Ah....te nozyki!!!!
Napisano Ponad rok temu
OD MALEGO MAM COS TAKIEGO ZE BEZ NOZA NIE DA RADY [JESTEM CIEKAW CZY TEZ TAK MACIE?] :balisong:
JESTEM SZCZESLIWYM POSIADACZE BENCHMADE PINACLE KTOREGO KUPILEM W OSTATNIEJ CHWILI BO JUZ GO NIE ROBIA :nie: CZEMU... TO DOBRY KAWAL STALI SZUKAM CZEGOS NA TEMAT NOZYKA ONTARIO
"TAK" MOZE KTOS MA TAKI LUB "CUSIK" PODODNEGO .... DORADZCIE!!!!
BYL BYM BARDZO WDZIECZNY ....DZIEKI!!
Napisano Ponad rok temu
ale jak nie zaczniesz mpisac małymi lterkami to zaraz takie z..by tu zbierzesz ze to głowa mała.
a niektórzy są w tym dobrzy.
zacytuje:
przejzyj archiwum.
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Shaft... eeee pewien nie jestem, ale o TAKu u to dużo nie było. RAT, RAT-7 i RTAK to i owszem. Sam chętnie bym sie dowiedział czegoś od uzytkownikow:
Info z netu jest dośc enigmatyczne. Projekt Jeffa Randalla i chłopaków z Randall's Adventure & Training, zrobiony przez Ontario Knife Co.
Wychodzi na to, że to ma być taki all-around, uniwersalny jako fixed EDC, nóż survivalowy, biwakowy, myśliwski, taktyczny i szturmowy.
W łapie go nie miałem. Jednak z doświadczenia wiem, że takie hybrydy co to próbują być jednocześnie brzytwą, siekierą, widelcem i wodotryskiem to świński kompromis. Jak ktoś już tu pisał, trudno o nóz idealny do wszystkiego. Wybierając nóż-do-wszystkiego-i-do-niczego dostajesz produkt który nie jest doskonały w żadnym ze swoich zastosowań, a jedynie przydatny. Średnio użuteczny niezależnie czy próbujesz pokroić pomidora czy zrąbać sosnę.
Potrzebujesz jednego, jedynego noża? Zapytaj Pitera Odpowiedź wiadoma. A jak cię nie stac na Seb, to niestety musisz kolekcjonować - jak reszta.
Nie zmienia to faktu, że nóż wygląda ładnie (w końcu mniejszy i starszy brat RAT-7).
W każdym razie na mojej liście życzeń jest daleko, daleko.
* 10 inch overall length
* 4.25 inch cutting edge length w/ drop point
* 3/16" thick 1095 Steel
* 56-58 Rc. Hardness
* Full flat grind
* Black mil-spec phosphate finish
* Lanyard hole
* Green Canvas Micarta ergonomic handle slabs
* Weight: 10 ounces without sheath
* Ambidextrous Cordura nylon sheath w/ lashing holes for attachment or paracord storage
* Sheath weight: 4 ounces
Napisano Ponad rok temu
Witamy na Forum!
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie... Z czystej ciekawości: jak jest z blokadą w Twoim Pinnacle, bo sam widziałem stosunkowo młody egzemplarz z solidnie wyrobioną... Masz ten problem? A od jak dawna używasz tego noża?
Pozdrawiam serdecznie
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Za "pierwszym razem" nie wyszlo sorki
Co do Benchmade,to jestem zadowolony Mam juz go 8 mies. Blokada po "paru" tysiaczkach otworzen dziala bez zarzutu... luzu ZERO!
tylko sie troche teflonik starl....mozna temu zaradzic? czy sie przyzwyczaic?
poklon
Napisano Ponad rok temu
przyzwyczaic sietylko sie troche teflonik starl....mozna temu zaradzic? czy sie przyzwyczaic?
poklon
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ciekawy projekt
- Ponad rok temu
-
Rodzaje nozy
- Ponad rok temu
-
Ile macie noży?