Mechanika otwierania w nozach auto Microtecha
Napisano Ponad rok temu
Chcialbym zobaczyc na jakiej zasadzie to dziala i jak wyglada blokada.
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Chcialbym zobaczyc na jakiej zasadzie to dziala i jak wyglada blokada.
solidnie 8) ..... wciskasz i wyskakuje z loskotem..... znowu wciskasz i zamykasz i robi 'klik' :wink: ....... i tak w koleczko..... niewiedzac czemu innym dziala to czesto na nerwa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oki... rozbiorę któryś ze swoich w weekend i podeśle ci fotki...
tez poprosze
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
PS. ale ze mnie natret :roll:
Napisano Ponad rok temu
... też czekam... :-)Piter, udalo Ci sie cyknac jakies fotki??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Seiken, dzieki za wskazowke.
Jakby ktos byl zainteresowany to niech na stronie wyszukiwania [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] wpisze cos o otwieraniu nozy
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Czegevara podeslal mi taki oto rysuneczek, za co bardzo mu dziekuje. Teraz kumam o co chodzi
I teraz pytanie do tegoz wlasnie uzytkownika: rozkreciles sam ten noz i rysunek jest wynikiem ogledzin sprzetu??
Pozdrawiam
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Plosiem baldzo:). Nożyka nie rozkręcałem aczkolwiek właściwie wszystko widać bez rozmontowywania a reszty się można domyślić. Jeśli coś pokręciłem proszę o poprawienie. Co do blokady to muszę jescze dodać że wycięcie w klindze odpowiedzialne za blokowanie ostrza w pozycji otwartej jest dodatkowo nadszlifowane niesymetrycznie - skośnie, so powoduje że przycisk dopychany sprężyną do klingi działa jak klin. Dodatkowo przycisk po otwarciu noża wystaje o jakieś 0,2-0,3 mm mniej niż przy nożu zamkniętym, co powoduje ze stopniowe wycieranie sie elementów nie rozluźnia blokady - przycisk poprostu będzie wypychany stopniowo coraz bardziej w miarę zużycia. I stąd takie zespawanie klingi z rękojeścią... Sorki za dość zawiłe objaśnienia... :roll:
EE dlaczego zawile, wg mnie calkiem niezle i sensowne. To sie nazywa mysl inzynierska. Niby pierdolki ale w szczegolach diabel siedzi.
Mam nadzieje ze cala ta konstrukcja ktora opisales bedzie dzialac dlugie lata wlasnie dzieki tym rozwiazaniom
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
A teraz do Pitera - mógłbyś rozebrać jakiegoś OTFa D/A i pyknąć fotki:) bo też szukałem zasady działania ale nic nie znalazłem...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Znalazłem jedno zdjęcie rozłożonego UT6, ale niestety jestem za tępy, żeby je wkleić Jak ktoś chce, to chętnie prześle na maila.
to ja poprosze
KKamiLL
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Delica kontra native
- Ponad rok temu
-
Benchmade Nimravus 145SBT
- Ponad rok temu
-
Chris Reeve - hartowanie w nożach z klingą stałą
- Ponad rok temu
-
MT Mini Socom elite Auto
- Ponad rok temu
-
Profesjonalne ostrzałki.
- Ponad rok temu
-
led surefire
- Ponad rok temu
-
CZEGO NIE WONO ROBIĆ Z NOŻEM ?!?!
- Ponad rok temu
-
Fallkniven - czy jest ostrzony fabrycznie?
- Ponad rok temu
-
Kolezanka :)
- Ponad rok temu
-
MISS SPYDERCO - Dogrywka
- Ponad rok temu