kto co ma :)
Napisano Ponad rok temu
bo zastanawiam sie nad wymiana mojego cs kukri machete na jakieś lepsze kukri a na cold steelowe nie uzbieram raczej.
bo widze ze porównanie masz jakies
no i te no name kukri nepal to z tych co to na allegro sprzedają ?? warte to coś ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- Native (main folder)
- Jester (potrafie go wyjac gdy 5 osob na mnie patrzy, wyciac kartke z zeszytu i nikt nie zauwazyl dotad - choc po minach zauwazam ze cos im nie pasuje )
- CS SRK (nie oszczedzam drania)
Napisano Ponad rok temu
KA -BAR Dozier Hunter (thx Wysz )
drodze SPyderco Native
Napisano Ponad rok temu
A propos kukri od Kabara - przykro mi panowie, mój leży w szafie. Nic nim nie robię, do "maczetowych" zastosowań mam maczetę polską made in radomsko - nawet niezłą. A kukri kupiłem w celach czysto kolekcjonerskich. Kształt ostrza pretenduje go bardziej jakby do walki, ma długie fałszywe ostrze, ostry sztych. Od biedy możnaby nim pchnięcie zadać dość głębokie. No i ciężki jest, wyważenie i kształt rękojeści sprawiają, że cięcia są znacznie szybsze moim kukri w wersji "oryginalnej" - turystycznej kopii kukri service no.1. No ale to też kwestia pary w łapach. Intuicyjnie czuję, że do zastosowań terenowych nie będzie miał startu z CS w wersji kukri, a kukri machete - cóż, kabar to ciężki tasak, nie maczeta. Aha - wykonany na Tajwanie, mój egzemplarz był dopieszczony na maksa, zero niedoróbek. Ideał przy CS SKR.
Napisano Ponad rok temu
bo właśnie kukri machete jest troche za lekkie do moich zadań
do rąbania drewna itp właśnie szukam cięższego tasaka
a na cs LTC kukri nieprędko "uzbieram"
więc tak myśle żeby to może kukri kabara w ramach "czegoś" pomiędzy kukri machete a LTC kukri sobie kupić
skoro leży w szafie to może masz ochote sie pozbyć :wink: ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
do rabania to kup sobie fiskars-a 500 lub 600.
Toporek niezły - ale brak mu "duszy" , która niewątpliwie kukri posiada . :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Toporek jest dobry do ścięcia drzewa a do dziabania gałęzi wycinanai krzaczorów, itp lepsze jest kukri
z tego powodu że jest kompromisem między kilkoma narzędziami - toporkiem, maczetą, dużym nożem.
Jeżeli zależy mi na zminimalizowaniu tego co nosze przy pasie wole kukri - zreszta z siekierą, maczetą i dużym nożem łazić nie będe.
a w ogole siekier nei lubie.
czyli skoro Twoje kukri za 350 pln sie do roboty nie bardzo nadaje to pewnie te allegrowe to już dno zupełne - dzięki - nie bede sobie nawet nimi dupy zawracal w takim razie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
mozna wylapac perelke czasem, a producent tych allegrowych jest zagramaniczny (chyba wszyscy zprowadzaja wlasnie z Himalayan Import)
Napisano Ponad rok temu
no niezle czy mowil Wam ktos ze macie swira
ja narazie 2 x noname:
- 3 calowy EDC Walther do precyzyjnych i bardzo delikatnych zadan
- niespelna 5 calowy mysliwsko-survivalowy zabytek ktory w polaczeniu z 1,5 kilowym mlotem zrobi wszystko
choc takie zestawienie nie jest moze piekne ale naprawde niezawodne,no ale pora kupic cos lepszego a bedzie to MT mini socom elite (juz niebawem) i w przyszlosci jeszcze cos ze stala kniga CRK lub MOD okaze sie
Napisano Ponad rok temu
He, he...A ja... he he... czekam na update Rybaka
... i Darka!
Ja robilem update niedawno, to by za wczesnie bylo, jeszcze troche poczekaj
Niech no tylko wszystkie przesylki dojda
Napisano Ponad rok temu
TYDZIEŃ BEZ NOWEGO NOŻA BENCHMADE, TO TYDZIEŃ STRACONY
Napisano Ponad rok temu
Ale Panowie... Nie robcie tu chata, to powazny temat jest papieros
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Le Fabuleux destin d'Amelie Poulain, czyli... :)
- Ponad rok temu
-
Budo-Bazar...no kto?
- Ponad rok temu
-
Gerber EZ-out i śrubka...
- Ponad rok temu
-
Dlaczego warto kupić dobry nóż... :)
- Ponad rok temu
-
spyderco tri angel-awaria:(