Trzeba się wziąść za siebie ... ;-)
Napisano Ponad rok temu
Mam do was takie pytanko; napiszcie czy mój zestaw ćwiczeń jest że tak powiem ok.
Pon.
Gimnastyka - 15 min.
Pompki, brzuszki, przysiady - 10 serii po 7 powtórzeń
Rozciąganie gum (podwójnych) trochę zrobię ćwiczeń rozciągania z przodu, potem z tyłu - 5 serii po 10 powtórzeń
Hantle (1 kg. takie symboliczne ) jedno ćwiczonko na biceps jedno takie wymachiwanie rękami jak bym latał, drugie tak jakbym latał ale ręce z przodu, trzecie dlonie na poziomie głowy i unoszenie hantli jak najwyżej - 10 serii po 7 powtórzeń
Kleszczyki (takie do cwiczenie uścisku) - 3 serie po 15 pow.
Podciagnięcia (biceps) - 2 serie po 3 powtórzenia ( )
Nie chce mi się pisac wszystkich dni tygodnia więc powiem wam jeszce że następne dni (ćwiczę od pon. do sob.) wyglądają bardzo podobnie, oprócz tego będę biegał we wtorek, czwartek i sobotę wczesnie rano (ok. 6:00)
Aha i jesczze jedno, nie jestem taki całkowicie początkujący ćwiczyłem Judo 2 lata i przykładałem się do treningów (także trenowałem w domu) więc swoje ciało IMHO znam dość dobrze, i wątpię abym się przetrenował po kilku takich treningach.
Jeżeli ktoś dotarł do tego miejsca (gratulacje ) to napisz swoją opinię o tym treningu (coś zminić dołozyć, odjąć itp.)
P.S.
Aha i jeszcze jedno (drugie) od czasu do czasu zminiam sobie ilość serii i powtórzeń (usyskując taki sam wynik.
Z czasem będę sie starał podnosić poprzeczkę.
Co do biegania to zacznę od biegu (taki trochę szybszy trucht) po 20 min.
Napisano Ponad rok temu
ćwicz na siłowni,rozciągaj się,biegaj i za 2 miesiące wróćna treningi...stopniow a dasz radę....
powodzenia :wink:
P.S.biegałeś dzisiaj ?nie to na co czekasz.....
Napisano Ponad rok temu
P.S.
Dzisiaj nie będę biec bo pada
Napisano Ponad rok temu
Ale, nie chciałbym przyjść na taki trening jako kompletny słabeusz więc zacząłem (znowu) trenować.
Mało, strasznie mało powturzeń w serii. Musi być więcej bo przy siedmiu to mięsień nawet się nie zorinetuje, iż pracuje. No chyba, iż robisz to z jakimś dodatkowym obciążeniem. Albo tzn. "pompki bosmańskie".Pompki, brzuszki, przysiady - 10 serii po 7 powtórzeń
No znów strasznie mało powtórzeń i seri.Podciagnięcia (biceps) - 2 serie po 3 powtórzenia ( )
Tak, jak to ma służyć nauce latania, to inna sprawaHantle (1 kg. takie symboliczne ) jedno ćwiczonko na biceps jedno takie wymachiwanie rękami jak bym latał, drugie tak jakbym latał ale ręce z przodu
No po takich ćwiczeniach to chyba nikt się nie jest w stanie przetrenować. Jeśli piszesz o znajomości swego ciała i takiej liczbie powtórzeń w serii to mnie rozbrajaszAha i jesczze jedno, nie jestem taki całkowicie początkujący ćwiczyłem Judo 2 lata i przykładałem się do treningów (także trenowałem w domu) więc swoje ciało IMHO znam dość dobrze, i wątpię abym się przetrenował po kilku takich treningach.
No chyba, iż raczysz być wielkiej wagi człowiekiem lub b. młodym to co innego.
W każdej razie życzę postępów treningowych i powodzenia na nowej drodze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pożyjemy (poćwiczymy) zobaczymy.
Napisano Ponad rok temu
No ja mam 13 lat, zreszta poprzeczkę będe sobie podnosił.
Pożyjemy (poćwiczymy) zobaczymy.
no ja w Twoim wieku (cholera juz nie pamietam kiedy to bylo ) robilem troche wiecej brzuszkow i troche ciezszymi hantelkami pracowalem
Napisano Ponad rok temu
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Marti:nie każdy jest terminatorem...trochę wyrozumiałośći :wink: :wink:
pozdr.
no ja wiem tylko tak mowie ze to chyba troche za malo :? No ale gratuluje mnie by sie nie chcialo wstac o 6 rano i biegac
Napisano Ponad rok temu
Chłopak ma 13 LAT !!!!!. Jak bedzie tak intensywnie ćwiczył jak proponują mu niektórzy to może nie urosnąć. Kondycja jest ważna ale może bez przesady.
Rozsądek to podstawa we wszystkim co robisz .... no chyba, że nie chcesz już rosnąć
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do 15 roku zycia zdecydowanie proponuje ograniczyć się do ćwiczeń z obciążeniem własnym ciężarem.
ograniczyc tak ale chyba nie calkowicie 'odstawic' ?
Napisano Ponad rok temu
Zdam wam relację za miesiąc. :-)
Napisano Ponad rok temu
wcale nie tak trudno uwierzyć,bo kazdy kiedys tak miał :wink:
na twoim miejscu wracałbym już na treningi,pamiętaj,ze siła,wytrzymałość to nie wszystko...pracuj nad techniką itd.,a reszta przyjdzie z czasem(oczywiście jesli o nią zadbasz :wink: )
pozdrawiam
trzymaj sie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Silownia i thaiboxing?
- Ponad rok temu
-
"Woda" w kolanie
- Ponad rok temu