nowe zabawki
Napisano Ponad rok temu
Po kolei:
1. mały custom autorstwa Xavier Conil'a, ostrze A2 3’, płaski szlif, "japoński" oplot na rękojeści. Bardzo dobry "niepozorny" nóż użytkowy, perfekcyjnie wykonany
2. Protech Runt 101 – mały automat o 2 calowym ostrzu. Wykonanie i materiały jak u Microtech, sprężyna zdecydowanie mocniejsza…
3. „jednorazówka” w wykonaniu Fred’a Perrin – naostrzony kawałek piły z kydex’em na szyję, bardzo popularny w Paryżu według sprzedawców właśnie jako jednorazówka – nóż, którego można „pozbyć się” w przypadku kontroli… we Francji wolno nosić tylko foldery… wbrew pozorom nóż wygodny w każdym chwycie, kawałki taśmy służą jako „index” przy zmianach chwytu.
Bawiłem się także kerambitem Spyderco – mam mieszane uczucia: jak zwykle u Spyderco jakość wykonania jest bardzo dobra, ale ostrze wydaje się zbyt krótkie jak na bardzo duży (dla mnie może zbyt duży…) chwyt, zastanawia mnie także sposób otwierania – myślę, że ten model wymaga Wave’a.
Tomek
Napisano Ponad rok temu
Przypominając sobie foty Twoich zwave'owanych spyderkow , wydaje sie że nie powinno Ci sprawić to kłopotumyślę, że ten model wymaga Wave'a.
A co do tego Perrina, to bardzo chetnie bym się przeszedł jakas francuską ulicą i znalazł kilka takich :twisted:
pozdrawiam
baca
PS. A możesz zdradzic lokalizację tego swojego ulubionego sklepiku???Trzeba planować przecież gdzies wakacyjne podróże.
Napisano Ponad rok temu
Pięknie... gratuluję1. mały custom autorstwa Xavier Conil'a, ostrze A2 3’, płaski szlif, "japoński" oplot na rękojeści. Bardzo dobry "niepozorny" nóż użytkowy, perfekcyjnie wykonany
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niestety nie w Polsce, przynajmniej nie z żadnym ze znanych mi miejsc.
Sklep o którym mowa to Armes Bastille w Paryżu, gdzie udaje mi się zaglądać średnio co trzy miesiące, służbowo oczywiście :wink: .
Tomek
Napisano Ponad rok temu
jeszcze mam prosbe ( w miare mozliwosci)
o dokladne namiary z gory dziekuje poklon
Napisano Ponad rok temu
61, rue de Lyon
Paryż, 12 dzielnica, ok. 500m od placu Bastylii
tel. +33143434690
email: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
mają zawsze dużo ciekawostek, radziłbym skupić się na francuskich customach (zdażają się perełki...) i produkcji Fred'a Perrin (wszelkiego rodzaju pazurki, neck'i...). Noże amerykańskie są, jak we wszystkich znanych mi sklepach w UE, ~2-krotnie droższe niż w Stanach.
Tomek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
GUIDE TO CENCEALABLE WEAPONS 2003
- Ponad rok temu
-
Brzytwa - gdzie i za ile
- Ponad rok temu
-
Ankieta Jak czesto ostrzysz swoj noz?