zamowienie na D2
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jakby co na priv napsizcie to wysle
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
GG 3873608
Napisano Ponad rok temu
Lord von Banan juz wstawil ale tez sie chcialem pochwalic ze umeim wiec nie bijta
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie mam znowu literek....
stary nie ma mowy..... to jest projekt ktory dostalem od jedneo kolesia ktory mial cos takieo zrobic ale nie odzywa sie od jakieos czasu a nie mowil ze nie wolno mi teo pokazywac wiec postanowilem sie podzielic z wami tym co sam mam, pewnie sie koles na mnie wkurwi bo to jeo praca ale coz........ dla dobra wszystkic sie poswiecam....
ja to poejcia nie mam o wymiarowaniu - nawet podpisuje sie krzywo i brzydko nie mowiac o takim rusunku
Napisano Ponad rok temu
Blacha, moze bys sie podjal zwymiarowania tego modelu, np z 10cm obwodem wewnetrznym otworu na palce? :wink:
podjac sie zwymiarowania tego ??
zaden problem.
Tylko z czego mam wziac te wymiary rzeczywiste?? bo napewno nie z tego obrazka
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Chyba ,ze ktos ma oryginalnego hideaway'a i sie podzieli... :wink:
Napisano Ponad rok temu
jak będzie taki projekt to ja też się piszę na dodatkowe zamówienie, ale niestety nie umiem czegoś takiego zwymiarować...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ale warunek jest jeden :-) Ktos w zamian mi musi taki sprzet wykonac - koszty materiałow (D2) pokrywam ma sie rozumiec
Pozdrawiam
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie jak sobie ten ktory sie podejmie mi to zrobic wytnie to z tektury i stwierdzi ze zle lezy to bede mogl naniesc poprawki ma sie rozumiec
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A w ogole moze mi ktos koszty materialu na cos takiego oszacowac? (+ ew. wycinanie laserem jesli bedzie konieczne)
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze jakis przetarg urzadzic miedzy naszymi vortalowymi nozorobami, znajda sie chetni? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Pobawiłem się chwilę nożyczkami, Endurą (dzięki Ci Panie za ostry czubek) tekturą z pudełka oraz wydrukiem zeskalowanym mniej więcej po podanych wymiarach.
Wniosek?
KONIECZNIE należy "spersonalizować" swojego HideAway'a poprzez regulację szerokości otworu na palce. Podany parę postów wyżej model był zrobiony dla kogoś, kto miał paluchy wyraźnie grubsze od moich. Jako że jeden obraz wart jest tysiąca słów... proszę:
Leży to w ręku jak ostatnie nieszczęście, chwycić się nie da za bardzo - ułożenia paluchów dające jako taki komfort widać na dwóch dolnych fotkach. Tyle, że nie o to zupełnie chodzi!
Tektura to nie D2 więc wziąłem nożyczki, chlasnąłem bydlaka na pół, i skleiłem taśmą tak, żeby otwór był 5mm krótszy... i powiem Wam, że jak już się uda wycenić ile toto może kosztować (materiał + wycięcie) to ja się piszę
[ostatnie słowa tego posta wyprodukowano z tekturowym hideaway'em założonym na dwa palce prawej ręki 8) ]
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
policz sobie objętość, potem pomnóż przez gęstość metalu (ok. 8g/cm3), a potem przez cenę 6,5euro netto za kilogram (tak podał bodo ostatnio), rząd wielkości będziesz miał. Plus ewentualna cena ciecia laserem - 180zł/8metrów.orientacyjnie wiadomo jest jaka cena byłaby za płaskownik 300x50x4? ew. 300x50x6?
Dla tego 6mm to wychodzi ok. 720gramów, czyli po przeliczeniu ok. 27 złotych brutto. W każdym razie ja tak sobie policzyłem, mam nadzieję że dobrze ;-)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Rysunki poslalem mailem (2 razy Kerambit_strider i 1 raz Clinch_pick)
Alan
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaka stal ?
- Ponad rok temu
-
Oplot rękojeści miecza japońskiego
- Ponad rok temu
-
Combatclaw - Sabertooth Custom
- Ponad rok temu
-
Powłoki
- Ponad rok temu
-
MAMMOTH JUMBO CUSTOM
- Ponad rok temu
-
mini szlifierki - pomocne narzędzia ?
- Ponad rok temu
-
Projekty
- Ponad rok temu
-
Kuźnia czy szlifierka ?
- Ponad rok temu
-
Hartowanie te prymitywne i te bardziej zawansowane ;)
- Ponad rok temu
-
DOSTAWCY (stal, kompozyty, śruby itp.)
- Ponad rok temu