Noz dla szefa.....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ten górny nożyk robił Seiken.
A ten dolny? Totalnie skopany. Nierówne okladziny i jakiś taki....
ten dolny to folderek lightfoota chyba
wiesz dlugoletni knifemaker musi pofantazjowac bo by bzika dostal cale zycie robiac nozyki na jedno kopyto :wink:
ale masz racje jakis taki jest "nieteges" w ogolnym odczuciu
za to praca Seikena miazdzy
Napisano Ponad rok temu
staralem sie zrobic satin blade , hamm wyszlo tak sobie , no moze jeszcze sie pomecze .Musze chyba zakupic czarodziejska gume 3M.
Myslalem ( i nadal mam taka nadzieje) na zrobienie bokow satin , falce edge i glowne ostrze polerowane , tak jak i grzbiet.Cos tam widac..
Rekojesc jest ciemniejsza tak jak wyzej , ale mam wrazenie ze nie to drzewo do fightera , jest po prostu za gladka i jakas taka kuchenna.
Nameczylem sie z thumb grove ( chyba to widac)
JEsze rozmiar ( jeszcze nie miezylem) , ale to okolo 6" , wyglada jakis maly w lapie , ale ja mam XL .
To na tyle , czy jestem zadowolony , powiedzmy tak na 4- , cos nie bardzo mi pasuje rekojesc i flase ede tez nie jest perfect , zaluje tez ze nie zrobile thang hole , ale cuz next time.Teraz tylko pochwai to bedzie wyzwanie bi jeszcze nigdy powarznej pochwy nie robilem.Na razie dumam i dzwonie to Ericka z On scene i pytaniami.
Postaram sie zrobib pic . w trakcie walki z kydexem , moze bedziecie uczyc sie na bledach ( moich)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale kosa Best. Zbierasz zamówienia?
Napisano Ponad rok temu
Piekny. Teraz tylko jeszcze jakies logo wytrawic...
Napisano Ponad rok temu
i jeszcze pytanie, po co to charakterystyczne wglebienie przy koncu rekojesci w drewnie, na palec wskazujacy czy jak ?
Guest_budo_Gacor_*
Napisano Ponad rok temu
Seiken - wielki szacunek poklon poklon poklon
Ustawiam sie w kolejce po nożyk, może są jakieś szanse..?
Napisano Ponad rok temu
Będzie dobrze!!
Napisano Ponad rok temu
i jeszcze pytanie, po co to charakterystyczne wglebienie przy koncu rekojesci w drewnie, na palec wskazujacy czy jak ?
Nameczylem sie z thumb grove ( chyba to widac)
Napisano Ponad rok temu
Zrobiłbyś zdjęcie na czym go szlifowałeś?
Pozdrówka
Napisano Ponad rok temu
Ma troche mala rolke kontaktowa ,ale obiecalem sobie ze jak bedze grzeczny to na gwiazde zakupie Grizzly z 10 "
Napisano Ponad rok temu
A mi tam się podoba. :wink:No to jest. Stal ładnie wygląda, ale faktycznie rękojeść do dupy. Tak jak w mojej Mambie. Kuchennym klimatem zalatuje i niszczy pracowicie obrobioną stal. Może dziurka na lineczkę? A może za duże piny? Cóż, musimy popracować!!!
Będzie dobrze!!
Napisano Ponad rok temu
...zegarek mnie się podoba. Jaka marka?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Zegarek to Ernst Benz , bestia straszna ( 47 mm) , jest taki duzy ze Panerai wyglada przy nim jak zabawka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
maszynki.Tlim, specjalnie dla ciebie zrobie zblizenie tej sprytnej
Wielkie dzięki
Możesz napisać jeszcze ile pasów i jakich zużyłeś poczas robienia ostrza, bo nigdy nie robiłem w tym materiale a czytałem że w stosunku np. do O-1 potrzeba ich 2-3 więcej?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak zmniejszyć grubość płaskownika?
- Ponad rok temu
-
brzytwa - semi folder
- Ponad rok temu
-
Link do zaplatania ala Strider