Jakie witaminy dla ćwiczących sztuki walki
Napisano Ponad rok temu
ps co sądzicie o tym
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
WSZYSTKIE opisy na produktach dla sportowców to marketingowa kmina. nie czytaj jej. proponują Ci wyrzucenie 50 pln za zwyczjny kompleks witaminowy, który możesz kupić w aptece za połowę ceny.
bomba witaminowa zawarta w takiej pigule z założenia jest nieprzyswajalna, a przynajmniej nie wszystko jednocześnie.
mlo jest zupełnie znośną firmą produkującą suplementy. razem z hi-tec nutrition chyba przodującą (moja opinia).
witaminy służą do zachowania równowagi w organiźmie. faktem jest, że osoba trenująca potrzebuje jej troszkę więcej, ale nie 5 x więcej. witaminy same w sobie nie regenerują. najbardziej temat regeneracji po treningu wyeksplorowała kulturystyka. tam chodzi o to by struktura mięśnia "ściorana" podczas treningu jak najszybciej wróciła do normy i zaczęła się rozbudowywać. by to umożliwić dostarcza się do mięśni glikogen i niektóre aminokwasy, najlepiej 30-40 min po treningu. odsyłam scorpio do stron dla pakerów.
pozdr
art
Napisano Ponad rok temu
Ja robie sobie salatke:
- jedno lub dwa jajka na twardo
- pare lisci salaty
- troche tunczyka (tak pol puszki)
- 1/3 ogorka zielonego
- troche sera bialego
- zodkiewka i/lub troche papryki swiezej
- do smaku: olej z oliwek (z pierwszego tloczenia), koperek lub szczypiorek (swiezy lub suszony), sol (wazna), pieprz, etc
Waze ok.75kg przy 170cm. 4 treningi w tygodniu (tylko silownia) + raz tenis.
Czasami biore rowniez witamine (3-5 tab. dziennie) C i aspargin (mozna kupic w aptece; 3-5 tab. dziennie)
Napisano Ponad rok temu
a w ogóle to nie demonizowałbym znaczenia wit C i wit z grupy B dla zdrowia sportowców...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam ćwiczących
Napisano Ponad rok temu
Aby to dobrze przeprowadzić trzeba porządnie zbadać delikwenta, jest wiele parametrów od których zależy dieta.
Nie ma cudownych mikstur dla każdego!!
Napisano Ponad rok temu
nie chodzi mi o sterydy ani odżywki dla kulturystów ale o coś do regeneracji organizmu po intensywnym treningu nie znam się na tym kompletnie może odżywki też tak działają ?
ps co sądzicie o tym
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdrawiam
Najwiecej vitaminy maja polskie dziewczyny ! :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
.... moze doprowadzic do kamienicy ...
Kamicy. Do kamienicy zwykla prowadzi chodnik.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie tyle znosi, co jednoczesne wchłanianie niektórych związków mineralnych i witamin nie jest możliwe. jedne potrzebują środowiska kwaśnego, inne zasadowego; jedne rozpuszczają się w tłuszczach, inne w wodzie.nie jedz witamin w kapsulkach, bo czesto ich dzialanie sie nawzajem znosi
rzeczywiście najlepiej jeść warzywa i owoce, ale od czasu do czasu dobrze jest zrobić sobie miesięczny cykl suplemacji minerałami i witaminami. proponuję kupić najtańszy zestaw w aptece i brać przez miesiąc po pół tabletki kilkadziesiąt min po zasadniczych posiłkach (3 dziennie). potem kilka mies. przerwy i od nowa. ja takie cykle robię max 2 do roku. zawsze zimą przy zwiększonym ryzyku zachorowań witaminy sa potrzebne.
Napisano Ponad rok temu
Vince,
Dieta tego bym nie nazwał. Kończe właśnie robienie masy. Chce teraz zrobic trening wytrzymałościowy a potem rzeźbe.
Myślę, że jak ktos nie cwiczy min.4x tygodniowo to raczej powinien sie skupic na spozywaniu urozmaiconych posilkow a ewentualnie troche dorzucic wit.C. Starczy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
waga ciała
- Ponad rok temu
-
Dla palaczy.
- Ponad rok temu
-
Operacja kolana, czy to możliwe w Krakowie?
- Ponad rok temu
-
Czy cukier krzepi ?
- Ponad rok temu
-
Złamana kość czy nie?
- Ponad rok temu
-
Marco Pantani nie zyje.
- Ponad rok temu
-
Dieta judoki