IAITO by Graf
Napisano Ponad rok temu
A co do tandety -widziałeś kiedyś "miecz" z oprawą robioną przez totalnego amatora -gdzie brak oryginalnych elementów oprawy zastępuje się tańszymi substytutami, a sam twórca (pożal się Boże :wink: ) oprawy nigdy wcześniej nie miał z tym do czynienia, a oprawę robił bo mu się nudziło i poczuł że to lubi? :wink: To jest dopiero tragedia :wink:
Grey Fox
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe co skłoniło Grafa do zajęcia się oprawami.oprawę robił bo mu się nudziło i poczuł że to lubi? :wink: To jest dopiero tragedia :wink:
Można śmiało założyć, że nudziło mu się i poczuł, że to lubi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie, nie, tandeta.
Kokieteria Ale nie musisz być skromny. To jest naprawdę niezłe.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Można wiedzieć czy (i jakie jeśli już) stosujesz jakieś materiały "zamienne" (np. zamiast samegawa). Oraz... a zresztą -nie będę się więcej pytał -każdy artysta powinien mieć swoje sekrety i sposoby :wink:
I może jeszcze tylko gdzie uczyłeś się tworzenia opraw (bo w to że jesteś samoukiem nie uwierzę :wink: To jest niemożliwe przy takiej oprawie)
Grey Fox
Napisano Ponad rok temu
Nie stosuje zamiennikow jesli musi byc same jest same jesli musi byc jedwabne sageo jest jedwabne, nie bawie sie w substytuty.
A sekretow nie mam odpowiadam zawsze jak najlepiej umiem jedyny sekret ktorym sie nie dziele to tak zwany talent ale to tez pojecie wzgledne.
Napisano Ponad rok temu
BTW, zajmujesz się też konserwacją ostrzy, czy Twoja działka to tylko oprawy? (Bądź fragmenty opraw)
Grey Fox
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam za niezamierzone wprowadzenie zamieszania.Prorock, gdybys napisal "Ciekawe co sklonilo cie Grafie do zajecia sie oprawami" uznal bym to za pytanie i czul sie w obowiazku odpowiedziec na nie. Ale wobec tak zformulowanej wypowiedzi nie zabardzo wiem jak sie mam ustosunkowac.
Dla mnie oczywiste było, że wziąłeś się za robienie opraw, ponieważ to lubisz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
8 następnych tematów
-
Budojo dojo - opinie, wrazenia, uwagi...
- Ponad rok temu
-
Mordercze ale jakze zmyslowe wojowniczki miecza
- Ponad rok temu
-
Sklep z tanimi iaito.
- Ponad rok temu
-
Jak ćwiczyć realne cięcie mieczem?
- Ponad rok temu
-
Kto chciałby się uczyć kenjutsu we Wrocku?
- Ponad rok temu
-
Katori Shinto Ryu
- Ponad rok temu
-
cudze chwalicie .... (miecze)
- Ponad rok temu
-
Bushido - mit i legenda???
- Ponad rok temu