Dlaczego trenowac Aikido??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednej rzeczy to ja nigdy nie pojme. Jak ktoś mi mówi ze jest system, który nie nadaje sie do walki z jednym przeciwnikiem, ale za to z wieloma sie nadaje. No bo ja to tak wiedze, ze jak sie z dwoma kolesiami bije to tak jak z jednym, ale będąc równoczesnie lanym z tyłu po plecach. To tak jak w jakiejś grze zespołowej. Nie jest wielka filozofiją ograć twardziela w kosza mając kolego do pomocy (znając treszeczke zasad na boisku).
A nóż pozostawie nei skomentowany
Napisano Ponad rok temu
Trenujemy bo chcemy zostać miszczami. Będę miał świetne czarne spodnie a pod spodem czarny pas.
Poza tym jestem opanowany. Można wyrywać laski. A jak masz jeszcze długie włosy, to zawsze możesz powiedzieć, że jesteś nowy S. Seagal.
:twisted:
A co do ulicy. Można całe życie trenować boks, obijać twarz na treningu po to by np. nigdy tego nie użyć w rzeczywistości. Równie dobrze można trenować aikido.
Ale to moje prywatne zdanie. Są tacy co wierzą w energię Ki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Filozoficzni vs Fizole
Mistyczni vs Banalni
Miłujący Ludzkość vs Sadyści
Do dzieła!
CZEKAM NA OSTRĄ JAZDĘ!
pozdrawiam
von Heimdall
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:peace: :peace: :peace:A ja bardzo lubię przeglądać te tematy o skuteczności :wink: AIKIDO, tu są najlepsze awantury na BUDO
CZEKAM NA OSTRĄ JAZDĘ!
Zgadza się, najlepsza jazda na forum
Napisano Ponad rok temu
vale tudo trenowali.
szok... szok... 8O
a to jest taki styl 8O
Napisano Ponad rok temu
Ja zaczalem trenowac Aikido, zeby nie miec krzywego kregoslupa(wyrobic go). Samoobrony jakies tam uczy(moje amotorskie wydanie pomoglo mi uchronic sie przed strata komorki), ale tu nie ma ze mna o czym gadac bo jestem poczatkujacy i wogole....
Polpowaznie:
Po przeczytaniu innych topicow, widze, ze po zajeciach mozna sie nabawic elo schorzen kregoslupa moralnego. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Na powaznie:
Ja zaczalem trenowac Aikido, zeby nie miec krzywego kregoslupa(wyrobic go). Samoobrony jakies tam uczy(moje amotorskie wydanie pomoglo mi uchronic sie przed strata komorki), ale tu nie ma ze mna o czym gadac bo jestem poczatkujacy i wogole....
No co ty? To chyba musiał być niewidomy pijak bez nogi...? Podaj datę, godzinę, nazwiska świadków i zaświadczenie z Policji, no chyba,że uzupełniasz swój trening o BJJ, w takim razie ok
Napisano Ponad rok temu
To chyba musiał być niewidomy pijak bez nogi...? Laughing
Skad wiedziales :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jedna odpowiedź mi się nasuwa , choć nie związana z MA i być może spłycająca cały temay jeśli chodzi o MA, ale bardzo prosta i logiczna
Ktoś kiedyś zapytał wielkiego przedwojennego himalaistę o to dlaczego wspina się w tych najwyższych górach: bo przecież mróz, lawiny i ogólnie bardzo łatwo i szybciutko można przenieść się na tamten świat. A On odpowiedział : BO ISTNIEJĄ.
Wiem że to spłyca temat i nie można tego powiedzieć o trenowaniu SW, np:trenuję aikido bo istnieje. Ale wg. mnie jest to odpowiedź ucinająca wszelaką inną dyskusję, która może wprowadzić jeszcze większy zamęt niż to potrzebne.
Pozdrowienia
PS.Szczególne pozdro dla jeżyka jednego z pierwszych moich instruktorów Aikido
Napisano Ponad rok temu
PS.Szczególne pozdro dla jeżyka jednego z pierwszych moich instruktorów Aikido
Dziękuję bardzo, skoro jeszcze ćwiczysz, to znaczy, że nie było tak najgorzej
Napisano Ponad rok temu
Ale wróciłem i od dwóch miesięcy trenuję znowu.
PS . Jeżyk było bardzo dobrze, a pozdro też dla Łabędzia i Pancera, oni też mną tarzali po macie
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co myslicie o tym?
- Ponad rok temu
-
A jednak wiedziałem, że gdzieś istnieje...
- Ponad rok temu
-
Aikikai, Unia czy Akademia?
- Ponad rok temu
-
AIkido Ikeda Dojo TORUŃ lonczmy sie ;]
- Ponad rok temu
-
gdzie mozna trenowac aikido w KRAKOWIE????
- Ponad rok temu
-
Koryu Jujutsu
- Ponad rok temu
-
Yamada sensei w Polsce?
- Ponad rok temu
-
Komentarze do Przygód Miszcza Mariana
- Ponad rok temu
-
Wielkanocne seminarium z Yoshigasaki Sensei w Berlinie.
- Ponad rok temu
-
AiKIDO w Słupsku
- Ponad rok temu