Mas Oyama i Tensho
Napisano Ponad rok temu
Pisze tu pierwszego posta wiec jest okazja do przedstawienia sie i przywitania. Pochodze z Krakowa, mam 26 lat i aktualnie probuje swoich sil w All Style Karate. Wczesniej przez kilka lat moja pasja (ktora nie zgasla do dzis) bylo Karate Kyokushin.
I tu pojawia sie pytanie. Chcialbym dowiedziec sie od Was czy gdzies w sieci w jasny i przejzysty sposob jest opisane Tensho kata?(chodzi mi zarowno o "obrazki";-) jak i o naprawde dobry opis). Druga rzecza, ktora bezskutecznie usiluje zdobyc jest owo kata w wykonaniu Oyamy. Znalazlem okolo 20 sekundowe filmiki marnej rozdzielczosci ale chcialbym miec cos troche lepszego (przynajmniej cale Tensho a nie 20s.). I tu prosba - jesli macie albo wiecie gdzie jest dostepne - prosze o informacje.
z gory dziekuje i mam nadzieje, ze tez kiedys bede mogl byc pomocny
pozdrawiam, M.
Napisano Ponad rok temu
poczytaj ten topic
może nam pomożesz, bo ja niestety nic o tym kata nie wiem
Napisano Ponad rok temu
Ja tez szukalem Tensho i Sanchin ale niestety calosci nie znalazlem. Chodzi mi oczywiscie o filmiki z sosai Oyama.
Napisano Ponad rok temu
TENSHO KATA
Musubi mokuso. Ibuki.
Przód: Migi sanchin dachi + podwójny uchi uke. Lewa na chihite, prawa blok zagarniający na zewnątrz, do środka, ściągnięcie na chihite, shto jodan.
W miejscu: Zasonięcie czoła dłonią, shto chudan i ściągnięcie na chihite (szybko). Wyciśnięcie shto gedan. Koken do jodan, shto do gedan. Koken na bok, shto do srodka.
Przód: Hidari sanchin dachi + podwójny uchi uke. Prawa na chihite, lewa blok zagarniający na zewnątrz, do środka, ściągnięcie na chihite, shto jodan.
W miejscu: Zasonięcie czoła dłonią, shto chudan i ściągnięcie na chihite (szybko). Wyciśnięcie shto gedan. Koken do jodan, shto do gedan. Koken na bok, shto do srodka.
Przód: Hidari sanchin dachi + podwójny uchi uke. Obie blok zagarniający na zewnątrz, do środka, ściągnięcie na chihite, shto jodan.
W miejscu: 3x Ściągnięcie szybkie rąk na chihite (wdech) i wyprost z wydechem.
Tył (bez obrotu): 2x Krok do tyłu, mae mawashi uke.
Napisano Ponad rok temu
Czy All styles karate to to przez Piwowarskiego robione???
W jakiej formule cwiczycie kumite???[/code]
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kombinacje do kumite (Shotokan)
- Ponad rok temu
-