Egzaminy na stopien!
Napisano Ponad rok temu
Egzamin na:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Milego czytania
Wymagania takie stawia Roy Harris. Jako jeden z nielicznych ma konkretna liste wymagan.
Napisano Ponad rok temu
:nie: Ja mialem takie egzaminy na karate. I miedzy innymi przez to zrezygnowalem.
Napisano Ponad rok temu
zabraklo jedynie pytania w jakiej fazie ksiezyca zostal poczety helio.
sorry ale moim skromnym zdaniem pasy powinno sie nadawac na podstawie realnych umiejetnosci w bjj ,a takie testy to farsa.
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mi to wogule sie niepodoba. Poza tym, czy pod Harrisem placi sie za egzamin?
Tak. To tez jest ujete w tych dokumentach. Oplata z gory niezaleznie od wyniku egzaminu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Royce Gracie, Behring, Moreira, Soca robia egzaminy.
Roy tez w dodatku ujawnil jakie ma wymagania.
W sytuacji w ktorej Czarny Pas przyjezdza raz na jakis czas to egzaminy sa chyba najlepszym rozwiazaniem.
Zreszta po ostatnich zawodach w Poznaniu ktos kwestionuje stopnie zdobyte na drodze egzaminu?
Roy robiacy egzaminy to nie jest wyjatek. To powszechne postepowanie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tyle
Napisano Ponad rok temu
Drobna poprawka. Soca (przynajmniej gdy był w Polsce) nie robił egzaminów na wyższy stopień. Promocje dawał osobom które poprostu na to zasłużyły.
tyle
Jesli tak mowisz...
Z tego co udalo mi sie przeczytac w sieci to jeda z osob po pierwszym nadaniu stopni przez Soca ze "egzamin byl dlugi i wyczerpujacy". Tresci egzaminu nikt nie podal... kaczka dziennikarska? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Zresztą każdy Mestre ma swoje subiektywne metody nadawania pasków
;]
Pamiętam że za drugim razem wszyscy liczyliśmy że Soca rozda więcej pasków, podczas gdy rozdał jedynie dwa...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak jest z tymi pasami, czy np. Soca nie brał pieniędzy za nadanie pasa, a inni? potwierdzone to jest certyfikatem, dyplomem
O ile sie dobrze orientuje to zdany egzamin jest poswiadczony jakims dokumentem. Najmniej powinien byc.
A obecnie za egzaminy jako takowe oplaty pobiera Roy.
U reszty jest to ciut dyskretnie. Wszak aby Mistrz mogl Ciebie obejrzec i ocenic musi Ciebie widziec. A wiec trzeba oplacic uczestnictwo w stazu ktore tanie nie jest...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale nie wszyscy którzy biorą udział w stażu dostają pasy. Każdy kto prowadzi staż bierze opłaty, a wiadomo że jak prowadzący jest z Brazyli to i seminarium tanie nie będzie. Pytałem z ciekawości.
Udzial w stazu (w przypadku braku egzaminow) jest warunkiem koniecznym lecz nie wystarczajacym jak zauwazyles :wink: . Dobrze ze sprostowales, jeszcze by ktos pomyslal ze pasy w Bjj sie regularnie kupuje 8O
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kobieta w klubie
- Ponad rok temu
-
Zawody w Poznaniu - ciekawa fotka
- Ponad rok temu
-
Ground Impact 3
- Ponad rok temu
-
Ciekawe seminarium
- Ponad rok temu
-
Zawody 6.III.04 Poznan [zdjecia]
- Ponad rok temu
-
Zawody w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
czy ktos sie orjentuje czy na zawodach 6 marca .....
- Ponad rok temu
-
SAMBO + LL
- Ponad rok temu
-
...no i roncka mnie boli...
- Ponad rok temu
-
Wywiad z Carlsonem Gracie
- Ponad rok temu