PryBaby... koniec ze złamanymi czubkami w nożach?
Napisano Ponad rok temu
I na koniec... wiem, iż można by to walić z blachy w garażu. Ale z kilku powodów to nie jest moje podejście do sprawy: a) Peter to wymyślił i należy jego autorstwo uszanować, stal S30V, c) ciekawe wzory, dobra robota, d) nie zajmuję się podróbkami . Więc wziąłem garść tego żelaztwa... detale są też u mnie na stronie... oczywiście.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
mlodyraduh
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a jak zlamie w pierwszym czubek - to "opierdole go na mokro" na kamieniu i bedzie wygladal tak samo jak po Twojej naprawie .......Lcc bodajze i nie bede plakal -
popieram nonsens - kolejna blacha do noszenia - ;(
Napisano Ponad rok temu
dziekikolejna blacha do noszenia - ;(
Napisano Ponad rok temu
ale ok... got the point jak to mówią...
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
pisalem juz gdzies kiedys ze nie uzywam ostrzalek typu lansky spyderco itd ze wzgledu na cene i gabaryty - JEDEN KAMIEN W TERENIE - najwyzej dwustronny o różnej ziarnistości - minumum do targania - pozatym nie przywiazuje takiej wagi do ilosci rys na ostrzu - nie mowie ze noze nie dbam -
ale tez nie zachowuje sie jak narciaz na wyciagu z najnowszym modelem atomicow pod stopami - to jest narzedzie - jak sie z gupoty mojej zlamie , wyszczerbi - TO DAM SOBIE RADE TYM JEDNYM kamIENIEM NA MOKRO LUB SUChO itd..................
no ale ja mad dogów nie lubie wiec nie traktujcie tego powaznie ..... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
sobota
Napisano Ponad rok temu
Wiesz uwak... niektorzy (np. ja) lubia nosic duzo blachy przy sobiepopieram nonsens - kolejna blacha do noszenia - ;(
Pozdrowionka,
Akme
Napisano Ponad rok temu
To jest na prawdę przydatny drobiazg... tyle, że to wychodzi "w praniu".
- otwieracz: ostani raz butelkę z kapslem otwierałem x lat temu... nie używałem w tym celu otwieracza.
- zawsze, gdy musiałem coś podważyć, miałem ze sobą narzędzia. W innych przypadkach wystarczył mały Wenger.
- ściąganie izolacji też nie stanowi problemu dla scyzoryka
- inne zastosowanie nie przychodzi mi do głowy...
Natomiast, ciekawym rozwiązaniem byłoby zastosowanie tego "V" i fosforyzujących plamek w scyzoryku - byłaby to pełnia szczęścia... :-)
Napisano Ponad rok temu
BTW, to ostatnio kupiłem sobie Wengera w Świecie Noży... baaaardzo duży wybór. Chyba bardziej mi się podoba niż modele Victorinoxa. Coś w sobie ma ten Wengerek... aktualnie jest moim podstawowym otwieraczem do konserw, śrubokrętem i pilniczkiem do paznokci
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiesz uwak... niektorzy (np. ja) lubia nosic duzo blachy przy sobiepopieram nonsens - kolejna blacha do noszenia - ;(
Pozdrowionka,
Akme
ale sensownej - albo o dużych nominałach ...........
Napisano Ponad rok temu
Punkt.
Facet tyle za to liczy i juz - nie chcesz, albo Cie nie stac, to nie kupujesz.
Mozna z sensem pogadac o tym, czy sie komus podoba, czy nie, albo, czy faktycznie bedzie przydatne.
Ja wiem, ze dyskusje o cenie biora oczywiscie sie stad, ze dla kogos, kto miesiecznie zarabia 300, albo 400 dolarow, jedna dziesiata albo i wiecej pensji za kawalek blaszki to horror, ale to jeszcze bedzie dluugo mialo niestety tyle sensu, co narzekanie na pogode.
Ja bym nie kupil. Pewnie dlatego, ze jak w ogole mam cos do podwazenia, to mam tez pod reka odpowiednie narzedzia.
BTW - to IMO podobna sprawa, jak z nozami.
Gdyby tesciowie sie dowiedzieli, ze wlasnie zamowilem noz za 70 euro, to by tu szybko z Polski po corke przyjechali, zeby ja ratowac przed pojebem i zabrac do domu. Mimo, ze bynajmniej nikomu od ust nie musialem z tego powodu odejmowac, a jak wszyscy pacjenci tutejszego oddzialu dla anoninowych nozoholikow wiedza, zadna to cena z gornej polki.
Juz dostalem polecenie, zeby schowac wszystko, kiedy przyjada w odwiedziny
Napisano Ponad rok temu
Tatusiu pożycz mi 400 $ na kozik do strugania waryjata
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Damast - co to naprawdę jest warte?
- Ponad rok temu
-
Tu leszcz
- Ponad rok temu
-
Noz dla kobiety - pomozcie w wyborze...
- Ponad rok temu
-
jak zablokować śrubkę w osi ostrza ??
- Ponad rok temu
-
Tooloholizm - nowa forma uzaleznienia
- Ponad rok temu
-
Gunting - jaka stal?
- Ponad rok temu
-
tajemnica X ów
- Ponad rok temu
-
Panowie, moze jeszcze nie jest za pozno dla nas na leczenie?
- Ponad rok temu
-
Sklepy z nożami w Krakowie
- Ponad rok temu
-
Co proponujecie - fixed,5-7",płaski szlif,mocna stal ?
- Ponad rok temu