kravmaga czy bjj ?
Napisano Ponad rok temu
Gość do mnie- ale to nie jest realna walka, bo nie ma palców do oczu.
A ja- no to zdzieraj rękawice, zakładaj trepy idziemy na ulicę. Dostaniesz low-kicka z blachą to Ci się odechce wszystkiego i pamiętaj, że ja też Ci będę wkładał palce w oczy.
A gościu- a skąd wiesz, że Ty też nie dostaniesz ode mnie.
Ja- bo mam takie niejasne wrażenie, że jeśli tu mi do pięt nie dosrastasz, to na ulicy będziesz zgubiony w parę sekund.
Gość patrzy na mnie, głupio się uśmiecha, macha ręką i odchodzi. I co ja mam niby myśleć? Że mi życie darował, właśnie przed chwilą? Nie mam siły i nie zamierzam żadnych rambo do niczego przekonywać na siłę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co do matadora to szkoda gadać
kurde chłopak sie boi że nas pobije - podziękujmy mu że nam życie uratował.
zwierzu - znaczy nie masz kumpli z netu żadnych ?? jak z kimś gadasz w realu to już nie przez net ?? i vice versa ??
to że shavta widuje raz na kilka tygodni to nie znaczy że w te 2-3 godziny sie nagadamy o wszystkim i nie bedzie juz o czym gadać na forum, mało tego - gaworzymy jeszcze na gg - i nadal jakoś nam sie fajnei gada, imprezuje i wymienia poglądy - ale to chyba nic dziwnego.
Napisano Ponad rok temu
Bardzo nam tu ladnie napisales. Zgadzam sie z tym.
Przeciez w KM taka jest zasada- ZAATAKUJ i UCIEKAJ
Napisano Ponad rok temu
Ale jak poczytasz parę stron wcześniej to zobaczysz, że niektórzy fascynaci krav magi twierdzą że zawsze sobie poradzą wsadzając palce do oczu albo innymi "sposobikami" które tak naprawdę w realnej walce nic im nie dadzą.I to wszystko
Sposobiki??? Z tego co wiem (a chwilę trenuję takie tam rzeczy...) to wygrywa sprytniejszy...Osobiście wolałbym gościa "załatwić" wsadzeniem palca w oko oszczędzając siły być może na resztę przeciwników niż namachać się rękami i nogami...Maximum efektu przy minimum wysiłku.
Od razu do głowy przychodzi mi cytat (sorry, nie pamiętam jak gość się nazywał) "JEŚLI W WALCE NIE MOŻESZ BYĆ LWEM BĄDŹ LISEM".
Napisano Ponad rok temu
Pozamieszceniu zdjęcia mojej osoby na forum to chyba każdy pozna moją zakazaną mordęŻyj w świecie marzeń, młody człowieku. Może kiedyś nasze drogi się skrzyżują przy okazji jakiegoś zlotu, seminarium, przypadkowego spotkania we wspólnym gronie.
Ciekawe, czy starczy Ci odwagi żeby przedstawić się swoim nickiem.
Pozdrawiam,
AdamD
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Od razu do głowy przychodzi mi cytat (sorry, nie pamiętam jak gość się nazywał) "JEŚLI W WALCE NIE MOŻESZ BYĆ LWEM BĄDŹ LISEM".
Ja tam w walce wolę być niedźwiedziem Takiego Grizzly nikt nie ruszy
Napisano Ponad rok temu
Cały spór to: KM vs bjj! Moja odpowiedź brzmi - łącząc oba systemy dostaniemy coś bardzo skutecznego - KM : walka z kilkoma przeciwnikami w stójce a BJJ: gdy zaczyna sie robić "nieświeżo" - czyli leżymy z przeciwnikiem (chociaż w parterku stosuję uciski i uderzenia w miejsca wrażliwe).
KM & BJJ.
Napisano Ponad rok temu
Ja tam w walce wolę być niedźwiedziem Takiego Grizzly nikt nie ruszy
Zderzyć się z czołgiem też by nikt nie chciał Wątpliwa przyjemność
Napisano Ponad rok temu
*Cytat:seminarium combatu " z kamerą wśród zwierząt".
Prowadzący:czołgista Janek
Napisano Ponad rok temu
Dziadzia Mickiewicz to napisał był.
Eeeeee... To że w Konradzie Wallenrodzie zawarty został ten cytat nie znaczy odrazu że on to wymyślił...Miałem stary tom w/w powieści i tam było ino napisane... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
tak jak juz napisalem:szybkie,proste i skuteczne techniki samoobrony KM ...........ale także BJJ z rozbudowanymi koncepcjami strategii walki daje w/g mnie niezwykle efektywną całość.pozdrawiam wszystkich!Baaaaaa....Techniki można opanować do perfekcji ale sztuką jest je zastosowac...mówię tu o wymuszeniu na przeciwniku pewnych zachowań, sprzyjających wykonaniu techniki którą chcemy wykonać. Dlatego ja trenuję tzry, góra cztery nieskomplikowane a skuteczne techniki - żadnej finezji. I wiecie co? Skuteczniejszych nie znam a widziałem dużo
Cały spór to: KM vs bjj! Moja odpowiedź brzmi - łącząc oba systemy dostaniemy coś bardzo skutecznego - KM : walka z kilkoma przeciwnikami w stójce a BJJ: gdy zaczyna sie robić "nieświeżo" - czyli leżymy z przeciwnikiem (chociaż w parterku stosuję uciski i uderzenia w miejsca wrażliwe).
KM & BJJ.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Calkowicie zgadzam sie z Janem Smugą.Nawet wybitny ekspert BJJ( a takze JKD) - Roy Harris otwarcie przyznaje,ze techniki i koncepcje samoobrony w kravmaga są zdecydowanie lepsze niz samoobrona w BJJ.
ehh skoro Km cywilna sluszy do samoobrony to chyba nie dziwne ze techniki te sa w miare rozbudowane i przemyslane...
wiec nie widze tu nic zaskakujacego
Napisano Ponad rok temu
jak widac po treści twoich postów -jesteś jeszcze młodym i głupiutkim chłopaczkiem,któremu wiele spraw tylko się wydaje,że są oczywiste.A jeśli liczysz ,że mnie nakłonisz do dalszej z tobą dyskusji -to się mylisz:nie zniżam się do pewnych poziomów.Ale na co wam samoobrona jak nie będziecie umieli się bić żeby wygrać?
Napisano Ponad rok temu
jedyne co jest zaskakujące to to ,że tak wiele tutaj postów napisano zupełnie pozbawionych sensu....ale jeśli większa część użytkowników to młodzi,napaleni chłopcy to wytłumaczenie będzie jasneCalkowicie zgadzam sie z Janem Smugą.Nawet wybitny ekspert BJJ( a takze JKD) - Roy Harris otwarcie przyznaje,ze techniki i koncepcje samoobrony w kravmaga są zdecydowanie lepsze niz samoobrona w BJJ.
ehh skoro Km cywilna sluszy do samoobrony to chyba nie dziwne ze techniki te sa w miare rozbudowane i przemyslane...
wiec nie widze tu nic zaskakujacego
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
rukopasznyj boj
- Ponad rok temu
-
stowarzyszenie czy instytut?
- Ponad rok temu
-
Film "Terroryzm w lotnictiwe - Izrael" kiedy ?
- Ponad rok temu
-
Nowy Combat WP
- Ponad rok temu
-
Szukam we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Krav Maga i nóż
- Ponad rok temu
-
FORMOZA