Jaki pierwszy nóż?
Napisano Ponad rok temu
Zastanawiam się nad kupnem noża do 400 pln. Ma być do wszystkiego.(Choć podobno jeśli coś jest do wszystkiego, to jest do d..) Najlepiej, gdyby był to EDC. Myślę, że pasowałby mi Spyderco Native albo Benchmade 831 - Mini Ascent II.
Strasznie podoba mi się Cold Steel Recon Tanto, ale czy to cacko nie jest za duże? Czy coś takiego można nosić na codzień?
A może jeszcze coś innego?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
W tej cenie, taka stal, niezawodna blokada i utylitarny ksztalt w sam raz do ciecia, nic lepszego nie znajdziesz imho. Jesli zas chcesz kupic noz w sklepie, lub sprowadzic poprzez "sciagaczy" nie zmiescisz sie w tej kwocie tak wiec polecam:
1. bm gryptilian, stal 440c ale na edc taka wystarcza.
2. spyderco native, stal lepsza a i opinie na forum jak najbardziej pozytywne (moje zastrzezenia, ze os glowna jest w postaci nitu a nie srubki, ale nikt nie narzeka na luzy...)
3. bm mini afck (dobra stal, dobra blokada, sprawdzona firma).
Oto moje typy, w razie jakichkolwiek pytan pytaj, no i polecam archiwum bo tematow o edc bylo z kilkanascie
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Gdzies przeczytalem, ze mini afck byly jednymi z najczesciej kupowanych nozy od BM...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szkoda, że nie ma takiego ładnego małego tanto w przystępnej cenie
Napisano Ponad rok temu
to szkoda kurde
Gdzies przeczytalem, ze mini afck byly jednymi z najczesciej kupowanych nozy od BM...
hehe, sam na niego polowalem, ale okazalo sie ze sie spoznilem.
Fujin, Cuda EDC to fajny sprzet, stal ostrza super. Tez myslalem ze bedzie dobry na EDC, i owszem - jest - ale okazuje sie ze nie dla mnie.
Jednak musialem sie przekonac o tym na wlasnej skorze.
Teraz juz wiem ze potrzebuje (na EDC) cos wiekszego. Podoba mi sie CUDA Dominator - ale narazie sobie na niego nie moge pozwolic :-(
Jesli jednak nie zamierzasz zbytnio obciazac noza, czyli bedziesz go uzywal wylacznie do lekkich prac to CUDA EDC jest OK. Aha, mimo iz miala u mnie niefortunny start, to lubie ten noz - szczegolnie za profil ostrza i stal - tnie naprawde niezle
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja tez kiedys o te stal pytalem i okazuje sie ze nie jest to jakas padlasta sprawa z tego chocby wzgledu ze stosuje ja w swoich produktach Extrema ratio.tylko co to za stal na n690 ? No i okladziny z zytelu ... ja juz bym wolal tseka...
Ja mam BM monochrome z N690 i jestem z niego niesamowicie zadowolony polecam go jako EDC
Napisano Ponad rok temu
tylko co to za stal na n690 ? No i okladziny z zytelu ... ja juz bym wolal tseka...
N690 to świetna stal.
Na ten temat chyba już było.
Mars
Napisano Ponad rok temu
To na grzyby ten nóż... ?
Napisano Ponad rok temu
Na początek zaznaczam, że jestem jeszcze zielony w temacie i bardzo liczę na pomoc.
Zastanawiam się nad kupnem noża do 400 pln. Ma być do wszystkiego.
Strasznie podoba mi się Cold Steel Recon Tanto, ale czy to cacko nie jest za duże? Czy coś takiego można nosić na codzień?
A może jeszcze coś innego?
No wiesz to zależy co lubisz i ile masz determinacji w sobie do noszenia noża Widze ze podobają się tobie ostrza tanto w stałej klindze. To fajnie bo mi tez. Za 400zł Polecam jeszcze większego od Recona, Oyabuna lub mniejszego takiego co i juz da sie schowac za paskiem kobuna. Obydwa polecam w wersji z Carbon V z czernionym ostrzem. a co do noży EDC to można tez pomyśleć o jakimś nozykiem firmy Kershaw BLUR albo LEEK itp. to co moim zdaniem jest warte 400zł (nie obrażając Spydercoholikow).
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
No wiesz to zależy co lubisz i ile masz determinacji w sobie do noszenia noża Widze ze podobają się tobie ostrza tanto w stałej klindze. To fajnie bo mi tez. Za 400zł Polecam jeszcze większego od Recona, Oyabuna lub mniejszego takiego co i juz da sie schowac za paskiem kobuna
Popieram bezapelcyjnie. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jaki pierwsze noz...
dobry i juz, dobry noz nie jest zly.
ja jako pierwszy noz dostalam w prezencie (pod choinke;P) omundurowanie marines lacznie z ekwipunkeim, wiec i z nozem , niby mi sluzyl ale trza bylo zakupic cos lzejszego i bardziej hardcorowego ;P
zeby sie do torebki miescil hyhy
Napisano Ponad rok temu
a ja proponuję wybierac nóż nie tylko do granicy finansowej ale też do człowieka, pracy, stroju(jak i gdzie np. nosić żeby nie wywoływać popłochu.. ).Zabawnie wygądaja "garniturowcy niesymetryczni "- noże bywają CIĘŻKIE....
a moja propozycja i chyba niezła na początek (cena/jakość/komfort/frajda z używania) - jakieś spyderco -jest w czym wybrać
miłych zakupów
fraktal0
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
spyderfly kiedy gdzie i za ile ???
- Ponad rok temu
-
Czym zastapic CS SRK?
- Ponad rok temu
-