Noże do rzucania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Z tego co mi wiadomo takimi monolitami rzuca się bez obrotu noża. Jest to trudna technika i wymaga dużego doświadczenia.Zdania co do skuteczności są podzielone.Może ktoś by zamieścił jakieś fotki różnych typów takich noży(np. firma nieto wypóściła na rynek fajną kose z regulacją wyważenia głowni)
Z bliskiej odległości można rzucic bez obrotu, ale nie polecam żadnych rzutek z regulacją głowni, bo regulacja szybko sie psuje a coś takiego można i tak wykorzystać tylko do rzucania i niczego więcej. Co innego dobry noż np. trener.
Co do skuteczności to raczej nie widze możliwości zakończenia w ten sposób walki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo ja jak rzucam na jakieś 9 metrów to nóż u mnie musi sie obrócić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
trzymanie za ostrze rzut z półobrotem też z góry lub z dołu (te z dołu są słabsze ale ładnie wchodzą) i tez nie za daleka jak juz pisałem najłatwiej na 3 m moge się oddalać od celu ale powyżej 5 m to po prostu loteria trafię-nie trafię
Napisano Ponad rok temu
A rzucałeś może siekierą kooniu?
Napisano Ponad rok temu
najlepiej rzuca mi się trzymajac ostrze do tył na pół obrotu (po trafieniu trzonek sterczy do góry)
a co do pozycji to masz rację prawa ręka (lewa nie umiem)- prawa noga zakroczna
Napisano Ponad rok temu
Poszukuje do kupienia jakieś siekiery z metalowym trzonkiem dośc trwałym. Znalazłem jedną w Realu ale ma wąskie ostrze i tak wyprofilowane że nie wbije sie jesli siekiera uderzy pod taki katem że trzonek jest prostopadły do drzewa. Może coś ciekawego polecisz. Bo te z drewnianymi trzonkami i plastikowymi to badziew.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sorki za długi post
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaką bronią najłatwiej sie ćwiczy??
- Ponad rok temu
-
Potrzebna pomoc z www
- Ponad rok temu
-
Nunchaku
- Ponad rok temu
-
Kraków i sekcje z kijem i nożem
- Ponad rok temu
-
Kupie nunchaku
- Ponad rok temu
-
Grunt to bezpieczne obchodzenie się z bronią!!!
- Ponad rok temu
-
Nunchaku VCD by Demura
- Ponad rok temu
-
Skad zamowic.
- Ponad rok temu
-
Broń czarnoprochowa
- Ponad rok temu
-
Kids! Don't try this at home (download)