Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pensje instruktorów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

budo_komban
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 327 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Pensje instruktorów
Z tego co się orientuje to w dużej ilości klubów jest tak że hakamy płacą mniej niż pozostali, i w zamian za to powinni poprowadzić trening jak sensej się nie objawi.
  • 0

budo_yooggie
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 142 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Powiem tak co do nauczania w kazdej sztuce walki. Duza wiedza i umiejetnosci nie znacza ze dobrze naucza sie poczatkujacych. Niektore style opieraja sie na nauczaniu stopniowym im wyzsze umiejetnosci tym lepszy instruktor.
Tam przyklad z uczenia np matematyki:
Poproszono mnie o wytlumaczenie dziecku jak sie robi to zadanie i o rozwiazanie go. Przyjrzalem sie i od razu powiedzialem wynik. Spytano mnie skad ja to wiem no to mowie calka z tego potem rozniczka i mamy taki wynik ;)
No dobra ale dziecko w podstawowce nie ma takich rzeczy i trzeba to zrobic na piechote no i zaczal sie problem. Wertowanie ksiazek przygladanie sie jak to robia w tym wieku bo ja juz zapomnialem. Znacznie lepiej by to mu wytlumaczyl prymus z jego klasy niz ja. W koncu sobie w bolach poradzilem ale czy mu dobrze wytlumaczylem tak jak nauczyciel tego nie wiem ;)

To samo jest w sztukach walki - mozna robic cos pieknie skutecznie ale to jest nasz wlasny ruch nasza sztuka walki ktora totalnie moze nie byc dopasowana do naszego ucznia. Wprowadza sie ruch ktory jest dla nas naturalny ale uczen musie przechodzic droge stopniowo do tej naturalnosci. A czesc zaawansowanych instruktorow nie pamieta poczatkow i czesto wymaga od swoich uczniow tego czego sami nie robili na ich poziomie.

Moze to glupio zabrzmi ale jak najpierw calka a potem tosamo rózniczka to bedize wyjsciowa funkcja.....:)
  • 0

budo_martius
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4483 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:JJ

Napisano Ponad rok temu

Moze to glupio zabrzmi ale jak najpierw calka a potem tosamo rózniczka to bedize wyjsciowa funkcja.....:)

Jeden ktory zauwazyl :)
Uczona bestia ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024