Buck "Mayo TNT"
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
No co ty... walić prosto z mostu. Jak się podoba, to ok, a jak coś w nim nie tak jest wg was... to tym bardziejpewnie się naraże, no trudno. Jest ładny, a ja firmę Buck ostatnio bardzo polubiłem
, ale z tego co pamiętam to z tym konkretnym modelem były jakieś kłopoty (chyba coś z blokadą). :?

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Dark, osiem setek uesde za czterocalowego TNT z damastu Devlina Thomasa? To biorę
Żeby tylko tak były od ręki

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeden z tych noży które bym nazwał "nigdy w życiu!".
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
1. spiłowałem górną gardę do zera
2. wywaliłem też częściowo dolną i zrobiłem łukowe wcięcie płynnie przechodzące w łuk głównej części rękojeści. Potem generalnie poprawiłem nieco kształty...
3. wyrównałem brzegi i zaokrągliłem ostre krawędzie klipsa aby lepiej "współpracował" przy chowaniu noża i nie niszczył kieszeni.
4. piaskowanie... wybrałem dość gruby piasek, aby ładnie pokazać tytan. Wychodzi z lekkim antracytowym "błyskiem", a do tego rękojeść ma odpowiedni "grip". Przepiaskowałem więc wszystko, oczywiście także klips.
5. Potem lekkie przetarcie gąbką ścierną 3M o gradacji 1500. Dzięki temu rękojeść nadal pewnie się trzyma (są "dołki" po piaskowaniu) ale nie jest ostra i nie niszczy kieszeni, bo gąbka "stępiła" ostre wystające mikro-zadziory po piaskowaniu.
6. Polerka klipsa od spodu, aby nóż gładko współpracował z kieszenią
7. polerka tytanu od wewnątrz przy osi, smar Chris Reeve... i nóż chodzi jak złoto.
Czy to nadal ten sam nóż?

Napisano Ponad rok temu
Ten z samej góry wygląda jak tandetna podróba tego z dołu. Ale tak czy siak dalej mi się nie podoba (choć już mniej).
8)
Napisano Ponad rok temu
Wyślij go do Bucka, niech się chłopcy wstydzą :twisted:
Piękna Doxa! Takie zegarki lubię najbardziej (i kiedyś sobie taki kupię 8) )
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Fakt Piter ladne zdjecie duzo dalo (na urodzie noza

pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szkoda ze nie dales swojej fotki tego noza przed przerobka, bo z tym co na zdjeciu u gory ciezko porownywac. Oczywiscie ksztalty widac inne ale reszte trudniej odroznic.
A co do samego nozyka to nawet znosny. Przychylam sie do opinii DARKa. Gdyby tych dziur bylo mniej bylby ciekawszy
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Efekt naprawę miły oku...

Napisano Ponad rok temu
ale nie wykluczam ze na zywo i w łapie cupelnei inne wrazenie robi
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Böker Speedlock
- Ponad rok temu