Capoeira+...
Napisano Ponad rok temu
Capoeira trenuje od 8 miesiecy.Ogolnie interesuje sie MA i chcialbym zaczac trenowac jeszcze jakas inna sztuke walki.Pytanie tylko jaka?Chcialbym polaczyc i moc eksperymentowac z pieknem capoeiry i szkutecznoscia dowolnej sztuki walki(tylko jakiej?).Dzieki za wszelkie podpowiedzi...
Pozdarwiam
Napisano Ponad rok temu
Jesli chodzi o skutecznosc to moglbys polaczyc capo z jakims combatem, jesli chodzi o parter w capoeirze (a raczej jego brak) to moglbys to sobie uzupelnic np.: BJJAxe...
Capoeira trenuje od 8 miesiecy.Ogolnie interesuje sie MA i chcialbym zaczac trenowac jeszcze jakas inna sztuke walki.Pytanie tylko jaka?Chcialbym polaczyc i moc eksperymentowac z pieknem capoeiry i szkutecznoscia dowolnej sztuki walki(tylko jakiej?).Dzieki za wszelkie podpowiedzi...
Pozdarwiam
Napisano Ponad rok temu
Ja tam moge doradzic tylko BJJ jak juz koniecznie musisz dwie jednoczesnie, ale mysle ze chyba najlepiej byloby abys sie wyrobil w tym, co juz cwiczysz.
Napisano Ponad rok temu
Czyli rozumiem, że chcesz capoeirę dla piękna uprawiać i trenować coś dodatkowo dla skuteczności?
Ja bym spróbował thai box lub jakiś styl nieuderzany (bjj, judo, zapasy).
Napisano Ponad rok temu
Daj se spokoj czlowieku i cwicz jedno, wielkim fajterem MMA juz raczej napewno nie zostaniesz ŁPAxe...
Pozdarwiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeżeli byś chciał coś w miare popularnego to dobre było by np. judo z duża ilością wycieńć co się czasem przydaje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Osobiście wróciłem na Bjj i muaya, zauważam że z capo jest trochę dobrych, a trochę złych nawyków. Wstawanie z ziemi przez role i podobne wariacje tego oraz umiejetnosc szybkiego poruszania się wokol przeciwnika, trzymajac go powiedzmy w bocznym nalezy takze do plusow... Ale wejscia z nieoslonieta glową ala wingative to minus. Chociaż to też nie do konca prawda, bo na capo sporo elementow przez dlugi czas tez sie robi zle.
Napisano Ponad rok temu
gdzie ty chcesz wykozystywac te uzupelnienia? 8O
to do mnie?
jeśli już to nie na roda
Napisano Ponad rok temu
aaa, na dyskotecegdzie ty chcesz wykozystywac te uzupelnienia? 8O
to do mnie?
jeśli już to nie na roda
Napisano Ponad rok temu
no jeżeli po 8 miechach myślisz o dodaniu jakiejś sztuki walki do Capo to źle z tobą stary...
pomysl o tym jak juz bedziesz ćwiczył 8 lat!! wtedy to bedzie miało ręce i nogi, chociaz sam uważam że najlepiej oddać sie w pełni jednej sztuce
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
capo vs. jiu jitsu
- Ponad rok temu
-
Odchodzenie ludzi od capo
- Ponad rok temu
-
Epizody capo
- Ponad rok temu
-
Capoeira w tramwaju ?
- Ponad rok temu
-
Film tvp2
- Ponad rok temu
-
Impreza Brazylijska 7 II Klub dziennikarza Warszawa
- Ponad rok temu
-
CZy po dwóch latach judo Nadaje sie na capoeira??
- Ponad rok temu
-
Czy na terenie trójmiasta Sa jeszcze jakieś kluby Capoeira ?
- Ponad rok temu
-
Ostra gra na treningach
- Ponad rok temu
-
Podstawy..
- Ponad rok temu