Daito-Ryu ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Takk się składa, że sensei Floquet długo ćwiczy Daito-Ryu , ma tytuł (zobacz na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Kyoju Daïri de Daïto Ryu Aïki Jujutsu (awarded by the Soke Takeda Munemitsu) - taki jakby odpowiednik 4 dana.Nie ma zadnego Daito ryu w Polsce. Floquet byl u Kondo sensei tydzien i tyle jego nauki daito ryu.
mozesz co najwyzej znalesc Hakko ryu,ale to zupelnie nie to samo.
Troche historii Daito-Ryu można przeczytać na podanej stonie
Napisano Ponad rok temu
Adam,Takk się składa, że sensei Floquet długo ćwiczy Daito-Ryu , ma tytuł (zobacz na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Kyoju Daïri de Daïto Ryu Aïki Jujutsu (awarded by the Soke Takeda Munemitsu) - taki jakby odpowiednik 4 dana.
Troche historii Daito-Ryu można przeczytać na podanej stonie
Ja znam doskonale historie cwiczenia Floqueta w dojo Daito ryu. Cwiczyl tam tydzien, a potem juz go nikt nigdy nie widzial, choc obiecal przyjezdzac regularnie. To od swiadka naocznego, ktory byl przy tym, jak Floquet po tygodniu prosil o nadanie mu 3 dana , aby to powaznie wygladalo w oczach innych federacji we Francji.
Natomiast jak cie interesuje historia Daito ryu to polecam raczej anglojezyczne zrodla typu e-budo.com. Tam sa powazni ludzie ze wszystkich odlamow ktore legitymuja sie lineage do S.Takeda.
ps ten tytul to "soke" Takeda Munemitsu sam sobie nadal, bo przeciez w ogole nie cwiczy Daito ryu i Tokimune Takeda nikogo nie wyznaczyl na soke, a przekazal administrowanie ryu dla Kondo sensei.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szczepan z ust mi to wyjąłeś. Poza tym w Aikibudo jest ćwiczone z Daito ryu tylko Ikkajo Idori.
A skąd to wiesz? od Pana Janseensa, który uczy w/g programu technicznego Aikibudo. Nawet nazwa Yoseikan jest bezpodstawnie używana a w Polsce o technice z Yoseikanu prowadzący i ćwiczący mają nikłe pojęcie (nie mówiąc o Daito Ryu czy Katori Shinto Ryu). Tylko Ikkajo Idori? Ciekawe może tyle tylko widziałeś nie mówiąc już o ćwiczeniu. Umiejętniości zawsze można skontrolować.
Napisano Ponad rok temu
Warszawa Karate Klub Wesoła ( w wesołej )
ul.Armii Krajowej 9
poniedziałki, srody, piątki (sparnigi i makiwara).
18.30-21 (najpierw karate potem yoseikan)
wez kimonko.
Co do nazwy Yoseikan i techniki skomentuje to tylko tak, ze na
swoim dyplomie widze odreczny autograf Minoru Mochizuki, a nie buraka z Otwocka.
Muszę ci przeprosic wymagniach od 3 dan Aikibudo (na podanej przez ciebie stronie) znalazłem jeszcze Ikkajo Tachi Ai, a wiec pierwszy poziom. Teraz mozesz nam opisac coz tam jeszcze cwiczycie z Daito ryu.
Mozesz sie rozpisac miejsca jest duzo. Ja zgadzam się ze Szczepanem.
Napisano Ponad rok temu
potem: how to join -> dojos -> poladn
Napisano Ponad rok temu
[Ja znam doskonale historie cwiczenia Floqueta w dojo Daito ryu. Cwiczyl tam tydzien, a potem juz go nikt nigdy nie widzial, choc obiecal przyjezdzac regularnie. .
Szczepan, nie zgadzam się z tym stwierdzeniem... akurat całkiem niedawno rozmawiałem w Londynie na ten temat... i okazuje się, że Floque ćwiczył więcej niż tydzień, bo niecałe dwa tygodnie...
Tak więc sutuacja wygląda korzystniej....dla niego...
no cóż, ale taki jest świat! :roll:
pozdrawiam...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sekcja Jiu Jitsu w Tarnowie?
- Ponad rok temu
-
Obóz sportowy w Budapeszcie!!!
- Ponad rok temu
-