Trening wszystkiego
Napisano Ponad rok temu
No i teraz tak, zeby nie isc tam na "sucho" i nie lapac zadyszki za kazdym razem zaczalem sie troszke przygotowywac, codziennie 1h jezdze na rowerze i 1h biegam. Wykonuje to dla poprawienia kondycji ( jestem palaczem ), zeby po 15 minutach biegania nie umierac z braku O2.
Teraz wlasciwe pytanko do Was - co pozatym trenowac, chodzi mi raczej o treningi domowe, do silowni dostepu nie mam ;/
Co musze "przypakowac" zeby jakos dawac rade na treningach, jakie cwiczenia rak, nog, zarowno silowe jak i rozciagajace.
Jakies specyfiki ze sklepu Budo godne polecenia i czemu?
Pozdrawiam i z gory serdecznie dziekuje za odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
rozciaganie - stretching
i cwiczenia ogólno rozwojowe, pompki brzuchy drazek przysiady podskoki itd. itp. mozna wymieniac i wymieniac
Napisano Ponad rok temu
Rowniez zastanawiam sie nad tym, czy np. cwiczyc normalnie podnoszac hantle biceps, czy np. wziasc do rak hantelki i "uderzac w powietrze"?
Z cwiczen DOMOWYCH na nogi to naprawde nie mam pojecia ( oprocz przysiadow )
Napisano Ponad rok temu
Widze, ze jestes z Rybnika, ja do niego mam jakies 20km ( czyli 13km blizej niz Gliwice ), wiec chcialem spytac, czy tam u Was jest moze seksja muay thai?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pamiętam jak po dłuugiej przerwie wróciłem na salę, to w połowie treningu byłem bliski utraty przytomności ze zmęczenia pół roku później zostawałem na dwóch grupach i wracałem do domu z błogim uśmiechem dobrze spędzonego popołudnia...
kondycja rzeczywiście "przychodzi sama". wystarczy ćwiczyć
Napisano Ponad rok temu
kondycja rzeczywiście "przychodzi sama". wystarczy ćwiczyć
Cwiczyc w sensie SW czy cwiczyc w domu?
Zreszta do samych treningow tez trzeba dodac cwiczenia indywidualne, w domu lub silce ( a u mnie wlasciwie ta 2 opcja odpada )
Wlasnie wrocilem z 1.5h jazdy rowerkiem
Napisano Ponad rok temu
Z preparatów:wapno,cynk ,potas,glukoza,witaminy na początek wystarczą.
Mam nadzieję że choć trochę pomogłem.
poz.
Napisano Ponad rok temu
NIeuderzaj w powietzre z hantlami, moze i jest to dobre ale na króka mete potem stawy Ci siąda, jak zacyznasz to najpierw naucz sie technicznie poprawnie uderzac
nogi hmmm bardzo wazne sa miesnie stabilizujace całe ciałko czyli posladeczki i ogólnie miesnie miedniczne wiec trzymanie nogi do kopniecia bocznego na czas, potem "machanie" ta noga ale niech CI noga nieopada ponizej kolana ! bo wtedy sobiobie zabardzo bedziesz ułatwiał zadanie potem kopniecia przednie axy ale bardziej zakraglac je non stop krecic noga tak samo trzymanie nogi wyprostowanej, koncówki do kopniecia okreznego ćwiczenia stretchingowe również wzmacniaja nogi, a co do bezpieczenstwa ich to prawie wsyztkie mozna wykonywac bez uszczerbku na stawach sa jest tam pare które jest niewzskazane przy bólach kolan i kregosłupa ale to sam sie powininenes skapnac bo sam czujesz jaki jest nacisk np. stetching w postawie szpagatu poprzecznego, lepiej to zorbic na kolanach
podski w róznych kierunkach
mosetk ale zamiast podbierac sie na rekach to na plecach i wypnij maxymalnie uda do przodu
beigaj itd. : P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wybieram sie od tygodnia do apteki po jakies plasty Niquitin albo Nicoret
Pozdrawiam
Moze ktos wie, jak mniej, wiecej wygladaja treningi muay thai w Gliwicach?
Napisano Ponad rok temu
Z ćwiczeń domowych polecam mate, partnera i 1 h parteru po rozgrzaniu, a będziesz gibki i zwinny
Postuj sobie na głowie , spróbuj się pokręcić na niej , rób karuzelki , mostek, przeturlania przez bark, oczywiście jak masz miejsce :-) Ćwicz prace nóg , jeśli masz podstawy opanowane to wiadomo , a jeśli nie to niezaszkodzi troszkę ciosów "w lustro" Podciągaj się na drążku.
pompki niejednakowe, np. bez przerwy najpierw 20 zwykłych, poźniej brzuszki lub coś pokrewnego, 20 wąskich , 10 na jednej nodze , 10 na drugiej, brzuchy, powiedzmy 2 minuty stania w pozycji górnej pompki, 20 na dwa tempa, brzuch , 15 z przytupem,.., 10,... 5 itd.. :-)
I rób częste przemeblowania swojego pokoju i bądź pomocny dla sąsiadów to siła sama przyjdzie , a i zdanie może o Tobie zmienią :twisted:
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Potrzebny dobry lekarz
- Ponad rok temu
-
Pracowity człowiek
- Ponad rok temu
-
Kasza
- Ponad rok temu
-
biorytm
- Ponad rok temu
-
Bezsennosc!!!
- Ponad rok temu
-
sklep power-zone 5% rabat dla vb
- Ponad rok temu
-
Strzelanie w stawie biodrowym(raz jeszcze)
- Ponad rok temu
-
Ubezpieczenie
- Ponad rok temu
-
Plan na masę niewstrzymujący wzrostu
- Ponad rok temu
-
rozciaganie , poradzcie
- Ponad rok temu