Pokaz Yoshinkan aikido
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Co o tym myslicie?
Napisano Ponad rok temu
Co o tym myslicie?
czy zawsze trzeba miec jakis sad? wypowiadac sie za lub przeciw? nie mozna po prostu przyjac czegos do wiadomosci i koniec kropka?
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mozna.ci ktorzy nie chca sie wypowiadac, prosze przyjac do wiadomosci i kropka.czy zawsze trzeba miec jakis sad? wypowiadac sie za lub przeciw? nie mozna po prostu przyjac czegos do wiadomosci i koniec kropka?
Silvio
Napisano Ponad rok temu
a) powoduje lepsze rozłorzenie siły uderzenia padajacego
można szybciej wstać
c) ładnie wygląda
d) powoduje że padamu do przodu i nie skręcamy się w czasie padu na bok.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ps. Plis nie zlinczujcie mnie jestem beginner
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i powiedz co o nich sądzisz
co do tych bioder i to nie do końca masz rację moze tego nie widać za dobrze na filmie ale adepci yoshinkanu przykładają dużą wagę do pracy bioder i rzutu z bioder sam tego doświadczyłem na sobie ćwicząc na stażu w Bytomiu i gdy rzucał mną pan Nagano 6 dan. Jeżeli będziesz miał możliwość to zachęcam do wzięcia udziału w tym stażu co prawda odbywają sie one na śląsku i masz kawałek ale będziesz sie mógł na własnym ciele przekonać że bioderka pracują.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wielokrotnie widac niepotrzebne krecenie sie w kolko, kroki stawiane nie tak jak trzeba, biodra sobie-reszta sobie, pochylanie sie. Nawet pady nie byly dobre.
spox, chyba musze powiedziec Nagano ze jak bedzie sie z hombu kontaktowal to zeby powiedzial co by zmienic pozycje na 'profil' i ten tego... pady na aikikajowe , albo nie - poczekam na Inoue do wrzesnia i powiem mu sam...
filmik fajny 'FIGHT TO SURVIVE' hyhy...
Napisano Ponad rok temu
No do mnie osobiście bardziej przemawia Sensei Shioda na Friendship Demonstration - są tu identyczne elementy ale to nie ta bajka.
Ogólnie troche śmiesznie -uwielbiam szczególnie te uniki przed tsuki
Filmik fajny jako poglądowy, ale z tym survivalem to bym uważał - lepiej jest zaopatrzyć się w haczyk na ryby i krzesiwko :wink: .filmik fajny 'FIGHT TO SURVIVE' hyhy...
Pancer (wspominający Senseja Shiode z filmu: "Arts of kiling")
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak to jest shihonage.Obejrzalem filmik i mam pytanko. Co to za technika: wykonuje ja koles bez hakamy w 33sek filmu zaraz po kote gaeshi Czy to jakas forma shiho nage?
Luin napisał:
Moim zdaniem wykonywanie padow z wyprostowana noga bardziej nadwyreza stawy niz padanie z noga lekko ugieta.
Kiedyś, gdy miałem przyjemność ćwiczyć Shudokan pady wykonywaliśmy z ugiętą nogą.Z chwilą gdy przeszedłem na nowy system Yoshinkan, narzucono nam pady z nogą wyprostowaną, dzieki czemu moge porównać obydwa rodzaje padania i stwierdzić że pady z nogą prostą wykonuje się tak samo przyjemnie jak z ugiętą, a obciążeń stawów wogóle nie odczuwam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest taka książka - nie wiem który raz o niej pisze na forum - Angry White Pijamas -R. Twiggera o pyzatym 30 latku z Anglii co to postanawia zostać miszczem Aikida pzrzez rok przechodzi w Tokio mordercze treningi pod kierunkiem właśnie R. Mustarda...
technicznie sie nie wypowiadam - ten muz. podkład to sobie powinni darować...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy twoj instruktor przestal sie rozwijac w aikido?
- Ponad rok temu
-
Staż z Daniel Brunner Sensei
- Ponad rok temu
-
Robert Mirek ?
- Ponad rok temu
-
Jak to robić na stażach
- Ponad rok temu
-
Depresja senseja?