7 kyu
Napisano Ponad rok temu
jak ja mialem zdawac na 9 to nasz sempai wzial i robil "egazmin probny", bo powiedzial, ze sobie wstydu nie chce robic :wink: i paru osobom powiedzial, zeby sobie darowaly, hehe. no i procz tego, ze egz byl wyczerpujacy fizycznie to rzeczywiscie technicznie byl formalnoscia.
graty
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Stormer: Gratuluje. Ktore yoko? Kihon sono ni latwe, mozna sciagac w razie gdy sie nie umie. Ja na szczescie nie mam problemu z kata.
Dlaczego wszyscy maja problemy z yoko? Czy tak trudno kopac ponad glowe? :wink:
Jeszcze raz wszystkim gratuluje i pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja niesty nie zdaje na 4 kyo.Mialem przerwe zwiazana z przeciazeniem kolana, ale powalcze z chlopaki ktozy zdaja. Naszczescie kolano jest juz sprawne i moge cwiczyc jak dobrze pojdzie to 14 lipca zdam na 4 kyo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Stormer: Gratuluje. Ktore yoko?
yoko - keage,
yoko - geri na chudan juz mi nawet fajnie wchodzi:)
A przez wakacje to musze sie super rozciagnać do męskiego, cienko z tym u mnie, jak się rozgrzeję porządnie, to tylko trochę ponad wysokość pasa kopnę... Za to do damskiego brakuje mi już tylko góra 5 - 7 centymetrów:):)
Napisano Ponad rok temu
No co ty powiesz, ja tez tak miałem.. Zdawałeś u Gruby?? W Warszawie??Skoro tak tu wszyscy piszą o egzaminach, to i ja coś od siebie dołożę - wczoraj (16.06) zdałem na 8 kyu:) Bałem się zwłaszcza yoko, ale jakoś poszło:) Sensei tylko raz zwrócił mi uwagę, a z resztą technik poszło nieźle:) Njwiększy hardkor był jednak, jak trzeba było robić drugie kihon - kata, to wtedy robiłem je pierwszy raz w życiu:D:D:D (a umie juz 1 pinian:) ) i tylko musiałem lukać, co inni robią, i jak zajarzyłem na poczatku, to potem już jakoś poszło:D:D:D
PZDR
Napisano Ponad rok temu
yoko - geri na chudan juz mi nawet fajnie wchodzi:)
A przez wakacje to musze sie super rozciagnać do męskiego, cienko z tym u mnie, jak się rozgrzeję porządnie, to tylko trochę ponad wysokość pasa kopnę... Za to do damskiego brakuje mi już tylko góra 5 - 7 centymetrów:):)
hmmmmmmmm
Mi jeszcze troszke do szpagatu brakuje ale z yoko-kage na jodan nie ma problemu, nie mówiąc już o yoko-geri
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tu nie ma sie z czym zgadzac albo nie. Tak po prostu jest. Jodan to glowa. Yoko geri kopniecie boczne. Yoko geri jodan to kopniecie boczne w glowe. Jezeli jest komenda yoko geri jodan a Ty kopiesz chudan to znaczy ze albo nie rozumiesz, albo nie umiesz czyli nie spelniasz wymagan. W kazdym razie kfalifikuje sie to na blad podczas egzaminu.nie moge sie zgodzic yoko to yoko a poziom na ktory kopiesz to juz inna sprawa ale to moj punkt widzenia pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a zaluzmy ze ktos nie robi szpagatu bo bo ma taka budowe i nigdy nie bedzie kopac na glowe to znaczy ze zle robi yoko geri?i dlatego nie bedzie miec nigdy zielonego pasa ale zgadzam sie yoko jodan to yoko jodan ale kolano i noga ida tak samo jak na inne partie ciala i yoko to yoko pozdrawiam
Ograniczenia co do wykonania szpagatu ze wzgledu na biodra dotycza jedynie "turka" a wcale nie jest konieczne zejscie do tego szpagatu aby wysoko kopac yoko. Przy mocnym skrecie nogi na ktorej stoimy podczas wykonywania yoko angazowane sa okolice miesni dwuglowych (nie wiem czy nie pomieszalem nazewnictwa - chodzi o podudzie). Innymi slowy yoko to jedno, a szpagat drugie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2. Nie trzeba kopać na głowę, żeby wygrać walkę. Ale dlaczego nie kopać, jeżeli można się tego nauczyć i jest to skuteczne ? W kyokushin się nie mówi: nie wysilaj się, zrób w zamian coś łatwiejszego
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Techniki, techniki
- Ponad rok temu
-
Jak oszczędzić kolana ?
- Ponad rok temu
-
Shorin-ryu w gdansku??
- Ponad rok temu
-
Przekręty na zawodach
- Ponad rok temu
-
zawodnicy Kyokushin Karate rozniesli najlepszych z K1
- Ponad rok temu
-
Pozytywne Tsunami?
- Ponad rok temu
-
Zebranie przedwyborcze przedst. klubow zrzeszonych w PZK-Sho
- Ponad rok temu
-
uzupelnienie karate czy cwiczycie cos oprucz karate?
- Ponad rok temu
-
XXXI Wagowe Mistrzostwa Polski Karate Kyokushin
- Ponad rok temu
-
Ashihara Karate w Polsce
- Ponad rok temu