Debile na KM
Napisano Ponad rok temu
trzymanie osoób którym trzeba w trakcie treningu czy sparingów mówic "spokojnie, spokojnie, to tylko zabawa", jest pomyłką.
ktoś kto nie wie gdzie jest granica, powinien być natychmiast usuwany z treningu.
i tyle. zwłaszcza przez trenerów któzy chcą dbać o wizerunek swojego "sportu"
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ytanie do tego kolegi czy nie wystarczy raz kopnac tylko trzeba az 10 ?????????
To nie takie proste. Każdy normalny człowiek ma opory przed uszkodzeniem bliźniego, a treningi kraw maga służą między innymi do odblokowania tych oporów. Trzeba się, niestety, nauczyć, że kiedy zaczynasz kopać, nie możesz zważać na wewnętrzne odruchy litości. Jakiś anabol czy naćpany gówniarz niemiałby z Tobą takich oporów...
Obyśmy długo żyli i takich rozterek nie doświadczyli
Peace, men!
(... and ganja :wink: )
Napisano Ponad rok temu
i tak sie juz tego nie czuje:) tylkostrata czasu, lepiej przejsc do nowej techniki:)
Napisano Ponad rok temu
Pamietaj ze nie zawsze leje sie goscia ktory cie napadl do utraty nieprzytommnosci, czasem zdarza sie ze tak trzeba, ale nie zawsze. Twoim zadaniem jest odeprzec atak w taki sposob zeby go skrzywdzic ale nie zabic... pzdr [/quote][/quote]
oka oka
przecież dałem na końcu " :wink: "
odnośnie tematu to zauważyłem że oprócz grupy napaleńców, uczęszczaja tzw. teoretycy. Uslyszy jeden z drugim ze ktos tam powiedział że zna kolesia który slyszał że jego kolega... itp. itd. i potem bardzo ciekawych rzeczy można się w szatni od nich dowiedzieć dotyczących SW
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Do DEBILI nie tylko KM ale i innych SW akurat czytajacych: nie angazujcie sie jesli nie macie zamiaru chodzenia systematycznie bo to opoznia nauke innych a poza tym hujowo sie z wami cwiczy, AMEN...
Napisano Ponad rok temu
odnośnie tematu to zauważyłem że oprócz grupy napaleńców, uczęszczaja tzw. teoretycy
No no... latwo ich rozpoznac, bo po chwili rozgrzewki siedza pod sciana, albo but im sie akurat rozwiazal :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to tamten na prawde musial z nim walczyc bo czul ze odplywa wiec walnal mu pare razy z byka
Na krav maga nie ma czegoś takiego jak odklepywanie ? Czy duszący nie chciał go puścić ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale pozniej wyluzowali i sztame dobili.
Czyli gruby jest w porzadku gosciem i da sie z nim dogadac. Pewnie tylko chciał porzadnie cwiczyc.
Obalanie podczas duszenia wydaje mi sie zdrowym i naturalnym objawem. Nieobalanie podczas duszenia wydaje mi sie dziwne - moza poza przypadkami kiedy dusimy celowo nierealistycznie, zeby dac szanse koledze na przecwiczenie techniki.
Ulubione techniki tez dobrał sobie chyba OK.
To raczej ten koles co wybrał odklepywanie głowa a nie reka ma niezbyt zdrowe podejscie... tak mi sie zdaje. To on stracił wyczucie sytuacji, bo jak mniemam gruby nie stracił zimnej krwi po zarobieniu uderzenia głowa. Jego pretensje były chyba na miejscu.
Ja osobiscie wolałbym sobie cwiczyc z grubym niz z Twoim kolega. Bo moim zdaniem to Twoj kolega stwarzał tam zagrozenie, a gruby chyba zadnego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mamy cwiczyc to cwiczymy mamy walczyc to walczymy proste. Jak ktos przegina to daje mu sie to do zrozumienia.
Zgoda. To co Ty uwazasz za normalne cwiczenie, dla kogos innego moze byc przegieciem. Jak ktos sobie za ostro poczyna to mu po prostu mowisz: wolniej, nie tak mocno, albo cos w tym guscie i jest OK. Jak do goscia nie dociera to nastepuje eskalacja z Twojej strony albo z nim nie cwiczysz i to jest normalne.
Ale najpierw chyba wykazujesz troche zrozumienia dla innego podejscia.
jak ja mialbym odplynac to tez nie przebieralbym w srodkach zeby sie wydostac.
Pewnie japierw bys odklepał, a dopiero potem przestał przebierac w srodkach... Odklepywanie to chyba piersza rzecz jakiej sie uczy w systemach pozwalajacych na zakładanie dzwigni albo duszen.
Jak ktos nie umie klepac to nie powinien takich rzeczy cwiczyc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nowa sekcja w Krakowie ?
- Ponad rok temu
-
pytanie do grup "zaawansowanych" KM ...
- Ponad rok temu