Przyznać się kto to zrobił????
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
a tak na marginesie ta stal rzeczuwyście jest taka dobra czyściema sprzedającego?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale jak najpierw zobaczylem to na budo...
z opisem i z txtami kolegi Jumbo, wyglada on duzo lepiej...
jakos tak w sprzedazy, zwlaszcza przez allegro traci on dla mnie swa magie...
dobrze, ze nie zagladam tam za czesto i noz nadal dla mnie jest boski.
ja rozumiem ze ty badasz rynek itp.
ale rob to tak zebysmy my wrazliwi na piekno nie widzieli:)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale nie przez allegro:)
sa sklepy w ktorych mozesz pogadac itp
fortuny i tak niestety nie zbijesz.
poprostu rob dalej te noze i wiedz ze masz za saoba cala grupke zapalencow dla ktorych to cos znaczy:)
powodzonka
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Powiem szczerze, że przy zalewie chińskich produkcji nie liczyłem na wielkie zainteresowanie moim nożem. Cóż, chciałem mieć czarno na białym. Na tą chwilę rozmawiam z jednym miłym klientem, który ma do mnie jutro przyjechać i obejrzeć nóż, a jeżeli się spodoba, będzie chciał go kupić.
Kochani, tak według Was, ile taki nóż może być warty?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przecież to moje. Testuję sobie jak coś takiego ludzie widzą.
a faktycznie - teraz widzę - masz reklamę gratis
no jak osiągniesz cenę MFS to pamiętaj o prowizji dla mnie
Napisano Ponad rok temu
Natomiast ja mam pytanie co do ostrza - jak się zmieniły jego własności po piaskowaniu? Wydaje mi się, że ma ono teraz coś pokroju micro-serrations tylko trochę większe(tak przynajmniej wnioskuję ze zdjęć)... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ja wzialem sie ostro do licytacji (moj nick gzybek),
mój się kończy na 23 8)
ale możesz sie nie rozpędzac ja bańkę przebiłem a minimalnej dalej nie ma - wyzej nie jadę bo go ostrzyc trzeba - a ja od dwóch miesięcy próbuje dwie sztuki (jedna to mk3 mod 0) na brzytwę wyostrzyć i jedyne co osiągnąłem to szok teściowej - zagląda do pokoju a ja siedze(druga w nocy ) i kosę ostrzę 8)
Napisano Ponad rok temu
Stal 4H13 została przeze mnie wybrana z kilku powodów.
Przede wszystkim, szukałem stali która będzie się ładnie obrabiać, będzie nierdzewna no i będzie po hartowaniu twarda i zarazem sprężysta.
Po iluś tam rozmowach ze specem od stali, wybrałem 4H13.
Nóż zanim został wypiaskowany, został naotrzony i bawiłem się nim troszkę. Cięcie linek, drewna, jedzenia. Do tego kilka kontrolnych upadków na ziemię, wyginanie w imadle. Jasne, nie katowałem go na maxa, bo żal by mi było jakbym go złamał... Po tych testach, nóż nie był już tak hiperostry, ale obranie pomidorka ze skórki nie było problemem. Używanie dalsze stępiło go na tyle, że kartkę darł, a warzywa bardziej rozpruwał niż ciął. Znów ostrzenie i wrócił do normy.
Powiem szczerze, nie mam doświadczenia z innymi nożami na tyle, by móc przyrównać jego właściwości do konkretnej stali. Na pewno nie będzie to doskonałość typu S30V, czy też ATS-34, ale jednak totalne padło to nie jest.
Człowiek który ma do mnie jutro wpaść go obejrzeć, jest typem człowieka co to nie oszczędza noża i na pewno zda mi relację po pewnym okresie użytkowania, a ja ją oczywiście wpiszę zaraz tutaj.
Nie ukrywam, iż dla mnie ta aukcja to stres, bo strach, iż kupujacy zawiedzie się na tym nożu paraliżuje mnie i negatywna opinia podetnie mi dopiero co wyrastajace skrzydła....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Guldan i jego warsztat
- Ponad rok temu
-
Custom Knives a maszyneria CNC, lasery itp.
- Ponad rok temu
-
Jak suszyć drewno?
- Ponad rok temu
-
Stalowa blacha.
- Ponad rok temu
-
Emerson LA-GRIFFE-Pomozcie!
- Ponad rok temu
-
troche o kowalstwie
- Ponad rok temu
-
Po czym poznać jakość pilnika
- Ponad rok temu
-
Jak z tytanowej rurki zrobić płaskownik ???
- Ponad rok temu
-
Cwiczenia z kuciem i tego efekty...
- Ponad rok temu
-
Noz uzytkowy
- Ponad rok temu