Micarta-informacja dla tuningowcow i knifemakerow
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do koloru to napisal juz Adam, ja zreszta tez - tylko odcienie brazu od brunatnego po sraczkowaty, zalezy na jaka plyte sie trafi.
zadałem pytanie z nadzieją, że coś się zmieniło przez ten rok
Napisano Ponad rok temu
Jak oni nie zrobia, to pozostaja Ci amerykanskie sklepy z materialami dla knifemakerow, albo zabawa samemu.
Zreszta poszukaj na MOS, bylo o tym sporo watkow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja znalazlem latwiejsze dojscie - mam w rodzinie elektroautomatyka - mowil ze tydzien temu wyrzucil 1m^2 5mm tekstolitu, bo sie tego wala po zakladzie... :) szkoda ze wczesniej nie dowiedzialem sie ze mikarta=rezotekst=tekstolit
pozdrawiam
wlasnie - kurde - "nie macałem, nie widziałem" - idzie sie w pierwszy lepszy teren postindustrialny we swoim grodzie i tam, gdzie kiedys wisiały liczniki elektryczne (co je ktoś juz dawno zaje...ukradl, i kable do nich tez), powinny wisiec plyty takiego brazowego "ululu" (po zulusku "paskudztwo" - ale nie recze ). Powiem wam w tajemnicy: TO JEST TO! nikt tego nie chcial buchnac, bo kolor gowna odstrasza na zasadzie atawizmu chyba. palic sie w koksowniku tym nie da, bo smierdzi jak z diabelskiej rzyci, na zlom sie sprzedac nie da - niech se wisi...
a plyte glowna do komputera ktory widzial? zdradzic wam kolejna tajemnice?
jakby zeskrobac te wszystkie na-chuj-komus-potrzebne kondensatory i inne shity SMD, to byscie mieli w rece kawalek cienkiego rezo-tego tam...
Hm... stary telewizor na smietniku? zajrzec do srodka - cholera wie, na czym przylutowali ceramiczne podstawki lamp...
jedyna wada tego materialu to ten gowniany kolor - od razu widac, ze sie uzylo "materialu zastepczego" na rekojesc noza.
dlatego wczoraj z calym pietyzmem wyselekcjonowalem se w Gazdoramie przepiknom klepke z drewna, ktorego nazwa juz mi wyleciala z glowy. ale wybor jest szeroki, wiec mozna poszalec. ma z 60 cm dlugosci i 11 szerokosci - bedzie w pyte rekojesci... a kolor... hm... jakby tu... no taki brazowy... ale jakze szlachetny!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a i jeszcze jedno: kaligula, jak rozumiem, jestes teraz oficjalnym dystrybutorem tego tworzywa na Budo?
Mat to jest post sprzed ponad roku, a kaliguli chyba juz nie ma na forum. Jest notka: opuścił vb
Napisano Ponad rok temu
poza tym: co to znaczy OPUSCIL vb? 8O
przeciez tak sie nie da!
a, zdaje sie, ze Kopromed tworzy kolejny podrodzaj takiego kompozytu, w ktorym funkcje nosna (szkieletu) maja pelnic cienkie warstwy drewna. no a lacznik - wiadomo - jakowas zywica. Lino-costam sie to zwie i jest na nozach z "L" w oznaczeniu modelu.
Napisano Ponad rok temu
poza tym: co to znaczy OPUSCIL vb? 8O
przeciez tak sie nie da!
Da się
ale może można go znaleźć gdzieś indziej...
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli jednak ktoś się decyduje to proponuję szukać tekstolitu TcF-4 zrobiony jest z cieńszej tkaniny i przeznaczony do drobnych, precyzyjnych detali.
Jak już poruszyliśmy ten temat zwracam waszą uwagę na lignofol.
Napisano Ponad rok temu
- w jaki sposób barwić micartę?
Znalazlem informację o tym, jak zrobić czarną, ale ani slowa o innych kolorach.
Napisano Ponad rok temu
No to pobawię się i jak zrobię to się pochwalę :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tunning noża...
- Ponad rok temu
-
MOD na Allegro
- Ponad rok temu
-
Kershaw Ken Onion Splinter
- Ponad rok temu