National Geographic
Napisano Ponad rok temu
ed2k://|file|Jogo.De.Capoeira-mestre.accordeon.avi|568776704|C9883A485302E0E546F38A7238D9E388|/
Prosze Milego sciagania zycze
Napisano Ponad rok temu
W prawdzie ogladalem go okiem laika ale mysle ze jesli ktos dopiero zaczyna poznawac ta sztuke (jak ja np.) to byl to w sumie fajny film.
Powtorka powinna byc w sobote o 16:00 lub 17:00 bo w t sobote byla powtorka z przed tygodnia.
Napisano Ponad rok temu
musimy sie liczyc ogladajac te programy ze w duzej czesci sa przygotowywane z mysla o ludziach ktorzy z capo stykajac sie po raz pierwszy w zyciu, takze mozemy nie dowiedziec sie nie nowego pod wzgledem merytorycznym
a jeszcze przy okazji przypomnilo mi sie ze byl reportaz o capo na tvn 24 i nie wiem ktora to grupa byla, w kazdym badz razie ta ktora trenuje brazylijczyk z tytulem mestre, ale jej czlonkowie tez robili bledy w wymowie
Napisano Ponad rok temu
ps. takie posty to do tematu o epizodach capo. (nawet chyba było juz o tym napisane )
Napisano Ponad rok temu
Najbardziej mi się podobało to, że można było poznać/dowiedzieć się coś o tych mestres, szczególnie tych bardziej znanych: Acordeonie, Jao Pequeno i Jogo de Dentro.
A najmniej podobała mi się sama ta babka i jej dziwne przemyślenia hehehe. Ile ona może mieć lat? ;P 50? Mogliby jakąś młodszą wziąść
Ogólnie spoko program, ale jak dla mnie to mogliby chociaż z minutkę dobrego szybkiego widowiskowego regionalu pokazać, bo z tego co było tam widać to capo nie wyglądała zbytnio na sztukę walki ;P Tzn. nie wydawała się groźna, tylko to bardziej było nastawione na pokaz etniczny. A by ludzie mieli pojęcie jak różna może być capoeira to mogli jakieś ostrzejsze jogo pokazać przez chwilę. Było tam parę wstawek regionalu, ale...
Czyli w następnym odcinku już nie będzie o capo tylko o innej Szt. Walki?
Napisano Ponad rok temu
duzo angoli i faktycznie program nie byl nastawiony na efekciarstwo
Cykl programow nazywa sie "Mortal Kombat" a dla zwyklego "niewtajemniczonego" czlowieka angola wyglada jak konfrontacja dwoch leniwcow W wykonaniu tej kobiety jak spotkanie leniwca (mestre) i leniwca-inwalidy (babka) I dlatego powinni byli pokazywac urywajace glowe parafuso i inne takie
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
nie wiedziales ze Capeoira to peirwszy na swiecie otwieracz do arbuzow.. biedne wychudzone dzieciatka ledwo z glodu maja sile chodzic a tu jakiegos arbuza maja niby otworzyc...a tak bierzesz arbuz + 2 capoeiristas + parafuzo = jedzenie
baaa...na filmie zreszta widac ze ci bardziej zaangazowani kopia tak ze pestki leca w jedna strone a miaz (to czerwone) w druga... 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ps.Ale to dopiero od przeszłego tygodnia bo teraz mnie w chacie niema!!!
Napisano Ponad rok temu
koszt plytki + koszt ewentualnego browara + koszt przesylki ~ 10 PLN..
gdzie dawac przelew??
))
jakby co, slij...
namiary via gg moge podac tudziez prywata..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co ty gadasz karate lepsze od CAPOEIRA no niewiem... niepodobały ci sie arbuzy...
Chodzi mi o sposob przedstawienia a nie o to ze karate jest lepsze od capo Trzeba obiektywnie podchodzic do pewnych spraw Hehe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
zamykanie tematow
- Ponad rok temu
-
Pokaz Capoeira w Krakowie - 21.02.2004