Polska Unia Budo i Sztuk Walki
Napisano Ponad rok temu
W dniu 30 czerwca w sali konferencyjnej Polskiej Konfederacji Sportu w Warszawie odbyło się walne zebranie przedstawicieli polskich związków sportowych związanych ze sportami walki, którzy powołali Polska Unię Budo i Sztuk Walki. W zebraniu uczestniczyli: Prezes PKS Andrzej Kraśnicki, Wiceprezes Zbigniew Pacelt, Prorektor AWF prof. dr Roman Kalina, prof. dr Waldemar Sikorski, b. Ambasador RP w Japonii Jerzy Pomianowski, Przewodniczący Rady bezpieczeństwa imprez sportowych dr Mieczysław Bigoszewski. W wyniku głosowania powołano Zarząd, Komisję Rewizyjną i Radę Programową w składzie:
Zarząd PUBiSW:
- Prezes Mieczysław Bigoszewski - PZ WTF
- Wiceprezes Andrzej Drewniak – PZ Karate
- Wiceprezes Waldemar Sikorski - Fundacja Budo
- Sekretarz Andrzej Braksal - PZ Wu-shu
członkowie:
- Andrzej Badeński PZ Ju-jutsu
- Tadeusz Łoboda PZ ITF
- Marian Wiśniewski PZ Aikido
Komisja Rewizyjna:
- Przewodniczący Jacek Skubis PZ Judo
członkowie:
- Wacław Antoniak PZ Karate
- Włodzimierz Małecki PZ Kendo
Rada Programowa:
- Przewodniczący Roman Kalina – AWF
- Wiceprzewodniczący Wacław Antoniak – PZ Karate
członkowie:
-Jerzy Pomianowski – PZ Aikido
- Dariusz Rozum – PZ Sumo
- Włodzimierz Kwieciński – PZ Karate Tradycyjne
- Andrzej Wojda – PZ Sumo
- Rafał Szlachta – Muay Thai-boxing
- Jan Dyduch – Oyama Karate
Ktoś ma jakieś bliższe informacje o PUBiSW? Jakieś cele, program?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
- Prezes Mieczysław Bigoszewski - PZ WTF - styl to iście tradycyjny . Ale to wyjątek oczywiście.Patrząc na nazwiska, tradycyjne style.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Za jakis czas zobaczymy czym będa.
Napisano Ponad rok temu
dokladnie..ja jestem tego samego zdania...choć mysle,żę Fiodor moze jesteś zbytnim czarnowidztwem(jest takie slowo?!) jreśli bedą atakować ruch MMA ośmieszą sie..nie mozna nazwać MMA bandytyzmem ponieważ środowisko Ma już wkręciło się w ten klimat...i rozumie idee tego ruchu a popularność w mediach tego typu zawodów jest dostateczną reklamą..tradycyjne sztuki walki i organizację tych styli obawiają się zapomnienia...za bardzo chowają się w otoczkę filozofii i starych legend o bitwach samurajach turniejach i rozwalaniu desek,,,to moje subiektywne zdanie..ale co do tworu czyli kolejnej unii mysle że jej żywot nie bezie długi albo skończy się na organizowaniu jakiś imprez w swoim hermetycznym kregu..coż każdy niech robi co chce i tak to ludzie którzy chcą coś trenowac dokonuja wyboru...\Jeszcze jeden twór typu Rada ds. Dalekowschodnich Sportów i Sztuk Walki, który do niczego nie jest potrzebny.
każdy kroczy swoją droga..rei all
Napisano Ponad rok temu
Proste pytanie dla założycieli: po co?Fiodor moze jesteś zbytnim czarnowidztwem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak czytam wypowiedzi, to wychodzi na to że wciąż te same twarze miesząją i nic sie nie dzieje. Więc wydaje mi się że nie ma czego sie obawiać i mozna spać spokojnie.
Napisano Ponad rok temu
poczekajmy co sie z tego wykluje ... a może panowie nas zaskoczą i zrobią z tego tworu (jak ktoś to ładnie nazwał) coś pożytecznego...
Napisano Ponad rok temu
Dla siebie podejrzewam, że owszem ale dla rozwoju polskich sztuk walki to nie wiem...coś pożytecznego
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
witam!
- Ponad rok temu
-
Sprzet Century .
- Ponad rok temu
-
siniaki
- Ponad rok temu
-
Czy szczeka ochrania wszystkie zeby
- Ponad rok temu
-
Skąd się biorą niesktuczene SW?
- Ponad rok temu
-
terminologie
- Ponad rok temu
-
Ochraniacze kolan- jak znalezc pasujace?
- Ponad rok temu
-
czegoś tu zabrakło
- Ponad rok temu
-
Crazy Monkey sparing Rodney King
- Ponad rok temu
-
Relacja z Gali Sportów Walki w Bytomiu
- Ponad rok temu