Skocz do zawartości

Zdjęcie

oj dogu dogu...mad dogu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
152 odpowiedzi w tym temacie

budo_fred
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 714 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: oj dogu dogu...mad dogu
Majac na mysli wieksza sile myslalem o obciazeniu jakie stwarza czlowiek.
Moj Fallkniven S1 wytrzymal moje obciazenie (98 kg) kiedy oparlem go pomiedzy betonowymi bloczkami i stanalem na nim. Swojemu kumplowi (140 kg zywej wagi-naprawde!) juz nie pozwolilem na te probe. Po prostu szkoda mi bylo noza. Poza tym w tescie Battle Rat jest grubszy (6 mm) niz MD Pygmy ATAK ktory jak pisal Piter byl w wersji thin (4.7 mm).
Ot i subtelna roznica!

Fred
  • 0

budo_mic
  • Użytkownik
  • Pip
  • 40 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Fred częściowo masz racje weż tylko pod uwage iż celem testujących wcale nie było udowodnienie że Mad Dog jest do dupy ani też zniszczenie go (w końcu powiesił się na nim WAR , który pomimo dużej postury :D waży prawie połowe mniej niż pan K. "zaleca"powiśić na swoim nożu). To jakoś samo tak wyszło - ku wielkiemu zaskoczeniu testujących 8O . Trudno więc mówić o jakimś specjalnym mieszaniu tej firmy z błotem.
  • 0

budo_kaligula
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 889 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Narcyz już pisał, że Audi nie mówi, że robi w swoich samochodach specjalnie różnicowo hartowaną ramę na wypadek pierdolnięcia w ścianę. Audi mówi, że dzięki poduszkom nic Ci się nie stanie. Jak bym pierdolnął Audi w ścianę, i coś by mi się stało, to wymagałbym żeby nie mieli mnie w dupie. i laske też mogliby zrobić.

Noż mógł się złamać. Ale reakcja Kevina to czyste chamstwo. Nie kupię jego produktu głównie z powdu, iż uważam go za debila, wieśniaka i sqrwysyna. HUJ MU W DUPE !!!

dokładnie.
pozdrawiam
  • 0

budo_piterm
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3170 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

i laske też mogliby zrobić.

To jedna z tych rzeczy, których chyba żaden maker nie będzie proponował w ramach serwisu gwarancyjnego... mam nadzieję :) :lol:
  • 0

budo_robertp
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2164 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A co do Audi TT, choć bywają lepsze porównania niż ten wózek, to jakby pierdolnęła uszczelka pod głowicą czy strzeliła poduszka w okresie gwarancji to zrobiliby naprawy na swój koszt i jeszcze laskę. Więc zanim walniesz uproszczenie to zastanów się, czy ono rzeczywiście oddaje klimat. BTW - rozumiem, że chorujesz na AudiTT :)

A może to wina dalekiego kraju z Europy Środkowej. Bo jak w Polsce w zaparkowanym nowym Fordzie odpaliła poduszka powietrzna i okaleczyła dziecko (mała nie jechała z przodu, bawiła się w zaparkowanym samochodzie) to rodzicie się już parę lat po sądach włóczą o odszkodowanie.
Ciekawe, czy firma mogłaby zrobić taką olewkę w USA lub Francji.
  • 0

budo_yossarian
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 220 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A Mad Doga i tak sobie kupie!

Ja pewnie też... tylko uważam, iż niektórzy z tamtejszych forumowiczów się "zagalopowali" ciut za daleko w swoich komentarzach pod adresem ekipy testującej. A powodów tego nie rozumiem...

