Kupiłem spyderco tri-angle!
Napisano Ponad rok temu
Po odebraniu z poczty rozpakowaniu paczki pierwsza przyjemna niespodzianka - bardzo estetyczne opakowanie. Ładne, czarne etui, czytelna instrukcja, no i taśma wideo. Aż mi się ciepło zrobiło.
Rozpakowałem, obejżałem i pierwszy mały zgrzyt! Przyłożyłem krawędziami do siebie białe kamienie i ZOBACZYŁEM SZCZELINKĘ! Wąziutka, ale jest. No nie tego spodziewałem się za 270 zł.
No nic, wziąłem się za kuchenne noże. Kurna, coś niesamowitego! Wcześniej ostrzyłem różnymi cudami, wśród których była osełka do kosy, gładzik do brzytwy dziadka i kawałek marmuru. Ze spyderco nie ma porównania. W czasie, który był potrzebny do naotrzenia jednego noża przy pomocy mojego zestawu, spyderkiem wyostrzyłem kuchenny komplet żony! Potem był mój szwajcar i opinel. 6 pociągnięć w każdym z cykli i noże golą jak brzytwy. Brzytwę też naostrzyłem. Efekt fantastyczny. Schody zaczęły się, kiedy teściowa przyniosła swoje kompletnie tępe noże. Masakra. Pomógł pilnik do metalu, dopiero później zestaw spyderco.
Wniosek:
Zestaw ogólnie na 5+, ale aż się prosi o diamentowe pręty w podstawowym zestawie.
Moim zdaniem, zestaw idealny do podostrzania, przy kompletnie tepym nożu - czeka ciężka praca.
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy mogl bys cos wiecej o niej powiedziec tez chce cos takiego zakupic Czemu ja wybrales a nie inna? np Lanski
Pobuszuj w archiwach - chyba wszytko na ten temat zostało już powiedziane
Ja dołączam się do tych zachwalających, tri-angle spisuje się doskonale poklon
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Twoja sie z moja niezna??? Stwierdzam ze "czego oczy nie widza tego duszy nie zal" Co do ostralki hyh..hym jestem na dobrej drodze troszku sie tego "nasssspieralo" A czy owe zabki combo zaostrzy czy na tych dodatkowych diamentach da sie ufornowac nowe ostrze np:od kowala maczete?
Napisano Ponad rok temu
"Poszukaj na archiwach" RaF CIE PROSZE Co ty nie-pisaty Kolega posta napisal a ja grzecznie pytam Kto pyta nie bladzi
FIRE
Napisano Ponad rok temu
Co do combo, pojęcia nie mam, jeszcze się nie bawiłem, z instrukcji wynika że tak. Ale ja nie uwieżę, puki sam nie zrobię.
Wczoraj ostrzyłem kolejne noże, poklon poklon temu, kto to zaprojektował!!
Napisano Ponad rok temu
"spyderco tri-angle to najfajniejsza żecz na świecie, szkoda tylko że nierobi laski "
Napisano Ponad rok temu
Też pomysł..."spyderco tri-angle to najfajniejsza żecz na świecie, szkoda tylko że nierobi laski "
Laskę to się struga nożem a nie ostrzałką. Ale lepiej kupić gotową. Górale sprzedają takie fajne, rzeźbione.
:wink:
Napisano Ponad rok temu
wlasnie mnie malzonka byla poinformowala telefonicznie, ze przyszla paczka - a zamowilem przedwczoraj po poludniu 8O
niezli sa.
po drodze do domku kupie w aptece plastry, a wieczorem, mam nadzieje, bede w stanie dorzucic swoje trzy grosze na temat "jak to jest naprawde z ta laska"
Napisano Ponad rok temu
znowu mam lyse placki na przedramieniu.
od Bear Clawa
Napisano Ponad rok temu
Rzeczywiscie super sprzet. Ostrzy sie na tym szybko i wygodnie.
Polecam kazdemu ten sprzet.
Pozdrawiam
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
oxyd w plynie
- Ponad rok temu
-
nowe zabawki