Profanacja...
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze zblizaja sie mistrzostwa w pilce noznej i kazdy chce jakos na czymkolwiek zarobic wiec wymyslono serie ciuchow w barwach roznych panstw [mnostwo tego w sklepach.. wiem bo chodzilam i pare rzeczy jest nawet czalkiem fajnych :wink: ]. Kazdy moze kupic takie ciuchy bez okazywania papierka ze interesuje sie kultura Brazylii czy Wloch itp.. czy tez np jest Capoeiritast i tylko jemu nalezy sie koszulka...
Koszulka, bluza czy spodnie to normalna czesc garderoby jak bielizna czy skarpetki. Czy kupujecie taka bielizne ktora charatkeryzuje sie z waszymi odczuciami kulturowymi? NIE ! Kupujecie to co w am sie podoba i w czym czujecie sie wygodnie. Tazke jesli komus podoba sie kolor zloty i zeilony razem polaczony to niby czemu ta osoba nie mialaby sobie zakupic takiego stroju ?
Zyjemy w wolnym swiecie i kazdy moze kupowac to co chce i niewazne czy trenuje capoeire czy nie ma takie samo prawo do kupienia koszulki z napisem bras(z)il jak kazdy Wiadomo ze osoba bardziej zainteresowana kultura brazylijska czy trenujaca capoeire bedzie w zupelnie inny sposob wyrazac swoj stosunek do tego ciuchu niz jakas laleczka...
Capoeira powinna laczyc ludzi i uczyc ich tolerancji itp a nie wzniecac jakeis bunty, zkazy, nakazy czy chocby nawet zazdrosc [bo moze ty nie masz koszulki i najwyrazniej w swiecie zazdroscisz tej laleczce....]
Napisano Ponad rok temu
Jakby ktos znalazl cos podobnego [muzyke ablo cos ciekawego na temat muzyki etnicznej] to niech tu wrzuci linka .... :wink: dzieki
Napisano Ponad rok temu
Nie moge sie powstrzymac aby nie wrocic do spierania sie na temat noszenia czy nie noszenia koszulek w barwach Brazylii.
Po pierwsze zblizaja sie mistrzostwa w pilce noznej i kazdy chce jakos na czymkolwiek zarobic wiec wymyslono serie ciuchow w barwach roznych panstw [mnostwo tego w sklepach.. wiem bo chodzilam i pare rzeczy jest nawet czalkiem fajnych :wink: ]
W sumie to racja ale znliżające ( a właściwie już trwające) mistrzostwa to mistrzostwa Europy a jak wiadomo Brazylia to nie ta bajka :wink:
A w sumie.... jak ktoś chce to niech chodzi jego sprawa, przynajmniej jest trochę śmiechu jak stoisz w roda na pokazie a jakiś ziomek w bluzie z cyklu Braz/sil pyta "ej co to jest" (prawdziwa sytuacja) i takie tam...
Napisano Ponad rok temu
No ale barwy brazylii staly sie modne bo jest to ciekawe polaczenie koloru.. cos w stylu bialy-czarny czy czarny-zolty :wink:
Napisano Ponad rok temu
i ze narazie jest nudno a ja wlasnie sie zastanawiam na co mam isc
nie wiem czy minie tak specjalnie zniecheca czy tak jest naprawde : )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i nie zauważyłam, że było nudno, a nie trudno... mea culpa :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zapraszam na Capoeire na mIRC
- Ponad rok temu
-
17 lat - warto jeszcze?
- Ponad rok temu
-
-=Capoeira=- prosze o inforamcje
- Ponad rok temu