Jak taki pas dosalby nie wiem ktos pokroju pilsudskiego zrozumialbym ale on???
Ktos taki jak Piłsudski, tzn jaki? Ktos kto dokonał zamachu stanu w panstwie?Ktos kto odrzucił reguły bedace podstawa funkcjonowania rzadow parlamentarbych?ktos kto wprowadził rzady aurtorytarne?dałbys czarny pas komus kto wprowadził rzady sanacyjne od 1926r? komus kto był odpowidzialny za proces brzeski?komus kto walczac z opozycja polityczna , zastraszał ja, areztwał członkow,wykorzystywał policje i aparat administracyjny do kształowania wynikow wborow?komus kto ograniczał prawa obywatelskie , społeczne ?ja bym takiejosobie napewno nie dał .
Jakie to ma zanczenie ,ze Miller czy inna osoba dostała honorowy czarny pas ?Zadnego!Wpłynie to jakos na losy swiata ?Nie wpłynie! Wiec po co tyle krzyku ?Władze okreslonej ogranizacji miały wole i interes w tym zeby przyznac komus taki pas, to go przynzały.Poza tym temat ten juz kiedys był przerabiany...
Na forum , w wypowiedziach wielu osob , pojawiaja sie twierdzenia, ze pasek to tylko "szmata", ze licza sie umiejetnosci itd, a tu wyraznie wiac , ze wiekszosc ma syndrom czarnego pasa , z zawiscia patrzy nawet na te honorowe dany.Magia czarnego pasa??czy zazdrosc??Nie rozumiem tego podjscia, przeciez to cwiczacy i tak maja przewage nad tymi "honorowymi", to oni zdobywaja wiedze, umiejetnosci, doskonala sie itd, to w koncu ci co cwicza zdobeda kiedys ten prawdziwy shodan, nidan, sandan itd a nie ci co dostali honorowy black belt.
Jestem ciekaw ilu z Was, mowiacych , ze czarny pas to szmata, sznurek do przewiazywania kimona ,zdało ten egzamin na shodan, posiada ten czarny pas,zeby mogli tak mowic???