pytanie do mistrzów
Napisano Ponad rok temu
mam pytanie które nurtuje mnie od pewnego czasu.
Od 1,5 roku chodzę na ju jitsu i coraz bardziej mi się to podoba ale nie wiem czy w moim wieku (28 lat) mogę powaznie o tym myśleć jak myślicie czy nie jest jszcze za poóźno by do czegoś dojść ?
aha i prośba czy ma ktoś może jakiś film z walk ju itsu ale full kontakt bo byłem ostatnio na UTK ale tam walczyli w semi kotakcie a ja chciałbym zobaczyć jakieś poważne walki
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Mistrzowie sa w fabryce - tu co najwyzej odwiedzaja forum instruktorzy i trenerzy
Jesli nastawialbys sie na sport i wyniki na naprawde duzych zawodach to raczej marne szanse ale sport to tylko maly procent JJ i mozna sie specjalizowac np w okreslonym jego dziale a to na pewno daje duze szanse rozwoju i doskonalenia sie w tym i mozna tam wysoko dojscOd 1,5 roku chodzę na ju jitsu i coraz bardziej mi się to podoba ale nie wiem czy w moim wieku (28 lat) mogę powaznie o tym myśleć jak myślicie czy nie jest jszcze za poóźno by do czegoś dojść ?
aha i prośba czy ma ktoś może jakiś film z walk ju itsu ale full kontakt bo byłem ostatnio na UTK ale tam walczyli w semi kotakcie a ja chciałbym zobaczyć jakieś poważne walki
gdzies na forum krazy filmik z zawodow full contaktowych w bytomiu - poszukaj
JJ raczej robi zawody semi contaktowe choc na niektorych zawodach mimo takiego przepisu sedziowie o tym zapominaja. W koncu to ma byc bezpieczny sport.
Napisano Ponad rok temu
a co do walk to szkoda bo chciałem za 2 latka spróbować sił na utk w mojj wadze osttnio mało przeciwników było
Napisano Ponad rok temu
tak znalazłem te linkli do tych zawodów ale niestety już niedziałają
a co do walk to szkoda bo chciałem za 2 latka spróbować sił na utk w mojj wadze osttnio mało przeciwników było
Alez nikt nie mowi ze nie mozesz startowac i odnosic sukcesow to nie jest niemozliwe. Ale wiadomo ze coraz to mlodsi beda mieli wieksze szanse na zwyciestwo a starzy wyjadacze ktorzy teraz maja ponad 30 i odnosza sukcesy pomalu beda ustepowac pola mlodszym. Taka jest kolej rzeczy. A ci co teraz sa na topie i maja ponad 30 to raczej tez nie zaczynali w wieku np 25 lat ale kilkunastu najczesciej.
A zreszta jak sie ma smykalke to mozna nawet zaczynajac w znacznie starszym wieku tez odnosic sukcesy - kwestia ile pracy w to wlozysz. Mlodsi maja lepiej maja mniej obowiazkoww - nie maja rodzin moga poswicic sie cwiczeniu wiecej.
Napisano Ponad rok temu
Ps. Chce w tten sposób zmotywować też mojgo siostrzeńca, którego wciągnąłem w ten sport (14 lat) bo troche głupio by było jakby on walczył a ja zamiadst mu przykład dawać o sidze na ławce
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam starą gwardię?!!
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy ktos wie
- Ponad rok temu
-
Film z Otwartych Mistrzostw Polski KEMPO TAI JUTSU
- Ponad rok temu
-
Duo system jakieś rady?
- Ponad rok temu
-
I jeszcze raz ninjitsu ;-)
- Ponad rok temu
-
TERRY WINGROVE w Polsce !!
- Ponad rok temu
-
Jaki jest prawdziwy sens sztuk walk? Co to jest BUSHIDO?
- Ponad rok temu
-
skutecznosc - rzuty czy podciecia ?
- Ponad rok temu
-
stopnie Dan w JJ
- Ponad rok temu
-
renshi mirek wiśniewski?! sekcja świebodzin..
- Ponad rok temu
-
Czy ktos byl na seminarium w Namyslowie(13-14.03.2004)
- Ponad rok temu