BOKS/KICK a WALKA REALNA
Napisano Ponad rok temu
chcialbym pogadac o obronie bokserow.. np gdy bokser jest przy linach to kuli sie i zaslania tulow i glowe; strzela pojedynczymi ciosami.. itd..
boks to przeciez sport. w realnej walce nie ma rekawic. a jak ktos zasloni rekami glowe to sobie polamie palce (jak inny bedzie go "boksowal" w glowe).. a potem i tak mu te glowe rozwali..
trenuja cy boks sa oklepani i wiedza co znaczy przyjac cios.. potrafia tez uderzyc.. tylko ze przyjmuja ciosy w rekawicach.. normalnie po ciosie piescia wszystkiego sie odechciewa (albo roznie opziom adrenaliny i wszystko wokol sie rozwala..)
jak Wy widzicie boks jako przydatna rzecz w walce realnej?
uwazam ze:
1. bdb uderzenia
2. bdb praca nog
3. bdb uniki - balans cialem
4. zla obrona - hodzi o odruchy (zaslanianie sie rekami)
wychodzi na to, ze boks jest dobry w ataku.. a do obrony jakos slabo sie nadaje.
co Wy na to?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na ulicy nie będzie chyba bokser (na pewnym poziomie oczywiście) liczył na szczelną gardę. Jak zwykle można tu rozważać masę scenariuszy. Jednak faktem pozostaje, że atuty boksu jak choćby nacisk na pracę nóg są gotowe do wykorzystania na ulicy.
Napisano Ponad rok temu
uwazam ze:
1. bdb uderzenia
2. bdb praca nog
3. bdb uniki - balans cialem
4. zla obrona - hodzi o odruchy (zaslanianie sie rekami)
wychodzi na to, ze boks jest dobry w ataku.. a do obrony jakos slabo sie nadaje.
co Wy na to?
Uniki i balans cialem, to przeciez tez obrona...ja tam bylbym szczescilwy, gdybym dobrego boksera trafil chociaz w garde.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale jak bokser sie broni.. tylko o obrone mi chodzi i to o obrone przez saslanianie sie !! nie uniki..
Napisano Ponad rok temu
ja tez lubie boksowac! ale chodzi mi o wykorzystanie boksu w walce bez rekawic. jak bokser przywali - to zgon - ok..
ale jak bokser sie broni.. tylko o obrone mi chodzi i to o obrone przez saslanianie sie !! nie uniki..
Bez rekawic trudno sie zaslonic, nie tylko bokserowi, a uniki to swietna obrona
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co to za pier....nie,bokser jest człowiekiem ktory mysli,a do tego jest dobrze wytrenowany,ma refleks,szybkosc,wytrzymałosc i dynamike,moze cię złapac,poddusic,wyciąc czy kopnąć w du.e lub gdzie zechce.Trenujacy boks maja dobra motoryke,koordynacje ,wytrzymalosc ,siłe i technike,chyba nie myslisz,ze bedzie zachowywal sie na ulicy tylko tak jak w ringu,moze zrobic co zechce i jak zechce,moze walnąć na szczeke i jak bedziesz lezal to skopie ci np.torbe itd,itd......... .
wow!!!!!co za uwielbienie boksu....podziwiam....byle nie za ślepo....
poddusic,wyciąc czy kopnąć w du.e lub gdzie zechce
no nie byłbym taki pewny.......
Napisano Ponad rok temu
- przyjęcie uderzenia na gardę
- uniki
- zejścia/odejścia
- zbicia
- uderzenia wyprzedząjce
- kontra ze stopingiem
- czysta kontra
już nie wspomnę o balanskie ciała, pracy nóg itd............
Napisano Ponad rok temu
bokser nie uderza tylko w rekawicach(np. trening na worku)boks to przeciez sport. w realnej walce nie ma rekawic.
a jak ktos zasloni rekami glowe to sobie polamie palce (jak inny bedzie go "boksowal" w glowe).. a potem i tak mu te glowe rozwali
Chyba musiał by go "boksować" pala. A jak zacisniesz piesci to nikt Ci palcow nie polamie nieuzbrojona reka.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zawody
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa PL w MT- DROGO!!!
- Ponad rok temu
-
limo
- Ponad rok temu