godzinki i o 8am bylem a garazu.
Piny wyszlifowane i rekojesci ma juz ksztalt noza , przy okazji szlifujac piny i przymierzjac rekojesc wypalilem sobie na palcach 2 smieszne "koleczka"
Tak to sie prezentuje zgrubnie oszlifowane
Zeby nie bylo ze to byle noz , meczylem go z 1/4 " stock ,rekojec jaszcze za "pulchna" ale na to przyjdzie czas.Drzewo to ebony i generalnie powinno byc czarne ,przy szlifowaniu zawsze wszystko jasnieje , pozniej trzeba polazyc chemikalia i bedzie OK
Na koniec umylem mu pysk bo sie upapral w epoxy i cyknolem pozegnalen zdjecie na dzisiaj
Napisano Ponad rok temu
Ogolnie nozyk kojarzy mi sie z Full contact fighter GL tyle, ze fidex, jeszcze raz powtarzam - Fiodor to szczesciaz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ten dolny? Totalnie skopany. Nierówne okladziny i jakiś taki....
Napisano Ponad rok temu
Gratulacje i naprawde full respect poklon
Tak naprawde to osobiscie niewiele bym zmieniał w nim. jest naprawde great! Mam nadzieje, ze Fiodor doceni Twoje dzieło...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak zmniejszyć grubość płaskownika?
- Ponad rok temu
-
brzytwa - semi folder
- Ponad rok temu
-
Link do zaplatania ala Strider