Co "do filmow".
Od dluzszego czasu rozgladam sie za jakims stylem, lecz w gaszczu styli i szczatkowych informacjach na stronach polskich trudno jest znalesc ten najlepszy ... Na zagranicznych stronach rowniez szukalem, lecz tam jest jeszcze wiekszy metlik

I tu moja prosba byscie cos doradzili ...
Zaczac trzeba chyba od okreslenia "wymagan" dla danego stylu ... Chcialbym by dany styl laczyl elementy walki bronia (raczej kij, nunchaku, kama (
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]) itp. niz miecze, wlocznie itp.) z walka wrecz ... Jezeli chodzi o specyfike walki i poruszania sie to raczej dynamiczne, plynne niz powolne, miekkie ... Elementy akrobatyki rowniez mile widziane, lecz nie do przesady (stawy jednak swoje lubie

). Styl ten powinien bardziej byc efektowny niz efektywny ... Nie zalezy mi na obronie wlasnej chociaz nie obraze sie jak styl dany cos wniesie do moich umiejetnosci obrony wlasnej (ale jak juz mowilem nie zaleszy mi na tym) ...
Dlaczego nie zalezy mi na skutecznosci ? Ano dlatego, ze bronic sie umiem bez tego, a pozatym chce zaczac cwiczyc dany styl "do filmow" ... Powaznie brzmi nie ?

Ale chodzi o amatorskie produkcje w gronie znajomych (jezeli wszystko pojdzie dobrze) ... Dotychczasowe style raczej malo nadaja sie "na ekran" (capoeira, aikido, judo), a pozatym nie jest to ciagle to czego chce od sztuk walki ...
A wiec moze ktos poleci cos podchodzacego pod ten schemat ?
![:]](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/splash.gif)
Z tego co sie orientuje to sportowe wushu a dokladnie changquan (dluga piesc) podchodzi pod ten schemat. Ale moze inne style rowniez ?
Pozdrawiam.