"Gaz" a napastnik w okularach
Napisano Ponad rok temu
Ma ktos moze jakies z tym doswiadczenia ?
Napisano Ponad rok temu
Jak dziala miotacz gazowy na napastnika w okularach ? A w szczegolnosci jak dziala miotacz "pieprzowy" ?
No, kupa luda :?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Potem możecie też sprawdzić, jaki wpływ na trafienie gazem ma np. Zielona czapka z daszkiem albo czarny golf w zielone paski
Napisano Ponad rok temu
Jak dziala miotacz gazowy na napastnika w okularach ? A w szczegolnosci jak dziala miotacz "pieprzowy" ?
No, kupa luda :?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
W tym artykule pisza, ze rozpylony zostal "gaz pieprzowy". Tylko, ze te objawy wydaja mi sie troche dziwne jak na jakis miotacz "pieprzowy".
Mozliwe jest, ze gazeta.pl bardzo tutaj przesadza.
Napisano Ponad rok temu
Zawsze możesz zrobić test ty wkładasz okulary a twój kolega bierze do ręki gaz (albo odwrotnie jak ci się uda znaleźć takiego jelenia) idziecie sobie na jakąś polankę, (bo w domu to nie jest najlepszy pomysł) i wtedy sprawdzacie jak się mają okulary do trafienia gazem.
Potem możecie też sprawdzić, jaki wpływ na trafienie gazem ma np. Zielona czapka z daszkiem albo czarny golf w zielone paski
Ale w ten sposob moge sobie przetestowac tylko jakis miotacz, ktory posiadam, nie bede kupowal wszystkich miotaczy dostepnych na rynku w celu przetestowania A jest mozliwe, ze ktos posiada juz jakies doswiadcznia w tej materii.
Napisano Ponad rok temu
Poza tym jak ktoś nosi bryle dośc długo, to ma delikatne oczy, które łzawią na sam silny wiatr, co dopiero na gaz.
Napisano Ponad rok temu
tylko na oczy, czy rowniez na nos?
co, ze tak powiem, sprawia wieksza przykrosc?
no bo to w koncu o dzialanie na blony sluzowe chodzi, wiec okulary nie powinny chyba stanowic jakiejsc przeszkody, skoro ten "popsikany" musi przeciez oddychac...?
Napisano Ponad rok temu
Zalezy od osobnika, niektórzy sobie moga w gardło psiknąć i nic.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak ktos loi duzo gorzaly, albo jakies wina owocowo-siarkowe, to sobie nawet jestem to w stanie wyobrazicNos, oczy, gardło.
Zalezy od osobnika, niektórzy sobie moga w gardło psiknąć i nic.
a takich, co sobie do nosa psikaja i nic, znasz?
Napisano Ponad rok temu
Np na niektórych narkomanów mogą nie zadziałać gazy CS czy CN. A pieprzowe zadziałają.
Napisano Ponad rok temu
A jaki to gaz konkretnie (nazwa) ?Ja mam bryle i powiem: na mnie działa.
Napisano Ponad rok temu
Zależy.
Np na niektórych narkomanów mogą nie zadziałać gazy CS czy CN. A pieprzowe zadziałają.
Dlaczego gaz ktory niby jest gazem bojowym nie zadziala na narkomana??
A zwykly pieprzowy ma dzialac??
NIe kumam tego. Wiec w czym jest lepszy taki CS??
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego gaz ktory niby jest gazem bojowym nie zadziala na narkomana??
A zwykly pieprzowy ma dzialac??
ZTCW to CS i CN nie dziala w przypadku, gdy ktos nie odczuwa bolu. Ponoc nie dzialaja tez na psy.
NIe kumam tego. Wiec w czym jest lepszy taki CS??
ZTCW:
Nie wiem czy wogule CS jest lepszy, to zalezy do czego ma byc stosowany. CS chyba w wiekszym stopniu ulatnia sie w postaci gazowej. Substancje aktywne w miotaczu czysto-"pieprzowym" praktycznie wogule sie nie ulatniaja. Miotacze "pieprzowe" w coraz wiekszym stopniu chyba wypieraja te na CS i CN, gdyz maja w stosunku do tych pewne dodatnie cechy:
- dzialaja na ludzi nie odczuwajacych bolu
- dzialaja na psy i inne zwierzeta takie jak np. niedzwiedzie
- sa bezpieczniejsze (chyba) dla osoby, na ktorej go uzyto
- po uzyciu miotacza "pieprzowego" nie ma takich problemow z odkazaniem, oraz niebezpieczenstwo skazenia wtornego np. policjanta zatrzymujacego osobe, ktora zostala nim potraktowana, jest mniejsze
- byc moze CS ma dzialanie rakotworcze
Napisano Ponad rok temu
Uzywajac przykladowo zelu pieprzowego w pomieszczeniu z bliskiej odleglosci od napastnika, jak szybko od psikniecia dziala taki zel?? Czy napastnik nie zdazy mi jeszcze przylutowac z sierpowego zanim taki pieprz go obezwladni??
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Nie da się przewidzieć działania gazu na konkretnego osobnika.
Napisano Ponad rok temu
Proszę odnotować mój stanowczy protest przeciwko testowaniu substancji rakotwórczych na niedzwiedziach- dzialaja na psy i inne zwierzeta takie jak np. niedzwiedzie
- byc moze CS ma dzialanie rakotworcze
Przeżył ktos taki eksperyment :shocked!:
To proszę o kontakt,lubię w czepku urodzonych..
pozdrawiam
fraktal0
Napisano Ponad rok temu
Na niedzwiedzie stosuje sie miotacze "pieprzowe", a przynajmniej nie spotkalem sie z takimi na CS.Proszę odnotować mój stanowczy protest przeciwko testowaniu substancji rakotwórczych na niedzwiedziach
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za infoNa niedzwiedzie stosuje sie miotacze "pieprzowe", a przynajmniej nie spotkalem sie z takimi na CS.
Proszę odnotować mój stanowczy protest przeciwko testowaniu substancji rakotwórczych na niedzwiedziach
fraktal0
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
gaz dla kobiet?
- Ponad rok temu
-
H - miotacz gazu
- Ponad rok temu
-
Gazowa jak palna - orzeczenie Sądu Najwyższego
- Ponad rok temu
-
Jak to jest z przewiezieniem gazu samolotem.
- Ponad rok temu
-
Gaz
- Ponad rok temu
-
Co lepsze (gaz)?
- Ponad rok temu
-
Gaz dla bezpieczenstwa?
- Ponad rok temu
-
Gaz w żelu