Panowie: ja mam bardzo konkretne zapotrzebowanie:
[
Co byście polecili? Sf Kl1 +vb3?? Jak to świeci na AA? Duża jest różnica pomiędzy tym zestawem, a np. e2e+KL1? Chodzi mi głównie o to, czy na 2(lub 3) CR-123 świeci mocniej/dłużej niż na 2 AA, a jeśli tak, to o ile?
Po pierwsze KL1 daje jednak dosyć punktową wiązkę, da się przeżyć, ale do nocnego biegania po wertepach bym nie polecił.
Na 2 Duracelkach AA KL1 świeci 64 minuty na "pierwszym biegu", potem jeszcze długo długo, całkiem użytecznym światłem, nie starczyło mi cierpliwości żeby sprzawdzić ile pociągnie.
Na 2 AA świeci tak samo mocno jak na jednej RazDwaTrzy
. Surefire podaje przy E1L i E2L output 25 i 30 lumenów. Sczerze mówiąc różnica tych 5 lumeów więcej przy zasilaniu dwoma 123 jest dla mnie nieodczuwalna, za to długość świaecenia owszem :-) . Przy zasilaniu 3x123 w VB3 body, nie zuważyłem żeby KL1 świecił jaśniej niż na 2x123. Za to na pierwszym biegu powinien świecić spokojnie ze 4-5 godzin na takim zasilaniu. Nie sprawdziłem dokładnie jak długo, bo jakoś szkoda mi było wypalić 3 baterie tylko dla testu
.
Niewątpliwy plus zestawu KL1+VB3 to uniwersalność, możesz świecić na AA, ale jeśli dojdziesz do wniosku, że jednak warto wpakować litówki to niema problemu. Na wypadach w trakcie moroźnej zimy można sie przekonać, że "zwykłe" baterie raczej marnie się sprawdzają w ujemnych temperaturach.