Nie wiem, jak się wkleja zdjęcia, więc podaję link:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jest niezłe duże zdjęcie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak WarDog, mam Nimravusa ze 154CM i z ostrzem plain. Szczerze mowiac czarne pokrycie fajnie wyglada ale tylko wtedy kiedy jest noweFred masz taką maszynkę, czy wiesz to z materiałów?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co prawda jakaś odmiana Stainless steel (jednak w wykonaniu Benchmade'a)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... co potwierdza niejaki Albin Czernichowski z Politechniki Wrocławskiejboje sie ze to bedzie raczej usuwanie mechaniczne bo teflonu to lekka chemia raczej sie nie da ruszyc
ciezkiej chemii bym nie dotykal bo sie mozna popsuc razem z nozem :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
M2 bez powłoki moze być rzeczywiście kłopotliwa...nie mam nieczego akurat z tej stali, ale narzędziówka to narzędziówka, podobno tylko D2 jest prawie niewymagająca konserwacji. Z drugiej strony to hardcore rodem z maszyn do obróbki skrawaniem, więc zależy do czego ten nożyk...do "kuchni polowej" wolałbym jednak 154CM. I rzeczywiście chyba najłatwiej i najtaniej będzie kupić papier ścierny ziarnistości koło 600, 30min i masz czyściutką głownię. Ale stone-wash to już troche dłuższa zabawa - albo oddaj to do jakiegoś zakładu albo miska żwiru z wodą i mieszasz głownią do upadłego, a potem lekka polerka np. skórze z pastą polerską... 8) Serio, powinno wyjść, kiedyś z nudów zrobiłem coś takiego z nożem NO-NAME.W tym wypadku zostaje-wydaje mi się-tylko stal 154CM, bo jak usunę teflon, to M2 bez pwołoki chyba będzie mocno korodował? Poza tym myślę, że jakość 154CM w zupełności mi wystarczy. W praktyce jest naprawdę duża różnica? A co do Tec-Loca, to właśnie chodzi mi głównie o noszenie poziomo z tyłu, wybór potwierdza wypowiedź Dark'a, chociaż pomysł Heimdall'a jest też niezły. Aha, a co powiecie w temacie zmatowienia ostrza po usunięciu powłoki? Coś na wzór stonewash
Nie wiem, może delikatne piaskowanie? Bo nie jestem zwolennikiem polerowanych na lustro kling
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hej WarDog!Ciąg dalszy pytań: :-)
Cały czas myślę nad możliwością zrobienia stonewash, ale jak na tym wyjdzie (przy wykonaniu wg pomysłu Heimdall'a) krawędź tnąca? Boję się głównie o część ząbkowaną, bo samą krawędź da się potem wyszlifować na Tri Angle'u, a ząbków za głęboko zeszlifować się nie da. Jak generalnie krawędź ze 154CM to zniesie? Bo może niepotrzebnie się martwię i wystarczy później tylko lekko podostrzyć? To pytanie głównie do znawców stali.
Pytań pewnie będzie jeszcze więcej, ale to na bieżąco
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu