Zawody w Poznaniu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a i przepisow za dobrze chyba nie zrozumiales...
chodzilo o to ze jezeli przez trzy minuty przeciwnikowi nie uda sie wyjsc z gardy zawodnik walczacy garda otrzymuje jeden punkt ale musi dazyc do skonczenia a nie moze przytrzymywac zawodnika walczacego w gardzie-jak sam k.m powiedzial walka ma byc szybka i obaj zawodnicy maja probowac skonczyc sie nawazajem a nie poprostu przytulac sie do siebie i czekac az mina trzy minuty i dostana punkt...
nie mozna bylo podobno przytrzymywac za rekawy itd itd..
Napisano Ponad rok temu
no, ja ogladalem dokladnie cala walke (ile to trwalo?! ) i z drugiej strony mozna spojrzec podobnie. Oboje byli skrajnie skatowani tym pojedynkiem i ani Michal Materla, ani Baza niewiele pod koniec robili - a zawodnik bedacy w gardzie ma obowiazek ja przerywac. Baza lepiej wykorzystal przepisy, choc byl jeden moment, kiedy zdawalo sie, ze mogl skonczyc walke przed czasem (balacha) ale wlasnie minely 3 minuty... Na pozostale punkty tez ciezko zapracowal. Tak czy inaczej jestem pod wrazeniem tego, jak walczy Cipao (nie wiem, czy dobrze pisze??)
Napisano Ponad rok temu
Przeciwnik Cipka Baza zdobył może w ten sposób 3 punkty i sam Cipek chyba też 1 punkt a reszta to były dojścia do pozycji a walka skończyła się chyba 6-12 (moge się delikatnie mylić w punktach) I mimo, że Karol był organizatorem tych zawodów to jest też trenerem zawodników z Poznania. I jeśli w tym czasie nie sędziował walk to wydaje mnie się normalnym podpowiadanie swoim podopiecznym.
A jeśli do zamiany pozycji zostało niewiele czasu to można odczekać nie ryzykując ataku i tak podpowiadał Karol.
Dodam jeszcze że zarówno Cipek jak i Baza są według mnie świetnymi zawodnikamii, mam nadzieje że będe mógl jeszcze kiedyś obejżeć ich kolejną walke. Może dla tego że prezentują podobny poziom walka trwała tak długo i nie doszło do skończenia któregoś z nich.
Napisano Ponad rok temu
Witam,
no, ja ogladalem dokladnie cala walke (ile to trwalo?!
48 minut, zdecydowanie najdluzsza walka turnieju.
Napisano Ponad rok temu
chodzi o to ze namawial go do pasywnosci co powinno byc karane a nie bylo)cipek probowal rozrywac garde wiec on nie moglby dostac pasywnosci a baza powinien robic cokowliek z gardy a czasem nie riobil nic...
dobra nie wazne prawda jest taka ze faktycznie fenomenalny zawodnik zn iego i naprawde nie do zdarcia(chyle czola) gratuluje jeszcze raz wsyztskim zwyciezca i promowanym....
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy ktos sie orjentuje czy na zawodach 6 marca .....
- Ponad rok temu
-
SAMBO + LL
- Ponad rok temu
-
...no i roncka mnie boli...
- Ponad rok temu
-
Wywiad z Carlsonem Gracie
- Ponad rok temu
-
czy zacierają się różnicę między bjj a sambo?
- Ponad rok temu
-
Poszukuję klubu BJJ w Częstochowie
- Ponad rok temu
-
LUBLIN BAD BOY
- Ponad rok temu
-
Uwaga na MMAGear
- Ponad rok temu
-
3 najprawdopodobniej tendencyjne pytania