Taekwondo czy Kyokushin?
Napisano Ponad rok temu
Jak trenowac aby przestawic sie na inny styl walki? bo podczas sparingow czesto dostaje opierdziel za zbyt silne kopniecia czy udezenia.
Moze ktos z was podzieli sie ze mna jakas rada praktyczna na ten temat(ktos kto mial podobna historie w treningach) oczywiscie to ze trzeba wylac wiadro potu to wiem sam
jaki styl jest lepszy ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chodzi o technikę to TKD, ale ciężką pracę i wytrwałość Z KK.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam zdruzgotany glupota ludzka (spokojnie nie o tobie mowa )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ktoz jest takim medrcem ze karze ci kopac slabiej niz to robisz, dla mnie calkowita bzdura :? . Powinno byc szybko i mocno a nie jakeis flap chagi luzna noga byle trafic. Trenuj po swojemu, to moja rada, w koncu trenerowi znudzi sie lub zpowszednieje ciagle marudzenie i zarowno on jak i wspolcwiczacy przyzwyczaja sie i zapomna ze mozesz walczyc inaczej.
Pozdrawiam zdruzgotany glupota ludzka (spokojnie nie o tobie mowa )
dzieki za zrozumienie! własnie staram sie trenowac po swojemu-znaczy sie tak jak mnie tego uczono w dojo kyokushin. jak narazie proboje sie przestawic mentalnie na inny sposob walki, powoli mi to wychodzi a co do kopniec to narazie przystopowalem z sila zobaczymy jak to sie rozwinie jak bedzie cienko to wroce chyba do karate kyokushin.
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem opieprz za zbyt wolne poruszanie się . . . ale na korpus to ile fabryka dała . Pierwsze walki miałem w formule KK - nie mieliśmy rękawic, tarcze na całą salę (cztery pełne rzędy osób stojących wzdłuż sali jeden obok drugiego, dość ciasno) miało kilka osób, niektóre uszyła mama:). zamiast tarcz wystawialiśmy dłonie.
Jeżeli chodzi o technikę to TKD, ale ciężką pracę i wytrwałość Z KK.
Dzięki za odpowiedz! wiesz na korpus zawsze kopalem jak tylko mogłem mocno, teraz trocze wyluzowałem. Na głowę tylko punktuje do czego tez nie jestem przyzwyczajony.
W KYOKUSHIN sparowaliśmy bez ochraniaczy (na genitalia oczywiście były...) no i nie było udeżeń na głowę rękami. poza tym ful contakt no moze oprucz głowy choc czasami padał ktoś jak przecinak na klepki.
moze tak jest tylko u mnie na treningach bo po odpowiedziach widze że gdzie indziej nie ma tylko punktowania.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wasz trening - tradycja , sport czy ulica ?
- Ponad rok temu
-
Wojtek Zdanuczyk i Konrad Raczkowski..
- Ponad rok temu
-
Ron Sergiew VII Dan w Krakowie!
- Ponad rok temu
-
TKD w Warszawie
- Ponad rok temu
-
TKD a obowiązki??