Buck "Mayo TNT"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No co ty... walić prosto z mostu. Jak się podoba, to ok, a jak coś w nim nie tak jest wg was... to tym bardziej Nie każdemu wszystko musi się podobać, nie?pewnie się naraże, no trudno. Jest ładny, a ja firmę Buck ostatnio bardzo polubiłem , ale z tego co pamiętam to z tym konkretnym modelem były jakieś kłopoty (chyba coś z blokadą). :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dark, osiem setek uesde za czterocalowego TNT z damastu Devlina Thomasa? To biorę
Żeby tylko tak były od ręki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeden z tych noży które bym nazwał "nigdy w życiu!".
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
1. spiłowałem górną gardę do zera
2. wywaliłem też częściowo dolną i zrobiłem łukowe wcięcie płynnie przechodzące w łuk głównej części rękojeści. Potem generalnie poprawiłem nieco kształty...
3. wyrównałem brzegi i zaokrągliłem ostre krawędzie klipsa aby lepiej "współpracował" przy chowaniu noża i nie niszczył kieszeni.
4. piaskowanie... wybrałem dość gruby piasek, aby ładnie pokazać tytan. Wychodzi z lekkim antracytowym "błyskiem", a do tego rękojeść ma odpowiedni "grip". Przepiaskowałem więc wszystko, oczywiście także klips.
5. Potem lekkie przetarcie gąbką ścierną 3M o gradacji 1500. Dzięki temu rękojeść nadal pewnie się trzyma (są "dołki" po piaskowaniu) ale nie jest ostra i nie niszczy kieszeni, bo gąbka "stępiła" ostre wystające mikro-zadziory po piaskowaniu.
6. Polerka klipsa od spodu, aby nóż gładko współpracował z kieszenią
7. polerka tytanu od wewnątrz przy osi, smar Chris Reeve... i nóż chodzi jak złoto.
Czy to nadal ten sam nóż?
Napisano Ponad rok temu
Ten z samej góry wygląda jak tandetna podróba tego z dołu. Ale tak czy siak dalej mi się nie podoba (choć już mniej).
8)
Napisano Ponad rok temu
Wyślij go do Bucka, niech się chłopcy wstydzą :twisted:
Piękna Doxa! Takie zegarki lubię najbardziej (i kiedyś sobie taki kupię 8) )
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fakt Piter ladne zdjecie duzo dalo (na urodzie noza )
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szkoda ze nie dales swojej fotki tego noza przed przerobka, bo z tym co na zdjeciu u gory ciezko porownywac. Oczywiscie ksztalty widac inne ale reszte trudniej odroznic.
A co do samego nozyka to nawet znosny. Przychylam sie do opinii DARKa. Gdyby tych dziur bylo mniej bylby ciekawszy
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Efekt naprawę miły oku... szczerze mówiąc wygląda o niebo lepiej od tego co się prezentuje na zdjęciach w necie
Napisano Ponad rok temu
ale nie wykluczam ze na zywo i w łapie cupelnei inne wrazenie robi
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Böker Speedlock
- Ponad rok temu
-
???
- Ponad rok temu
-