Kombinacje do kumite (Shotokan)
Napisano Ponad rok temu
ulubione kombinacje ??
moja: Kizami-zuki, Gyaku-zuki, De-ashi-barai, Gyaku-zuki
pozdr!!
Michal
Napisano Ponad rok temu
Kizami-zuki(jodan)+gyaku-zuki(chudan)+kizami_mawashi-geri(z wykorzystaniem przekreconego po gyaku biodra)
2.
Mawashi i kizami ura-mawashi ta sama noga
Napisano Ponad rok temu
Kizami-zuki-gyaku-zuki-kizami-mawashi-geri (tak raz zaliczylem ippon, mawshi wszlo idealnie, zero reakcji ze strony goscia)
Kizami-zuki-Ashi-barai-jodan-zuki
Jedno jest pewne nigdy nie zaczynam od techniki noznej, bo uwarzam ze to glupota, nie ma mozliwsci zeby trafic pierwszym kopnieciem, kopniecie trzeba sobie przygotowac.
Napisano Ponad rok temu
Jedno jest pewne nigdy nie zaczynam od techniki noznej, bo uwarzam ze to glupota, nie ma mozliwsci zeby trafic pierwszym kopnieciem, kopniecie trzeba sobie przygotowac.
moim zdaniem zle mowisz. pewnie ze mozna trafic pierwszym kopnieciem. Oczywiscie to zalezy od tego jak szybka masz noge. Wiele razy udawalo mi sie zdobywac punkty kopnieciami, bez wykonywania do tego technik recznych. Jeszcze spore znaczenie tez ma oczywicie to jaki przeciwnik itd., ale jak sie wyczai dobry moment, to mozna z latwoscia zaczynac kombinacje technika nozna.. bynajmniej tak jest w moim przypadku...
pozdro600
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moim zdaniem zle mowisz. pewnie ze mozna trafic pierwszym kopnieciem. Oczywiscie to zalezy od tego jak szybka masz noge. Wiele razy udawalo mi sie zdobywac punkty kopnieciami, bez wykonywania do tego technik recznych. Jeszcze spore znaczenie tez ma oczywicie to jaki przeciwnik itd., ale jak sie wyczai dobry moment, to mozna z latwoscia zaczynac kombinacje technika nozna.. bynajmniej tak jest w moim przypadku...
pozdro600
oj to chyba nie trafilas jeszcze na doswiadczonego przeciwnika, bo nikt kto ma doswiadcznie nie da sie trafic pierwsza technika nozna tak zeby stracic punkt, powiedzmy tak zebsy dostala wazari.
Napisano Ponad rok temu
Ło matko. Nie nazywajta Jyu kumite walką.
Coś mi sie popierd..., sorki.
Napisano Ponad rok temu
az mi slow zabraklo..
Napisano Ponad rok temu
Co innego, gdy to pierwsze kopniecie jest kontratakiem, wtedy sytuacja sie diametralnie zmienia, bo zalozmy ze przeciwnik wykonuje jakas tam swoja kombinacje i uderza ushiro-gerii, ty odskakujesz lekko do tylu wyciagajac jego technike i w tym momencie jest twoj, az sie prosi o mae-geri, on jeszcze nie skonczy obrotu a juz zarobi mae-geri. Dlatego robienie technik oborotowych, gdy nie jest sie pewnym ze sie trafii jest bez sensu.
Napisano Ponad rok temu
nie mowie ze zawsze, ale najczesciej zaliczane mam mawashi- geri i to jako pierwsza technika. Mam te technike tak opracowana ze czesto trafiam w luke miedzy lokciem a cialem... moim zdaniem nie jest trudno.. ale mowie ze to MOJE ZDANIE, a techniki wychodza naprawde czyste.. nie bede Cie przekonywala, bo nie widze w tym sensu, pisze tylko jakie mam doswiadczenia z technikami noznymi (i nie zawsze jest to kontratak)
pozdro600
Napisano Ponad rok temu
rowniez pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
pozdro600
Napisano Ponad rok temu
przepisy maja tu drugorzedne znaczenie. istotny jest timing i prawidlowa technika. kopniecie jest trudniejsze jako atak, ale nie jest niemozliwe.ok rozumiem, ale widzisz musisz zwrocic uwage na to ze ITKF i WKF to dwie rozne rzeczy.
rowniez pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zaczyna sie standardowo Kizami ,Gyaku tyleze gyaku słuzy do zmniejszenia dystansu tk zeby szlo podciąć przeciwnika :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Egzaminy na stopnie DAN
- Ponad rok temu
-