nie za dobrze dedukujesz. Na masie wyciskamy 10-8 powturzeń, jeden bierze na serie 70 kg inny 120 i nie jest prawdą ze ten co stosuje wieksze cięzary szybciej sie będzie rozwijał.Nie wiem czy to prawda, ale tak dedukuje. Jeśli będe robił trening na siłę to będe silniejszy żeby wyciskać więcej na mase i szybciej osiągne efekty. Prawda czy fałsz, jeśli fałsz proszę o poprawienie mnie.
Rodzaje treningów (nie SW)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
pozdrowionka z gor i lasow :wink:
Napisano Ponad rok temu
jezeli chodzi o trening i przyrosty chodzi o pobudzanie odpowiednich wlokien miesniowych...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chodzi o to, że mięsień, aby urosnąć potrzebuje impulsu. Czyli musi pracować więcej niż normalnie, żeby zechciał urosnąć.
Np. podnosisz bez wysiłku sztangę dajmy na to 35 kg. W tym momencie, dopóki nie zwiększysz obciążenia włókna mięśniowe nie będą się rozwijać, bo nie ma takiej potrzeby (skoro ich obecny rozmiar wystarcza do wykonania zadania).
Napisano Ponad rok temu
- rozgrzewka
- odpowiednio duże ciężary
- powolne i dokładne wykonywanie powtórzeń
- koncentracja na celu treningowym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To zależy czy możesz się ruszać czy nie. :-)Czyli rzecz biorac, kiedy powstaja zakwasy to najlepiej dalej trenowac, zeby je zniweczyc czy moze odczekac jakis czas, az bol minie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak powaznie mowiac raz mialem w zyciu zakwasy po ktorych nie moglem chodzic tak napierdzielalo, wtedy dalem sobie spokoj z treningiem na okolo tydzien. Niestety musialem jakos do roboty sie doczlapywac co nie bylo zbyt latwe :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
trenuje na silce od czerwca zeszlego roku regularnie 3-4 razy w tyg.najpierw robilem trening 16 serii na kazdy miesien po ok 10 powtorzen(nie wiem jak go nazwac ), pozniej przeszedlem na jakis czas do 14 powtorzen (wytrzymalosc), a od paru dni robie mase, bo biore kreatyne z dextroza treca. trener mi doradzil zebym na masowce robil 9 serii na kazdy miesien - 3 cwiczenia po 3 serie zwiekszonym ciezarem, ale po tym treningu czuje ze moge jeszcze cwiczyc, wiec nie wiem czy to jest dobry pomysl zeby z 16 serii przejsc na 9. co wy o tym myslicie? cwicze klatke z tricepsem i przedramionami, barki z bicepsem i kapturami, nogi z plecami.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kettlebells - pare pytan
- Ponad rok temu
-
Joga we wrocławiu
- Ponad rok temu
-
POWER-ZONE POLECA: ICE-MIX Spray