Jak dla mnie najbardziej zagalopowal sie Kevin, co bardzo ulatwilo moj wybor w ankiecie. W ogole cala sytuacja jaka wytworzyla sie wokol tego testu i jej recepcja przez kolegow zza wielkiej wody przypomina mi pewna anegdote dotyczaca pierwszego kontaktu pewnych sportowcow na olimpiadzie z herbata w torebkach ekspresowych - uczynni sportowcy z bardziej cywilizowanego kraju pokazali im, ze nalezy torebke z herbata wlozyc w usta i popijac wrzatkiem. Pewne wypowiedzi Kevina sugerowalyby, ze ma autorow testu za rownie ucywilizowanych, co w jego mniemaniu pozwala mu na wypowiedzi ponizej jakiejkolwiek krytyki. Jak dla mnie autorzy testu chcieli pokazac granice wytrzymalosci uzytkowej narzedzia, uwazanego za niezniszczalne, z ktorego to zadania wywiazali sie znakomicie - wiemy, ze granica uzytkowa mad doga jest wiszacy na nim czlowiek wagi okolo 100kg :) Ocena ich dzialania, co najbardziej zaskakujace wyglada tak, jakby wszyscy, wlacznie z Kevinem zapomnieli o znaczeniu slowa "test", i potraktowali autorow jak ludzi niespelna rozumu. Jest to dla mnie zupelnie niezrozumiale, bo wyglada to tak, jakby dyrektor firmy produkujacej samochody smiertelnie sie oburzyl i wykpil ekipe wykonujaca crash testy, ktora zauwazyla usterke w jego produktach. Takie zachowanie, i odwolywanie sie przez Kevina do autorow testu jako potencjalnych kandydatow na nagrode darwina sprawiaja, ze niespecjalnie mialbym ochote stac sie kolejnym klientem jego firmy.
  • 0

budo_piterm
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3170 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

czasem odnoszę wrażenie, że chyba jestem zbyt "poprawny politycznie" w swoich spostrzeżeniach i zbyt łagodnie się odnoszę do pewnych spraw :(
  • 0

budo_jarek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1566 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jumbo to jednak nie do końca rozumiesz - chłopy się uwiesili na MD wcale go nie chcąc zepsuć - to tak jakby chcieli se kółka pokręcić na szutrze a samochód się złamał na połowe. MD nie miał złamać, nie było o ile wiem nawet takiego przypuszczenia a tu bęc. Więc porównanie do walnięcia wprost Audikie w ścianę byłoby bardziej wymowne do wsadzenia MD w imadło i założenie na niego 2 metrowej rury celem zwiększenia dźwigni a to nie to samo.
  • 0

budo_kkamill
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2163 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Przeczytalem ta dyskusje o mad dogu i przyznam ze sie wkurwilem. Koles (Kevin) traktuje naszych kumpli (mam na mysli testerow PAtaka) jak jakichs idiotow, do tego podchmielonych i przy tym jeszcze chcacych prowadzic nieuczciwa gre.

Popiera go w tym grupka jakichs dupkow ktorzy nakupili se po kilka maddogow, ale tylko po to zeby se je w szufladzie trzymac.

Ja rozumiem ze to byl noz w wersji 3/16". Ale czemu ten typ (kevin) sie tak tlumaczy??

Nie stac go na to zeby wziac kilka modeli swoich nozy, wsadzic w imadlo i obciazac je stopniowo, a na koniec powiedziec: "noz X wytrzymuje tyle i tyle pry obciazeniu w takich warunkach, noz Y tyle....., noz Z tyle..

A tymczasem on sie tak tlumaczy jakby sie bal ze ktos odkryl ze jego noze sa do dupy, a przez wiele lat wszystkim sie wydawalo inaczej.

Jeszcze raz powtarzam - nie wiem jakie sa MadDogi, nigdy nie mialem zadnego, i nie mowie w zwiazku z tym ze sa do kitu.
Ale niestety sa owiane niezywkla slawa - uchodza za jedne z najlepszych nozy na swiecie.
Niestety jak dla mnie czar MD prysl.

Wiec jak to jest??
Kazdy producent powinien napisac w takim razie ze noz nie ma gwarancji na glupote, na umyslne zniczenie itd.

KKamiLL
  • 0

budo_krzyst
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1354 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Przepraszam, mógłby ktoś podać jakieś namiary na ten topic? Bo jakieś forum Mad Doga wyguglałem, ale nie mogę namierzyć tej konkretnej dyskusji :( Zobowiązany będę.

K.
  • 0

budo_kkamill
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2163 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wlasnie, bo tak dywagujemy a ja nadal nie wiem na jakie obciazenia sa te Mad Dogi liczone??

Tzn czy producent podaje ich wytrzymalosc? (np. tak jak Fallkniven)
Czy to, ze Mad Dog ma wytrzymac wiecej niz kazdy inny noz, to tylko przypuszczenia na podstawie tekstu o selektywnym hartowaniu??

KKamiLL
  • 0

budo_fiodor
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3675 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ/MMA

Napisano Ponad rok temu

Apparently, there is some legend extant in the eastern european countryside about Mad Dog knives being able to sever bricks and do other magical non knifelike things, and some small percentage of these folks imagined or assumed that the Mad Dog warranty was supposed to cover those legends...
Once I got past the shock and horror, I came to realize how genuinely funny this is.
Rather like the Darwin Awards. Unfortunately though, these guys got off cheap. They lived.
Sigh. There's always next time... I'll bet their last words are, "Watch This!!" (in Polish, of course)

During the process of "taking the knives to the limits" in what was admittedly destructive testing, they chopped up bricks with my knife, bricks mind you... then bent it until it broke, and then demanded a free replacement under warranty.

