Rodzaje treningów (nie SW)
Napisano Ponad rok temu
"Nie ma sensu w gownie rzezbic"
2 sprawa wszystko zalezy od predyspozycji, genetyki itp. duzo mozna by dyskutowac. Jeszcze zalezy co sie chce osiagnac itp.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czemu, ale jakos tak czytajac te wasze posty zaswitala mi w glowce postac Bruca Lee i jego rzezba, ktora wcale nie byla poprzedzona masowka
Mówił ci o tym? A widziałeś ćwiczenia wykonywane przez tych niemasowych chłopców? Otóż częstokroć ćwiczą dużym obciążeniem (dobrze używane własne ciało jest często aż za dużym obciążeniem). Poza tym ćwiczy się wiele godzin dziennie. Mało kto może sobie współcześnie na to pozwolić.
Napisano Ponad rok temu
trening na mase to spore ciezary (takie aby liczba powtorzen w serii liczyla od 6 do 12),Trening na sile - Bardzo duze obciazenia (takie zeby z 3 razy machnac w serii)
Czyli jak będę robił 4 powtórzenia to mase też pójdzie trochę. Nie wierzę że trening na siłę nie podnosi masy. Taki strongmen powinien pakować na siłę a przecierz ich masa nie pozostawia wiele do życzenia.
Napisano Ponad rok temu
widze ze nie jesteś obeznany w temacie. Strongmeni cwiczą na siłowni normalny masowy trening oraz cwiczą takze na specjalnej hali z sprzętem dla strongmenów.trening na mase to spore ciezary (takie aby liczba powtorzen w serii liczyla od 6 do 12),Trening na sile - Bardzo duze obciazenia (takie zeby z 3 razy machnac w serii)
Czyli jak będę robił 4 powtórzenia to mase też pójdzie trochę. Nie wierzę że trening na siłę nie podnosi masy. Taki strongmen powinien pakować na siłę a przecierz ich masa nie pozostawia wiele do życzenia.
Napisano Ponad rok temu
po pierwsze to nie jestem pewien ale podejzewam ze z racji typow konkurencji wktorych startuja strongmeni to ich trening raczej sie rozni od takiego typowo silowego.
A po drugie-popatrz na wiekszosc strongmanow -owszem mase maja ale chyba nie o takie cos Ci chodzi???
Napisano Ponad rok temu
Tak swoja droga czy plywanie lepiej rzezbi cala sylwetke, anizeli rower gorski i jazda po gorzystym terenie?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
A po drugie-popatrz na wiekszosc strongmanow -owszem mase maja ale chyba nie o takie cos Ci chodzi???
Jasne, że nie oto mi chodzi bo to jest obrzydliwe. Ja poprostu chce mieć silne, małe, ładne mięśnie. Jak jakiś przystojny aktor, a nie być górą mięśni.
Napisano Ponad rok temu
Do Słoniak: mowil mi
Tak swoja droga czy plywanie lepiej rzezbi cala sylwetke, anizeli rower gorski i jazda po gorzystym terenie?
Zeby wejsc w faze treningu aerobowego musisz spelnic pare warunkow:
- odpowiednie tetno 220 - wiek x 65% - 85% = wlasciwe tetno ukierunkowwane na spalanie tk. tluszczowej
- pusty zoladek najlepiej nadczczo ew. po treningu
- min. 20 min. wysilku w miare mozliwosci kondycyjnych dodajemy kolejne 5 min az osiagniemy ok. 45 min.
- stale rowne tempo pozwalajace nam mowic (bez zadyszki)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trenuje juz tak 3 tygodnie i w sumie efekty sa zauwazalne, ale nadal to malo, zeby wyparowal tluszczyk z brzucha.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Coz diety to raczej nie przestrzegam, chociaz ostatnio ograniczylem tluste miecho, chociaz bylo okrutnie ciezko, bo jestem czlekiem miesozernym.
pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
feniks: problem tkwi w diecie u ciebie na 90%. Pozatym patrzac na liczbe aerobow niemoge oprzec sie wrazeniu ze sie przetrenowujesz ... Chociaz nie znam twoich mozliwosci i jak to wytrzymasz to nawet bez diety pewnie spalisz co masz spalic
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kettlebells - pare pytan
- Ponad rok temu
-
Joga we wrocławiu
- Ponad rok temu
-
POWER-ZONE POLECA: ICE-MIX Spray