Moj pierwszy noz - moze Kershaw?
Napisano Ponad rok temu
To moj pierwszy post na tym forum. Bardzo zainteresowalem sie tymi wszystkimi pieknymi i uzytecznymi nozami! Postanowilem na poczatek kupic sobie jakis egzemplarz, ale nie dysponuje zbyt duzym zasobem gotowki. Do tej pory zastanawialem sie na kilkoma wzglednie tanimi modelami np. Cold Steel Ti-Lite Zytel, pozniej Kershaw Blackout. Ale niedawno zobaczylem nowszy model noza firmy Kershaw - Blur 1670RD - jest w tej samej cenie co Blackout, ale wydaje sie solidniej zrobiony, np. rekojesc jest zrobiona z anodyzowanego aluminium, ale nie poliamidu. (Kolorowy czerwono czarny desing nawet mi sie podoba.) Bardzo podoba mi sie system otwierania SpeedSafe w nozach Kershaw. Prawdziwe automaty sa niestety duzo drozsze. Co o tym myslicie? Prosze o rade.
Napisano Ponad rok temu
Ja tam sobie myślę, że niejeden zaczynał od Kershawa (w tym ja) i że to bardzo dobre noże za rozsądne pieniądze... A w speed safe szybko przychodzi się zakochać i niewiele ustępuje to funkcjonalnością automatom.
Pięknych noży i właściwych decyzji
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ktory z wyzej wymienionych nozy jest wedlug was lepszy? Kershaw - Blackout czy moze ten nowy Blur? Blur jest chyba lepiej wykonany... Chodzi mi przede wszystkim o dobry noz EDC, ale tez w koniecznosci dobry do obrony.
Pozdrawiam
MuM1N
Napisano Ponad rok temu
W Polsce mozna kupic Blura na militaria.pl w cenie 419 pln. Blackout kosztuje dokladnie tyle samo, z tad ten dylemat. Ktory lepszy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy taki SpeedSafe jest bezpieczny ? Nie ma niebezpieczenstwa, ze sie otworzy w kieszeni ?
Speed Safe dziala dopiero po otwarciu manualnie klingi na jakies 15 stopni.
Wiec jesli normalny folder CI sie w gaciach nie rozlozy to taki tym bardziej IMHO
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Dla Ciebie - jak najbardziej.Czy taki SpeedSafe jest bezpieczny ? Nie ma niebezpieczenstwa, ze sie otworzy w kieszeni ?
A poza tym - masz bezpiecznik - taki suwany dzundzel, który dba o jajka
-wój-
Napisano Ponad rok temu
Wprawdzie chcialem niezbyt wiele wydac na noz, ale zobaczylem MINI SOCOM ELITE AUT0 i sie zakochalem... Teraz nie wiem czy nie lepiej wydac jednak wiecej pieniedzy i miec takie cacko? Poradzcie prosze... Zastanawiam sie tez na Kershaw Avalanche...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fujin jesli Piter to ten z Guns.com.pl to juz napisalem do niego, czekam az odpisze.
Co do zakupow za granica to nie mam z tym doswiadczenia i nie wiem jakby sie miala sprawa gwarancji, jakby co... Szkoda by bylo tyle pieniedzy.
Napisano Ponad rok temu
No roznica w wielkosci ostrza niewielka. Ale ten wyglad Socoma - naprawde mozna sie zakochac! Jeszcze nie mam zadnego noza, a juz mam objawy Microholizmu... Tylko troche szkoda mi wydac tyle kasy na "zwykly" noz.
Ooo panie kochany, wez pan mnie udowodnij, ze toto jest zwykly noz to flaszke postawie
Dzisiaj na wykladzie siedzialem z tylu sali na takiej jakby scenie, na drewnianym schodku. Moj socom sie obudzil z rana i wyszedl z moja prawica na spacer. Jak sie zorientowalem zobaczylem sila wyzezbionych ciekawych rowkow i mnoostwo wiorow pod nogami plus jedno wielkie wyciecie jakby kto siekiera przyrabal, oj niedobry, niezwykly socom
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam po małej przerwie.
Napisano Ponad rok temu
Ale uzbieralem juz troche pieniedzy i chyba zdecyduje sie na malego MT Socoma.
Ale dziekuje za rade.
Pozdrawiam,
MuM1N
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
III Spotkanie Łódzkich Nożowników :)
- Ponad rok temu
-
Combat Elite.
- Ponad rok temu
-
Terzuola
- Ponad rok temu
-
Microholizm...
- Ponad rok temu
-
zakochałem się !!!!
- Ponad rok temu
-
Benchmade PIKA - opinia
- Ponad rok temu
-
Gerber Harsey Air Ranger 3.2 Inch Plain Edge
- Ponad rok temu
-
Pomylka czy celowosc dzialania
- Ponad rok temu
-
rysunki, schematy noży (strider, swamp rat itp)
- Ponad rok temu
-
pushdagger-gdzie w Warszawie??? HELP!!!
- Ponad rok temu