BWAHAHAHAHAHAHAHA!

I admit to a certain gullibility, but I am not a moron. I have no problem with people destroying their own property, just don't expect me to underwrite your atrocities!

Not even brick set hammers and chisels which are specifically designed for trimming bricks are used thusly. I can only imagine what their cars look like...

I guess I would like to thank these fellows for renewing my faith in the ingenuity of idiots. Just when I thought I had seen it all, along they come to prove me wrong.
Thank God I had the foresight (and curmudgeonliness) to craft a warranty anticipating such idiocy, otherwise one or two such customers could bankrupt me.

Here is yet another warning to all and sundry regarding impromptu, unendorsed destructive "testing" of Mad Dog Knives.
This applies to any and all models:

Knock yourselves out! Test away! Take pictures and videos! Share the results!
Just do not ever, ever expect me to replace a knife for free if it was broken through abuse.

Mad Dog Knives are specifically warranteed against defects in materials and workmanship for the lifetime of the original owner.

No other warranty is expressed or implied.

Mad Dog Knives are specifically not warranteed against stupidity, abuse, misuse, negligence or destructive testing.

The warranty is specifically written this way to prevent mallet heads from abusing the knives and the warranty for their own idiotic ends.
Should this policy cause the loss of some small percentage of sales to mallet heads, cretins, visigoths and the wantonly psychotic, I will gladly suffer those losses. These sort of folks not being my target market, the loss of their (obviously microscopic) market share is joyously yielded to those companies far more deserving of their attentions.

I stongly encourage them to patronize other brands until they reach a point of intellectual maturity commensurate with ownership of fine cutlery.
Given their attitudes, I anticipate that this level of maturity will be reached sometime immediately after monkeys fly out of my butt.

• 0

budo_fiodor
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3675 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ/MMA

Napisano Ponad rok temu

Ty piter co tam się mówi w świecie dilerów noży o tym całym "incydencie", he?
  • 0

budo_mic
  • Użytkownik
  • Pip
  • 40 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zatkało mnie. Poprostu brak mi słów, to jakiś koleś od pługa oderwany a nie poważny producent noży.
  • 0

budo_mapet
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 475 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Proponuję aby każdy z nas napisał na tamtym forum co myśli. Uwaga: gość podobno kasuje nieprzyjazne posty o czym pisze Cliff Stamp.
  • 0

budo_tloluvin
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 124 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

serdecznie zapraszam do przegladania tego watku - wyglada na to, ze Kev sie dopiero rozkreca ;-)
  • 0

budo_piterm
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3170 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ty piter co tam się mówi w świecie dilerów noży o tym całym "incydencie", he?

Dowiemy sie niebawem... bo dopiero teraz się zaczęło. W każdym razie dziś o 6 rano dostałem email od Kevina abym lepiej zajrzał na ich forum, bo źle się chyba dzieje. Mam wrażenie, iż niestety Kevin zabrnął w ślepą uliczkę, i teraz już bezwzględnie musi bronić swojego stanowiska... jakie ono jest - to inna sprawa. I bynajmniej nie jest z obrotu sprawy szczęśliwy. Odnoszę wrażenie, że dziś zachowałby się zgoła inaczej... Nic nie usprawiedliwia jednak tonu w jakim się Kevin odnosi do chłopaków i do nas w ogóle. Właśnie komponuję jakąś odpowiedź, ale pewnie jak zawsze zbyt wyważona wyjdzie :(
  • 0

budo_mapet
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 475 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Piter wez zostaw ta wazeline na inne okazje i skrobnij cos powaznego w naszym imieniu...
  • 0

budo_jarek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1566 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Piter cokolwiek teraz nie napiszesz to i tak wszyscy z Polski zostali nazwani giganycznymi debilami, z oczami Rasputinów najebanych Pilznerem.
Napisz mu, że jest amerykaninem - to wystarczająca obraza.
  • 0

budo_punisher
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 760 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Przepraszam, mógłby ktoś podać jakieś namiary na ten topic? Bo jakieś forum Mad Doga wyguglałem, ale nie mogę namierzyć tej konkretnej dyskusji.

Ja bym też prosił - oczywiście priv.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024