moj portfel
Napisano Ponad rok temu
moze ktos ma jakis pomysl jak trzeba zareagowac w takiej sytuacji?? nie wiem czy juz taki temat byl, ale jestem zla i musialam gdzie to opisac
pozdro600
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale chwycil mnie za rece tak mocno, ze mam siniaki przez debila, a byl o wiele wyzszy ode mnie i nie moglam zadac zadnego ciosu, poniewaz trzymal moje rece
Od tego są podstawy ju-jitsu (uwalnianie od chwytu za ręcę). Poćwicz, poproś, żeby Ci ktoś pokazał. To się cholernie przydaje w życiu, to jakiś piajny chce Ci opowiedzieć historię swego życia, "pożyczyć" 50 groszy, czy jakiś amant uważa, że jego wdzięk Cię zniewoli po bliższym poznaniu. To nie jst trudne, trochę poobcierasz nadgarstki, ale jest to najczęściej stosowany chwyt w moim życiu (bez żadnej walki, agresji itp.) (drugi to pady, cała reszta technik daaaaleko w tyle)
Bardzo dobrze zrobiłaś, że się obroniłaś i nie dałaś. Startowanie do faceta z łapami to już gorszy pomysł. Lord ma rację, narobić rabanu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trzeba krzyczec dokladnie pokazujac co sie dzieje. W tym wypadku na przyklad "zlodziej! wyrywa mi portfel z torby!". Po tym jak obronilas portfel albo lecisz do ochrony albo dzwonisz na policje. W kazdym razie na pewno nie biegniesz do tego kolesia. W ogole po cholere?
No ale dobrze, ze ci sie nic nie stalo i ze koniec koncow jednak wygralas.
Pawel Drozdziak
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Jesli chodzi o uwalnianie reki to naprawde jest to bardzo proste i przydatne. Mozna w latwy sposob uwalnic sie ze znacznie silniejszego uscisku (wiem bo mnie wujek trenujacy jj w 5 minut nauczyl ). Popros jakiegos trenujacego znajomego zeby Cie pokazal. Jesli takich nie amsz pod reka to ktos na vortalu z pewnoscia ta czynnosci opisze. Ale najlepiej zobaczyc i poprobowac.
IMHO zrobilas dobrze - grunt to nie panikowac. Nie napisalas tylko jak to sie skonczylo. Poszedl sobie?
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie!!! Wystarczy, abyś gościowi sprzedała liścia, a znaleźli by się kozacy chętni do pomocy. Wiem to, bo już kilka razy widziałem jak laska daje plaskacza (swojemu) facetowi, po czym natychmiast ktoś pyta :"j*bnąć mu Skarbie???"A poza bramką na imprezie są jeszcze zalani kolesie, którzy, żeby wypaść w twoich oczach jak bohaterowie, po prostu mu wpierdolą.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tam ci pokaza nie jak wyrywac rece z uchwytu, ale jak wykorzystywac ten uchwyt, zeby skonczyc kolesia szybciutko ale bezpiecznie :wink: :paker: :paker: :paker: :paker:
Napisano Ponad rok temu
musze zaznaczyc, ze bylam wtedy na dyskotece, gdzie bylo troche ludzi i nikt nie zareagowal jak sie z nim szarpalam... jaki z tego wniosek??? kobiety trzymajcie torby przy sobie, najlepiej pod pacha
ktos opowiadal, ze jesli sie krzyczy: "ludzie, ratunku!" to nikt ci nie pomoze. Ale jak sie zwrocisz do kogos: "prosze, niech mi pan pomoze!" to ludzie czuja sie bardziej zobowiazani i przynajmniej nie jestes sama, jak gosciu Cie zaatakuje.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
no nic, Modzewa, musisz sie zapisac na aikido :peace: :peace:
tam ci pokaza nie jak wyrywac rece z uchwytu, ale jak wykorzystywac ten uchwyt, zeby skonczyc kolesia szybciutko ale bezpiecznie :wink: :paker: :paker: :paker: :paker:
poklon
swiete slowa . . . AiKiDo przydaje sie w takich sytuacjach 8)
Napisano Ponad rok temu
dostal lokciem
:* :* :* :* :* :* :* :* :* :* :* :*
buziaczkow x100 poklon
Napisano Ponad rok temu
pozniej podlecialam do niego z lapami, ale chwycil mnie za rece tak mocno
Zastanawiałem się co napisać
Dobra robota, tak trzymać?
Uważaj na siebie, to nie film?
Mam nadzieję, że jemu zostały jeszcze większe siniaki?
Wiesz modzewa, po prostu jeśli kiedyś spotkamy się w realu to masz u mnie duże piwo.
Napisano Ponad rok temu
Wiesz modzewa, po prostu jeśli kiedyś spotkamy się w realu to masz u mnie duże piwo.
trzymam za slowo :wink:
Napisano Ponad rok temu
jedno pytanie: dlaczego nogi nie wchodzily w gre??
pozdrawiam
blackgirl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Brawo dziewczyno!!
pozdrawiam
blackgirl
bo stal za blisko mnie, w zasadzie to prawie lezal mi na plecach wiec jakos nie dalam rady :wink:
Napisano Ponad rok temu
aaa.... ja zrozumialam, ze sie odwrocilas do niego przodem, nie wiem skad mi sie to wzielo, ale nicBrawo dziewczyno!!
pozdrawiam
blackgirl
bo stal za blisko mnie, w zasadzie to prawie lezal mi na plecach wiec jakos nie dalam rady :wink:
teraz juz rozumiem i niezmiennie gratuluje ;]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy dziewczyny lubią się bić?
- Ponad rok temu
-
Jak odróżnić leszcza od zawodowego zabijaki ?
- Ponad rok temu
-
???
- Ponad rok temu
-
Czuć sie bezpiecznym
- Ponad rok temu
-
Ego Ulicznego Wojownika
- Ponad rok temu
-
Z serii "alkohol twoj wrog, wiec lej go ile wlezie"