techniki tkd w parterze ?!
Napisano Ponad rok temu
pytam zupełnie z ciekawości..
pozdrawiam all..
rei poklon
Napisano Ponad rok temu
w niektorych klubach trenuje sie troche technik z parteur , ale sa one tylko czescia samoobrony
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sally, jak g... wiesz to nie zabieraj głosu i nie wyjezdzaj z głupimi kometarzami .parter w TDK to jest jak sie dwoch zawodnikow posliznie i jeden nie moze wstac bo sie w ta pizame zaplacze.... :wink:
Odpowiadam na pytanie :
W chwili obecnej polskie TKD przechodzi małą "przemiane" i wiele klubow wprowadza techniki parterowe. W niektorych jest to juz staly blok.
Parter czesto realizowany jest przez samych zawodnikow po treningach... lub na umawianych spotkaniach. Techniki zapozyczane sa z BJJ , JUDO i SAMBO . Prawdopodobnie powoli układany jest kompleksowy program dotyczacy samoobrony jak i technik parterowych , ktory ma byc wprowadzony do kazdego klubu i wymagany na egzaminach. TKD ma tez swoj , niewielki repertuar "naziemny"- raczej tradycyjny.
Proponuje poczytać :
http://www.forum-kul...showtopic=63175
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No ja się w sumie nie dziwię, byłyby tylko zawody MMA, a to by było straszliwie nudne.no co ty, w walkach ? gdyby dodano do walk to bylyby wtedy zawody mma , a nie tkd wielu by chcialo , ale gora nie da
Napisano Ponad rok temu
jezeli ktos chcialby powalczyc w parterze powinien udac sie na zawody bjj, a jak na wszystko to vale tudo
Napisano Ponad rok temu
ale macie rację wtedy tkd to byłoby mma,, a to zabrałoby duszę tej sztuce walki..
pozdrawiam.. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Parter to juz indywidualna sprawa zawodnika,poniewaz na palcahc jednej reki mozna wyliczyc sekcje ,gdzie ow parter jest trenowany.
Oczywiscie nie licze jako parteru, ze trener pokaze raz na rok jakas dzwignie czy duszenie... :wink:
pozdrawiam!! taekwon!!
Napisano Ponad rok temu
ale tkd i jego obecna ewolucja , zapomina o parterze , parter dla tkd wtf to KO !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na wysokim poziomie przez 3 rundy po 3 min wygrywa sie nawet 1:0
cala walka to studjowanie przeciwnika , zmylki itp
proba wprowadzenia w blad
a jak sie uda , to zazwyczaj konczy sie to ko ,
no ale jak poogladales sobie jakies miedzyklubowe starcia zieloych pasow ,to zeczywiscie masz racje:)))
Napisano Ponad rok temu
prawdziwe wtf to taktyka ,widzialem kilka filmow itf , i zeczywiscie szly tam piesci i kopy bez zadnej logiki
Jak nigdy nie ćwiczyłes ITF to Ci się może wydawać że tam nie ma logiki, a uwierz mi że jest. To samo ja nie ćwicząc moge powiedzieć o WTF gdzie dwóch gości skacze i krzyczy i nic nie robi przez 9 minut i można usnąć z nudów (patrz ostatnia olimpiada).
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
librE.tkd - widziałem sporo filmów z różnych zawodów WTF i powiedz mi gdzie jest sens i logika jeżeli dwóch facetów w pancerzykach napiera na siebie z opuszczonymi rękoma i zachowują sie jak dwa koguty. W ITF-ie (i nie tylko) poszłyby ręce w ruch i po głupim zachowaniu. A u was? Widok dość częsty jak zauważyłem. Wyjaśnij jaka jest taktyka żeby gościa w pysk nie strzelić.
Napisano Ponad rok temu
na wysokim poziomie przez 3 rundy po 3 min wygrywa sie nawet 1:0
cala walka to studjowanie przeciwnika , zmylki itp
proba wprowadzenia w blad
No i dlatego zazwyczaj te walki są nudne jak flaki z olejem, bo goście zamiast się lać trochę, to się czają...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Widziałem grupę krav maga - ćwierć-strzałowcy - po po całym nie byłoby co zbierać.
Synek, przestań mnie bawić!!!!Krav Maga jest najskuteczniejsza na ulice. Tak samo jak inne systemy walki. Uczą Cię walki w ciasnych pomieszczeniach? Pewnie nie, bo byś sobie nogi na klatce schodowej połamał przy swoich ewolucjach. Wiem, że Kravka ma minusy. I co z tego? Wiem, że nie znam się na TKD. Ale wiesz co? To jest właśnie samokrytyka, która jest najważniejsza, no nie?? Pozdrawiam serdecznie, nara.
Napisano Ponad rok temu
Krav Maga jest najskuteczniejsza na ulice.
Krav maga jako taka to może niekoniecznie. Człowiek, który ma dobrze opanowane jej techniki, jak najbardziej może sobie dawać radę na ulicy.
Wiem, że nie znam się na TKD.
Mimo to upierasz się w swoich postach, że TKD to wyskoki i ewolucje...
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Mimo to upierasz się w swoich postach, że TKD to wyskoki i ewolucje...
mam pełno filmów o walkach i jest tam m.in. walki taekwondo. stąd moje zdanie. pozdro all
"Żeby chronić owieczki, trzeba złapać wilka. A żeby złapać wilka, trzeba być samym wilkiem" Denzel Washington
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Otwarte Mistrzostwa Presova
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Mazowsza
- Ponad rok temu
-
zawody bydgoszcz
- Ponad rok temu